Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Osmanka píše:
Jo a ještě pozor na zákony, jestli pobíráš rodičák, tak bys měla splňovat celodenní hlídání, když dáš prcka do MŠ - jak státní, tak soukromé.
Od 2 let dítěte se docházka do MŠ nesleduje, takže je možno klidně ten rodičák brát.
@Monny píše:
Diky holky. Je to tezke kdyz jsem na to samaObvolavala jsem ty internatni ale vsude maji plno
takze to pujdeme na jare k zapisu…
Ale je to celkem masakr to vam povim
Držím ti moc palce, abys něco našla. Dcera chodí do KinderGarten, je tam moc spokojená, ale dvanáctky školka určitě nepokrývá. Jen by mě zajímalo co jsou to internátní jesle? To že tam děti jsou i přes noc?
Příspěvek upraven 16.05.14 v 22:02
@Liz ano, jsou tam pres noc klidne cely tyden… coz me by se hodilo s moji pracovni dobou ![]()
@Monny píše:
@nozu ja bych radeji nekde kolem toho centra Prahy…
Pracuji kousek od smichovskeho nadrazi…
Tak ze smichace to mas 10 minut autobusem a zastavka je kousek od školky.
@Monny to Eldorádo nabízí i noční hlídáni. Fakt na ne koukni. Ale asi to bude dost drahé…
@tina1979 píše:
Zkousela jsi volat do http://msdrahanska.cz/?
Dekuji… zkusim ![]()
@Monny a co nejake soukrome hlidani? Maminka na MD, nebo nekdo, kdo ma rad deti a nema praci? ![]()
@Anielka píše:
@Oudrey Ale tam urcite neberou, byla jsem tam na zapise a silene deti nevzali.Zkusila bych se zeptat ve statnich jeslich v centru (Praha 1 a Praha 2), vim, ze tam brali, ale pochybuju, ze pokryji dvanactky)
My jsme byli tehdy asi dvacati pod carou, volala jsem te reditelce, jestli se nahodou neco nepohnulo. Rekla jsem ji tehdy, ze mi vazne onemocnela chuva ( byla pravda), musim do prace a nemam zadny hlidani. Vyhovela mi, hned dalsi tyden jsme nastoupili..
Tak ted az ctu, ze jsi ze smichace, tak to ti v mestskych na Praze 10 stejne asi nevyhovi ![]()
@Oudrey My prave byli z P15 (ktera patri pod 10ku), ale to je nezajimalo.. byli jsme nekde hodne hluboko pod carou.
@Škurana píše:
@Monny a co nejake soukrome hlidani? Maminka na MD, nebo nekdo, kdo ma rad deti a nema praci?
to mám teď… ale za 8000,– měsíčně.. a navíc nemám syna doma
protože jsem pořád v práci… proto řeším školku, aby mohla syna mít u sebe ![]()
@Oudrey píše:
Tak ted az ctu, ze jsi ze smichace, tak to ti v mestskych na Praze 10 stejne asi nevyhovi
na smícháči mám zaměstnání… to neznamená, že si nemohu změnit trvalko
![]()
@Monny no, ale nahore pises, ze by ti vyhovovala i internatni skolka, tzn.,ze by jsi kluka taky nemela cely tyden, pouze na vikendy.Tak cemu nerozumim? ![]()
Edit:a za 8000kc je to hodne? A kolik se plati za soukrome jesle, skolky a jesle s hlidanim i po zaviracce a internatni skolka? To se taky musi preci vysplhat do cca stejne castky, jako ted platis za chuvu.
@j.a.n.i1
S tím rodičákem, to je změna? Když jsem před rokem žádala o placení ZP při neplaceném volnu, musela jsem podepsat, že nenavštěvuje žádnou školku - měl přes 3roky, všude se psalo, že je to jako u rodičáku. Tenkrát jsem tedy prostudovala zákony horem dolem.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.