Starší dům ve střediskové obci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18.8.13 21:47

Já bych šla asi raději do toho baráku, co už stojí. Ono se to třeba teď nezdá, ale za pár let budete řešit každý kroužek, střední školy, taneční a já nevím co a pak je opravdu obrovská výhoda, když si děti můžou jezdit sutobusem nebo vlakem, aniž by byly závislé na rodičích. Stejně jako nákupy, doktoři. Samozřejmě se dá dojíždě+t všude autem, ale pak ztrácíte určitou svobodu pohybu. A možná, že ty ušetřené peníze z dopravy můžete pak investovat do domu. A to stavební místo by se dalo prodat?

@Lauda - já bydlím na vesnici od narození a máme tu spoustu přistěhovalých. Někteří zapadli po měsíci, někteří jsou „cizí“ po deseti letech. Jestli můžu poradit, snažte se navštěvovat akce, které se na vesnici pořádají. TAm vás určitě někdo osloví. Místní uvidí, že máte zájem, že se nestraníte a budou taky vstřícní. A zdravte! :mrgreen: Zdá se to prkotina, ale lidi z města se poznají podle toho, že nezdraví a nám vesničanům to vadí. :mrgreen: A vůbec se nebojte dát se s někým do řeči - místní trochu neví, co od vás čekat. Jestli míníte venkov užít nebo pouze využít. Pokud se chcete stát součástí, tak se to určitě podaří. Já mám spoustu kamaradek právě z těch, co se přistěhovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.8.13 22:01

Tak moc se mi nezdá ani jedna varianta. Ta částka za starý dům mi přijde vysoká, ale neznám lokalitu.

V první variantě by mi vadila ta úplně nulová dostupnost všeho. Aktuálně se budeme stěhovat z krásné bytovky, z města jaké popisuješ ve variantě číslo 2, poněvadž to co v ní popisuješ nám taky nestačí. Poněvadž není možnost výběru. Ono se to zdá, že stačí, ale nestačí.

Větší dítě si zde většinou nevybere, poněvadž kroužky bývají na špatné úrovni. Jedině hraní na hudební nástroje tady stojí za to, ale ne všechny děti to baví a mají k tomu předpoklady. Z dětí tady rostou děcka ulice.

Doufám, že to tady prodáme a zmizneme pryč.

Ale, pokud si myslíš, že si zvyknete na vesnický život, tak varianta dva se mi zdá být lepší, ale pokusila bych se hledat pozemek, či starší dům za zlomek ceny - zbourat a postavit si domek dle svého. Barák máte na celý život, blbě se to prodává v blbých částek, tak fakt dobře rozmýšlejte.

A taky hlavně jak s prací, že jo.

• Citovat
  • Upravit
3734
18.8.13 22:13

@Lauda jsem na tom stejne jako silena sonja. Bydlim tu od narozeni. Vzdy jsem chodila na krouzky a vzdy jsem zila kukturne a rodice me vozili. Nikdy jim to nevadilo.
Dnes uz mam krouzkovou dceru a nedela mi to take zadny problem. Mimochodem i kdybych bydlela ve strediskove obci, deti bych do krouzku vozila. Vyber je stejne jen ve meste.
A to co psala silena sonja, jak zapadnout, to je naprosto presny navod a perfektne vystihnuty.

Ve vasem pripade bych neresila problematiku dojizdeni, ale novy vs. stary dum.
Stary je nekd opravdu past a pro zlost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
18.8.13 22:24

Já bych nevolila ani jedno. Zahradu bych prodala a hledala jiný dům v dobré a občansky vybavené lokalitě. 3,5 mega se mi za starou hajtru zdá hrozně moc…ale hodnotím podle našeho regionu - VČ.

• Citovat
  • Upravit
18.8.13 22:28

Tak s těmi kroužky je to asi jak kde. U nás je nabídka víc než luxusní, krom hokeje a akvabel tu máme snad všechno :mrgreen: hlavně ale asi záleží, kde to bude. My jsme pár kilometrů od velkého města, je tu situace asi jiná než třeba v pohraničí nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
18.8.13 22:31

@Šílená Sonja popsala si to zapadnuti do vesnice naprosto luxusne.

A kde mate ty krouzky? Jako v te male vesnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
18.8.13 22:37

Bydlíme na vesnici.Je fakt že bych neměnila-máme tu všechno školka, škola-kroužky stejně žádné, pošta, obchody 4,hospod hrůza :mrgreen:.Manžel jezdí autem do práce a když chci někam já musím až se vrátí.2 auta bychom finančně neutáhli :(.Do práce jezdíme 6km a je to autobusem problém. Každý jezdíme na opačnou stranu-já to mám horší. Do práce se dostanu z práce ne. Pokud se dá jezdím na babetě a když ne tak pro mě jezdí manžel.
Pokud máte finance asi bych stavila nový domek.My opravovali starý a spolkne to spoustu peněz. Většinou se závady poznají až se začne něco dělat. Takže nepočítej že vypadá relativně dobře :think: Taky zadlužit se v dnešní době není legrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.13 22:37

Jo ve škole. Je tam ZUŠ a pak náš velmi schopný pan ředitel nabízí ve škole dnad dvacet kroužků. TAky tu máme Orel, Sokol, Mateřské centrum, Včelaře, zahrádkáře, fotbal, floorbal a nevím ještě koho, takže se fakt dá najít něco pro kažedého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
18.8.13 22:38

Ja bych pockala na neco jineho… dum je velka investice a vetsinu lidi zadluzi az do duchodu… a nechtela bych do duchodu platit za kompromis, ktery mi stejne nebude uplne vyhovovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
19.8.13 07:50

Tak já bych byla pro variantu 1. Ale myslím si, že by bylo zapotřebí 2. auto. Třeba jen nějakou rachotinu na tu vzdálenost 4 km. Taky bych si zjistila, jak je to v zimě.
Co se týká toho seznamování na vsi, někdy je to obtížné. Člověk může zdravit, chodit na akce, nabízet své „služby“ a místní tě přijmout stejně nemusí. Nebo naopak se přestěhuješ a zapadneš hned. Je to o lidech, ale pokud máš děti, tak toho zapadnutí bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
19.8.13 09:13

S tím zapadnutím na vsi je to strašně divné. Já vlastním díl chalupy na vysočině, jezdím tam jednou a za uherský rok na návštěvu (dům reálně používá bratrancova rodina) a stejně jsou se mnou ve vsi všichni „kamarádi“, protože to je přece „ta od nanynky“ (mojí prababičky, která zemřela někdy v sedmdesátých letech). Dokonce i mladí vědí, že jsem „od nanynky“, i když nevědí, co to znamená :mrgreen: Ale o lidech, kteří se tam přistěhovali před dvaceti lety, říkají „to jsou náplavy, těm dávám med za plnou cenu“ :nevim:

Řekla bych, že v takových těm „modernějších“ vesnicích (blíž k velkým městům), je to lepší. Mám (už od pravěku) chatu v chatové osadě (kde řada lidí i bydlí) vedle vesnice a tam je to celkem v pohodě, i když i tam je cítit, kdo je „nový“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí