Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hopsalka píše: Více
A já to zase vnímám opačně. Děti mám 3 a když se narodilo nejmladší, tak nejstaršímu dítěti bylo 5 let. Oproti práci (a to jsem ji neměla nijak náročnou) pohoda. Člověk si čas zorganizoval jak potřebuje, (krom lékařů a pod. a pak odvádění/vyzvedávání ze školy/ky), pohodil se vedle dítěte, pohrál si s ním, nakrmil, šel na procházku, odpočinul si něco uklidil, uvařil. Pro mě je péče o děti radost (i když někdy bych si taky uměla představit více spánku). ![]()
Každá to máme jinak. ![]()
@Capretta píše: Více
Takže Ti nikdo nic neřekne, Ty přijdeš do práce, a děláš to, co si myslíš, že by bylo vhodné udělat? Pak se ale šéf nesmí divit, že neuděláš třeba to, co je pro něj urgentní, ale Ty o tom nevíš. ![]()
@otec789 píše: Více
Problém je, že vy chlapi často „neslyšíte“ a promiň, proč by ti měla zcela jasnou věc říkat?? Když vidíš plnej koš, je potřeba ti říkat, že ho máš vynést?
Chceš být za partnera nebo za další dítě, kterému je potřeba vše polopaticky říkat? ![]()
@jege píše: Více
A copak té ženě někdo někdy vysvětlil, jak má dávat prádlo do pračky nebo utírat zadek miminu??
Ale jinak s tebou tedy mimořádně souhlasím, ženský mají dost často tendence jen naznačovat, vrhat smrtící pohledy po chlapovi, ale aby normálně komunikovaly o tom, co je potřeba, to je mnohdy fakt problém. Pak se v tom zacyklí, že chlap nic nedělá, ony přece nebudou jak malého pořád do něčeho tlačit a najednou je průšvih. A nejen s uplakaným miminkem, ale s totálně rozbitým vztahem.
@Sany80s píše: Více
Jo, to by mě také zajímalo. Pracovat 5× týdně od 6 do 18:00 + čas na cestování, to v podstatě vůbec není doba. Já bych si s takovým člověkem dítě vůbec neporidila nebo bych se raději uskromnila, ale chlap by měl na rodinu více času. K čemu mu je vůbec dítě, když ho vlastně vůbec neuvidí vyrůstat?
Měla jsem takového otce, do práce odjížděl dřív, než jsem se probudila, vracel se po sedmé večer, takže jsem ho viděla asi hodinu denně. Naši se pak rozvedli a za těch xy let jsem ho pak viděla jednou. Pro mě je to úplně cizí člověk, který má vlastní život. ![]()
Podle mě ta tvoje nic nevydrží…a zatím si stojím…holt některý baby to tak mají…co by dělala kdyby byla na mimino sama a ještě do toho musela pracovat a zajišťovat vše ostatní???
to by se šla pověsit? A to ti říká někdo, kdo si tohle přímo zažil… neví co to je padat na hubu…
Příspěvek upraven 29.05.25 v 14:13
@Anonymní píše: Více
V šest odchází z domů, zpět se vrací mezi 17-18. Hodina na cestě, pracovní doba 7-15:30 a semtam něco potřeba dodělat déle nebo cestou nakoupit a jsme doma ne? Úplně normální osmička.
takže klasika, hoď to na to, že jí nepomáháš, protože si o to neříká, a vykašli se na to. Ono to nějak dopadne.
@jege ano presne tak a ver, ze to tak funguje na kazde trochu kvalifikovanejsi pozici.
Moc vám všem děkuju trošku mi to otevřelo oči a hlavně se mi libí názor, že věci musím pokládat tak že je nedělám z toho důvodu abych manželce ulehčil, udělala volno. Ale z toho důvodu že chci mít s miminkem i čas jen pro sebe. Že chci vyzkoušet nový recept, že se chci podívat na nové místo. Prostě a jednoduše nedělám to kvůli ní(pro ní), ale sám od sebe.
@Capretta píše: Více
klasická chlapský výmluva…chudák, ona mu to neříkala, ona ho nežádala a opakovaně neprosila, aby si vzal jejich společné dítě a mohla si jít lehnout, nebo se v klidu najíst, protože jeho chudáčka to prostě nenapadne, jemu to nedojde, že by mohla být unavená ![]()
@jege píše: Více
Manželství není vztah šéf vs. podřízený.
Pane Bože to mám jako dospělému 35 letému chlapovi vysvětlovat, k čemu slouží štětka na WC, když pose*e mísu? Nebo, že prádlo se po vyprání má sušit, popřípadě, že talíř patří do myčky, že když roční dítě leze po komodě je potřeba ho sundat, nebo že když se brodím doma v drobcích na podlaze, je dobré vzít smeták a zamést či snad, že když lednice zeje prázdnotou je potřeba nakoupit? To jsou běžné provozní záležitosti domácnosti, o ty se nežádá, ty se mají dělat automaticky a ne spoléhat na „samo se“, tedy ženu. To je to samé, jakoby mě manžel prosil, ať si natankuju do vlastního auta, abych dojela do práce.
@Wilík píše: Více
No a třeba ano, třeba by se šla pověsit, nebyla by první ani poslední. Jenže ona toho chlapa má a mají společně problém, takže je na místě ho nezlehčovat a máknout na tom. Zakladatel na mě působí rozumně, snad to přečkají, je to fakt jen období, separačka umí být mrcha.
@Wilík píše: Více
proč by měla být na toto sama, když má partnera a dítko otce?
kdyby musela být sama, tak by to třeba zvládla nebo ne, ale ona sama není, že? ![]()
@jege
Ano, rekla jsem to i takhle. Nekolikrat jsme se bavili i tom, ze snad ma oci a vidi. Nepotrebuji vrhat vrazedne pohledy a pasivne agresivne nekoho vytrucovavat a je mi trapne vychovavat dospeleho chlapa. Jaksi tim klesa muj respekt k nemu.