Reklama

Staročeská jídla

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
holkaZ
Zasloužilá kecalka 603 příspěvků 03.01.17 16:53
Staročeská jídla

Jaké znáte pokrmy, které se vařily např. za první republiky? Nebo starší receptury? Sudetské pokrmy? :dance:

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

Reakce:
 
Marcam
Závislačka 4888 příspěvků 03.01.17 17:00

@holkaZ A co dieta? :mrgreen:

 
Lady Bee
Ukecaná baba ;) 2205 příspěvků 03.01.17 17:03
@Marcam píše:
@holkaZ A co dieta? :mrgreen:

A k čemu je dieta? :think:

 
holkaZ
Zasloužilá kecalka 603 příspěvků 03.01.17 17:03
@Marcam píše:
@holkaZ A co dieta? :mrgreen:

Jaká dieta? 8o Psala jsem do diskuze o dietě, že jíme zdravě, ale dietu nedržím 8o To jste si mě spletla :mrgreen:

 
Lady Bee
Ukecaná baba ;) 2205 příspěvků 03.01.17 17:03

Ráda si taky přečtu :palec:

 
holkaZ
Zasloužilá kecalka 603 příspěvků 03.01.17 17:04
@Lady Bee píše:
A k čemu je dieta? :think:

Spletla si mě s dietářkou co tu zakládala dietu :mrgreen:

 
Lady Bee
Ukecaná baba ;) 2205 příspěvků 03.01.17 17:04
@holkaZ píše:
Spletla si mě s dietářkou co tu zakládala dietu :mrgreen:

aha :lol:

 
Marcam
Závislačka 4888 příspěvků 03.01.17 17:07

@holkaZ ale nespletla, přijde mi jen směšný myslet po svátcích, který jsou o jídle zase o staročeské kuchyni, která bude poctivá v kaloriích :mrgreen:.Jinak doma vařim samozřejmě taky českou klasiku. ;)

 
Uživatel je onlineEemii
Neúnavná pisatelka 16922 příspěvků 03.01.17 17:10

Kuba, zelnaky, skubanky

 
holkaZ
Zasloužilá kecalka 603 příspěvků 03.01.17 17:15
@Marcam píše:
@holkaZ ale nespletla, přijde mi jen směšný myslet po svátcích, který jsou o jídle zase o staročeské kuchyni, která bude poctivá v kaloriích :mrgreen:.Jinak doma vařim samozřejmě taky českou klasiku. ;)

My také poctivě makáme a jsme sportovní rodina, takže si kalorie navíc můžem dopřát. A třeba staré recepty na drůbež a králíka nemusí být kalorické, ve starých receptech nemusí být nutně tuna sádla splácaná s bílou moukou, sama raději volím celozrnou :pankac:

 
holkaZ
Zasloužilá kecalka 603 příspěvků 03.01.17 17:19
@Eemii píše:
Kuba, zelnaky, skubanky

Děkuji, škubany nemusíme, ale kubu a zelňaky občas jo. Dobrá je třeba polévka hrachovo-kroupová, povařená se smetanou, bez zadělání mouky a pod… Dávám do ní trošku česneku, soli, pepře a majoránky, na talíři podávám s vejcem na hniličko, může být posypaná i osmaženou cibulkou. Dietní není, ale výživná, zdravá ano :lol:

 
laducha
Generální žvanilka 21502 příspěvků 03.01.17 17:28

Zrovna se cpu hrachovou kaší s cibulkou, ještě mě napadá hrách a kroupy (šoulet). Babička, pocházející z oblasti Sudet, vařila kyseláky (brambory nakyselo se smetanou/mlíkem, v dobách dobrých i s klobáskou).
Na chleba nám dávala povidla, rozmíchaná se sádlem nebo s tvarohem, k tomu meltu.
Taky dělávala placky z vařených brambor, ty milujeme celá rodina, jen ona je dělávala na okraji kamen, já nasucho na dobré pánvi.
Nebo bramborové knedlíky s opečenou strouhankou, rýžový nákyp se sušenými švestkami, zahuštěné zelí s chlebem…možná ještě doplním ;)

 
holkaZ
Zasloužilá kecalka 603 příspěvků 03.01.17 17:37
@laducha píše:
Zrovna se cpu hrachovou kaší s cibulkou, ještě mě napadá hrách a kroupy (šoulet). Babička, pocházející z oblasti Sudet, vařila kyseláky (brambory nakyselo se smetanou/mlíkem, v dobách dobrých i s klobáskou).
Na chleba nám dávala povidla, rozmíchaná se sádlem nebo s tvarohem, k tomu meltu.
Taky dělávala placky z vařených brambor, ty milujeme celá rodina, jen ona je dělávala na okraji kamen, já nasucho na dobré pánvi.
Nebo bramborové knedlíky s opečenou strouhankou, rýžový nákyp se sušenými švestkami, zahuštěné zelí s chlebem…možná ještě doplním ;)

Díkybza tip, ty kyseláky zní dobře :palec: A dobrou chuť :pankac:

 
laducha
Generální žvanilka 21502 příspěvků 03.01.17 17:39
@holkaZ píše:
Díkybza tip, ty kyseláky zní dobře :palec: A dobrou chuť :pankac:

Pro vůni přidávám bobkový list a nové koření. A zahušťuji, ale záleží na typu brambor ;)
Děkuji :mrgreen:

 
holkaZ
Zasloužilá kecalka 603 příspěvků 03.01.17 17:44
@laducha píše:
Pro vůni přidávám bobkový list a nové koření. A zahušťuji, ale záleží na typu brambor ;)
Děkuji :mrgreen:

Když dělám brambory na paprice, taky dávám bobek a nové k., někdy i celý pepř. A postup by nebyl? :dance:

Stránka:  1 2 3 Další »

Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

Poslední články

Kdy začít děti učit zacházet s penězi? Začněte pomocí her v předškolním věku

Jedním z nejčastějších sociálních problému, se kterými se dnes potkávají... číst dále >

Váháte, zda a kdy nechat děti očkovat? Udělejte si vlastní názor

Neublížím svému miminku očkováním brzy po narození? Otázku, kdy začít s... číst dále >

Články z Expres.cz

V Německu huj, v Česku fuj: EU se loudá s nápravou dvojí kvality (nejen) potravin

Češi zase dělají nálety na německé supermarkety a diskonty. Situace, která... číst dále >

Spí v její ložnici! Plekanec si nastěhoval Šafářovou a Lucie to snáší těžce!

Právní zástupce zpěvačky Lucie Vondráčkové se rozhodl učinit přítrž... číst dále >

Články z Ona Dnes

Doktorka mi řekla, ať „to“ dám radši pryč, řekla matka zdravé holčičky

Některá maminka porod císařským řezem nechce, ale stejně to tak nakonec... číst dále >

Pětkrát o očekávání: Submisivní muž ženě neimponuje, říká psycholožka

„Bez ohledu na proměnu společnosti a generační rozdíly očekává stále žena... číst dále >


Reklama