Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Konzistence by měla být zhruba jako těsto na bramborové knedlíky, prostě aby to šlo vyválet, ale zas to nebylo moc tuhé.
Jsou super i s máslem a šunkou.
Našla jsem recepty na tu metyju
http://www.obecpodoli.cz/…y/metyja.pdf
Holky, nemáte tip na kuchařku receptů z doby třeba Babičky od B. Němcové? Nebo jaká jídla bývají v pohádkách? Brambory na loupačku, bramboračka, placky se zelím…napadá Vás něco dalšího?
@Salorka píše:
Holky, nemáte tip na kuchařku receptů z doby třeba Babičky od B. Němcové? Nebo jaká jídla bývají v pohádkách? Brambory na loupačku, bramboračka, placky se zelím…napadá Vás něco dalšího?
Napadá. Ještě nastavovaná kaše.
@Salorka Houbový kuba, škubánky, vdolky, lívance, rozpíčky, kulajda, kyselo…
Příspěvek upraven 27.12.18 v 22:26
@Salorka píše:
Kyselo. Chleba se solí. Sekyrková polívka
A šlejšky.
Příspěvek upraven 27.12.18 v 22:32
@Russet Hele na sekyrkovou jsem si vzpomněla taky ty motyko hloupá
![]()
@Salorka píše:
@Russet Hele na sekyrkovou jsem si vzpomněla taky ty motyko hloupá![]()
![]()
Zrovna to nedávno opakovali.
@Salorka píše:
Hrách a kroupy
. Pak se jedla jídla s mákem, třeba šišky s mákem, švestková povidla. Šestinedělkám se po porodu dával slepičí vývar. Pekl se chléb.
Bramborove sisky s makem a povidly, cmunda (bramborak), lokše (bramborove placky na plotne polite sadlem), bramboracka,a v kazde pohadce jedi chleba s tvarohem.
Jedlo se kysané zelí. Využíval se kvásek od pečení chleba i na polévku.
@Salorka píše:
@Russet zrovna dnes, proto mě to taky napadlo![]()
![]()
Tak to už je podruhý, mladej na to nechtěl koukat a tatinkovi to přepínal jinam.