Stáří bez dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5893
26.12.24 15:44
@Vyzvědačka píše: Více

no, to už je o štěstí. Ale někoho by to podle mě chtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
26.12.24 15:46

Já píšu o manželově tetě, byla bezdětná, svobodná celý život. A od určitého momentu už se o sebe nedokázala postarat. Tak se to řešilo takto. Celý život se angažovala v církevním spolku, v charitě, ale na stáří prostě byla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
26.12.24 16:10

tak třeba o dost mladší chlap ;) :D to je teď hodně v kurzu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7859
26.12.24 16:11
@Anonymní píše: Více

Ale ona nepíše, že nemá chlapa, ale že NEMŮŽE mít dítě. Četla jsi to vůbec? Nebo házíš random odpovědi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
26.12.24 16:22
@brisco píše: Více

Tohle opravdu slyset nepotrebovala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9045
26.12.24 16:30
@taralevoe píše: Více

A ten váš dům je tchánů nebo váš? Buď ráda, že pohlidaji alespoň někdy, u nás babičky nemáme ani na navštěvování jednou do roka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
26.12.24 16:52
@taralevoe píše: Více
? No a co? Nechapu co tim myslis a proc mi pises. Ona o pomoc nezadala. A v diskuzi se pisou nazory a zkušenosti. Navic tady dostala dost rad, co ma udelat, ze si ma najit chlapa s deckem nebo jit do pěstounské pece. Nevim jako, pokud nic z toho nechce ani zkusit. Tak to bude muset o pomoc zadat cizi lidi, bude muset využívat sluzeb od charity nebo pecovatelek, osobní asistence aj. Nic jineho uz se pak moc vymysled neda :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
5893
26.12.24 16:59
@Mandarinka104 píše: Více

Nulová empatie. Ona napíše, že nemůže mít děti, ty ji napišeš, že mít aspoň jedno dítě je hrozně důležité. Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 17:08

Já myslím, že v 35 se vyloženě hroutit z toho, jak to na stará kolena bude, je zbytečné a předčasné.

Mně je 50, s partnerem děti nemáme, jsme jedináčci, každý máme jednoho rodiče a jiné příbuzné už nemáme.
Takže ten z nás, kdo tu zůstane poslední, fakt bude jak kůl v plotě. Ale že bychom se tím nějak znepokojovali, to ne. Nějak to dopadne. Budeme mít rezervu, abychom si mohli péči zaplatit, ale jestli budem intelektuálně schopni si to objednat, to je ve hvězdách.

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
26.12.24 17:14
@Sandra277 píše: Více

Proc se staráš? Jestli se nad tim muze nekdo rozčilovat, tak jedine ona. Napsala jsem to jí a ne tobe. Proc? Protože diskuze. A proc? Protože do diskuze lidi vkládají holt své osobní nazory a zkušenosti. A jeste proc? Protože zivot, tak uz to v živote chodi. Lidi si pořizují deti taky proto, ano je to jeden z mnoha důvodů, aby se o ne mel kdo postarat ve stari a mel je kdo pochovat. Tecka :palec:

• Citovat
  • Upravit
5893
26.12.24 17:20

Však ti píšu o empatii, že ji neoplýváš. Sama píšeš, že je to tu diskuze a mě napíšeš, co se starám? Aha.. píšeš dost hloupě, ženské, která nemůže mít děti napíšeš, že jedno dítě je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
26.12.24 17:28

Ja bych se samoty nebála, nevim, kde bydlíš, ale i jako důchodkyně můžeš mít kamarádky a kamarády, nekdy je to víc než rodina. Pokud budeš aktivní, můžeš chodit cvičit, plavat, jezdit na výlety, to vše s ostatními důchodci, seznámíš se a budete se scházet i mimo akce, ja bych se toho nebála a taky třeba nebudeš sama a najdeš nebo budeš mít při sobě muže, se kterým budete mít stejné zájmy ať zahrádku, sport, rybaření, cokoliv, jen myslet pozitivně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
26.12.24 17:28

Ano jedno dite je potřeba. Klidne ti to zopakuju. Tvoje hodnocení o empatii me vubec nezajima, proc si myslis naivne, ze ano? Nevim, kdo tady pise hloupě-ten kdo to sam pise, kdo to rika, toho se to tyka :P

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.24 17:32

Zbytečně plytvas energii. Mandarinka je proste… Mandarinka😉.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.24 17:34

Sázet na to, že se o tebe dítě ve stáří postará, je naivní. Vyžadovat to jako svoje právo - pro to ani nemám slovo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex