Starost o manželku, co pro ní mohu udělat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4062
29.5.25 19:33
@SaintRaffaella píše: Více

Sorry, ale to jsou strašný kydy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149015
29.5.25 19:39
@Wilík píše: Více

A přesně kvůli takovým kecům jsou ženy co to radši neřeknou že je to na ně moc, kvůli takovému souzení a odsouzení a pak se něco stane a všichni mají najednou plnou hubu toho co se stalo, proč nic neřekla, proč to nechala dojít tak daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36728
29.5.25 19:44
@Keyllah píše: Více

Jasná pro koho? Pro Tebe? Automaticky musí být jasná i pro partnera? Máš také automaticky jasno, kdy je třeba vyměnit olej anebo tlumiče? Anebo Ti to musí partner říct, ba dokonce sám zařídit? :think:

Já se také kdysi snažil hádat, co bych měl podle manželky automaticky udělat, a představ si, že nikdy to nebylo ideální a úplné. Tak jsem se na to vybodnul, a o co si přímo neřekne - nedělám. A kupodivu se najednou naučila jasně říkat, co potřebuje a co by chtěla, abych udělal já. :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
29.5.25 20:03
@SaintRaffaella píše: Více

A nebylo by lepší, kdyby se na tu práci úplně vykašlal? Nevím jestli sis všimla, ale on se taky nenudí, a snaží se ženě ulehčit, proto napsal sem. Zas to ale nepřeháněj, je to dospělá žena, a je doma s jedním dítětem na které sama fakt není. Co evidentně nedělá dobře?
V čem se jim nedaří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149015
29.5.25 20:10
@pisisvori píše: Více

Souhlas s tím stěžováním. Proč by žena nemohla partnerovi zdělit co ji trápí? Od čeho toho partnera máme? Mě si zrovna dneska manžel ponadával na situaci v práci a postěžoval na kolegu který ho trochu sejří. Přesto že já to nevyřeším, dokonce jsem v té praci nikdy ani nebyla a jeho kolegy neznám. Přesto jsem ho vyslechla a něco k tomu i řekla.
Proč ne? Přece jsme na to dva v dobrém i zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
29.5.25 22:40
@jege píše: Více

Souhlas! Navíc s příchodem dítěte se to rozdělení domácích povinností dost mění a je proměnlivé dle toho, jak moc je nebo není dítě zrovna náročné. Někdy žena na rodičovské může dokonce některé mužovy práce i převzít (já začala sekat zahradu, protože s jedním dítětem jsem se fakt nudila), jindy je potřeba, aby toho na svá bedra vzal více muž. Ale alfou a omegou je komunikace. Mluvit spolu, být otevřený, upřímný. Začala bych tím, že bych si s manželkou našla klidnou chvilku a sdělila jí, že si o ni dělám starost, vidím, že se trápí a přemýšlím, jak jí můžu pomoci. Prostě otevřela to téma, vyslechla ji.. Věřím, že společně na to přijdou, pán mi přijde jako fajn chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
29.5.25 22:59

Kdy vyměnit olej nebo tlumiče mi jasné není a jsem ráda, když mi to muž řekne, ale že musím auto před jízdou v zimě oškrábat, denně, možná i několikrát, mi říkat nemusí. To předvídám nebo alespoň vidím. Tolik k tomu, co je jasné a co je potřeba hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36728
29.5.25 23:09
@starfish_at_night píše: Více

To nepředvídáš, to vidíš, protože bez toho se s autem nemůžeš rozjet. Kdybys mohla, tak sedneš a jedeš a kdyby se proto pak s autem něco stalo, tak by manžel měl hudrovat na to, že ses sama nedovtípila, když je to přece (pro něj) jasné jako facka?

Manžel také kdyby zůstal sám a musel by si prát, vařit a žehlit, tak se o to postará, z druhé strany by se nemusel starat o rodinu. Ty se na mateřské také nestaráš o rodinné finance a jeho karieru.

Já byl často dlouhodobě bez manželky, a také jsem chodil v čistém a vyžehleném oblečení, a i z hladu jsem neumřel. Naopak, měl jsem hromadu času na sebe i na firmu, protože jsem se nemusel starat o rodinu, ale jenom o sebe. Zase když je rodina doma, tak se také nestarají o peníze, které zajišťují já, tak se já přece nebudu starat o oblečení a jídlo, když se ještě musím starat o další jejích potřeby a platit pomocnici. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
29.5.25 23:12
@starfish_at_night píše: Více

Žila jsem se dvěma muži (xy let) a mám to vždy v podstatě stejně. Tak nějak na začátku si ty domácí povinnosti rozdělíme, a pak už o nich nediskutujeme, tj. každý děláme to svoje. Pokud nestíháme apod., normálně to tomu druhému řekneme: „Prosím, vezmi koš. Umyl bys vanu?“ atd. atd. Přijde mi to jako normální provozní komunikace, když je potřeba vykročit ze zajetých kolejí. Sednout si, promluvit si, přenastavit. Prostě mluvit. Ten pohled na práce „nutné“ a „prioritní“ může být navíc z perspektivy muže a ženy naprosto jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24923
29.5.25 23:17

Pomoc ? Láska ?

Jsou příběhy a písně, o kterých si myslím, že by tu mohl pomoct.. jako Nadhled, Zamyšlení– třeba pomůže? :kytka: doslechněte..

Načítám video...
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
29.5.25 23:53

Nerozporuju to, ze se o sebe umis postarat, ani to, ze to umi muj muz a zakladatel. Ani to, ze zivite rodinu. Rozporuji to, ze muz „nevidi“, ze dite neco potrebuje nebo ja mam neco rozdelane, kdyz jsme oba doma a mam mu to rikat, nebo mu aspon potvrdit, ze si dite ma vzit/prebalit/nakrmit/uspat, protoze ja vim, co zrovna dite potrebuje. A ano, vim to, protoze na to prijdu vylucovaci metodou a to zvladne i chlap, na to neni potreba zadny specialni matersky instinkt, dle meho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.5.25 07:02

Všem vám moc děkuju. Diskuze se tu, za mně, docela rozproudila. Jsme rád že tu zazněli názory z různých táborů a určitě si z toho něco odnáším. Jen si to budu muset připomínat, přeci jen po čase má člověk tendence sklouzávat zpět ke svému normálu. Který v mém případě měl minimálně několik much. Kdyby to náhodou četl ještě někdy někdo, tak malé shrnutí toho co jsem si odnesl. Pěkně v bodech ať se to dobře čte

• komunikace s manželkou (nejlépe ve světlý okamžik), co ji trápí, co ji chybí oproti tomu kdy ještě nebyla maminkou apod.
  • víkendy jsou tvoje parketa. Ber si více dítě ať má čas pro sebe, ale zas nezmizni na víkend s dítětem pryč. Vymýšlej výlety apod. prostě se snaž.
  • do práce se prostě chodí peníze jsou potřeba
  • pokud to jen trochu jde, tak zkrátit práci tak aby člověk trávil více času s dítětem a manželkou. Pokud máš HO, a jde to, vem třeba dítě během dne ven v kočárku
  • domácí práce nejsou sprosté slovo, nějaké dělej a ideálně i když to nebude lehké, dělej je sám od sebe
  • mateřská je od slova matka, nikoli od slova uklízečka
  • je to pořád tvoje milovaná žena kterou si si bral, né jen matka. Tak jí to dávej najevo: pomazli, obejmi, řekni že ji pořád miluješ a že je skvělá mamka a manželka. Sem tam ji klidně rozmazli nějakou drobností i když to budou jen medvídci Haribo co má tak ráda

Ještě jednou moc díky a doufám, že svítá na lepší zítřky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
30.5.25 07:23
@otec789 píše: Více

Tak ale máte to přece náročný oba, ne jen žena ne? Zas není třeba sebe upozadit a pak sám padat na pusu. Prostě si pomáhejte, mluvte, fungujte. To je prostě život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41285
30.5.25 07:29
@Anna766 píše: Více

přesně, chápej, ona to zvládla, musela zvládnout ač by určitě pomoc uvítala, ale nedostala ji, tak at ji nemá ani ta druhá…smutný, hodně smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
30.5.25 07:52

@otec789 drzim palce!

Jeste dodat k te joze &masazi. Separacka je specialni v tom, ze mas v osobnim prostoru porad nekoho dalsiho, kdo na tebe vetsinou chce nonstop sahat. Ano, je to ten nejmilovanejsi na svete, ale vybiji to, vycerpava. Spousta zen ma v tom obdobi extra problem snest dotyky nekoho dalsiho.

Takze je velka sance, ze i milovnice masazi a jogy, by dala prednost spise tichu a samote na toalete :mrgreen: takze zacala bych vyjezdama s kocarkem „na budovani vztahu s tatinkem“. Je to jen par mesicu, za chvilku budes behat za odrazedlem, kopat s micem a dite nebude plakat po mamince, ale ze s tebou chce na tom hristi zustat dele :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová