Stav po píchaní ucha u dítěte. Prosím radu.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
74217
16.3.19 08:31

Moje decka nastesti nezazili. Jdu zaklepat na usi netrpi a poslusne nosi cepku.
Ja jsem byla asi v prvni tride pichat ucho a mam s toho do dnes trauma, ze si to pamatuji. Kdyz nenosim v zime kapuci nebo cepku a nejsem zababulana salou, tak se mi to kazdy rok vraci. A nekolik dni ziju na prascich, dokud to neprejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
16.3.19 08:32

@Lo nám vždycky říkají, že máme počkat 2-3 dny. Pokud se stav neupraví, tak znovu na ORL. Tu dobu může ještě i vytekat něco z ucha. Déle to není žádoucí a musí se nasadit ATB. Aspoň tak to funguje u nás. Máme dávat první dny i pravidelně Ibalgin/Nurofen, protože je protizánětlivý a je proti bolesti.

• Citovat
  • Upravit
2996
16.3.19 08:33

@Lo syn mel jen lehce zvysenou teplotu a pichli mu ucho. To byl patek. Pres vikend mu teplota vylezla pres 38. V pondeli na ORL dostal antibiotika, ale bubinek byl pry uz lepsi. Pokud z ucha tece, je to dobre. Strikala bych mu casto do nosu morskou vodu. Kdyz to nebude bolet vic, tak bych pockala do pondeli na ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
16.3.19 08:37

Horečka je nad 38.5°C. Teď má pouze teplotu a to je dobře, tělo bojuje s infekcí. Z ucha může tekutina vytékat pár dnů, než se to tam vyčistí a začne hojit, stejně tak ts bolest. To co popisuješ je zcela normální průběh. Nechte ho v klidu, ať polehává a najde si polohu hlavy, která mu bude nejvíc příjemná. Ať hodně pije.
O pohotovosti bych uvažovala jen v případě teplot nad 38,5°C nebo při zvětšující se bolestivosti. Mám za sebou hodně zánětů středního ucha, jako dítě 2× až 3× do roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
16.3.19 08:37

@Lo my jsme ještě měli ucho vyplachovat buď borovou vodou nebo peroxidem. Dobře, že to z ucha vytéká. Synovi píchali ucho na večer a druhý večer jsme tam byli znova, protože se mu ta dírka v bubínku zalepila a ten hnis nemohl vytékat tak mu to čistili a píchali na podruhé :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1889
16.3.19 08:53

Synovi jednou pichli obe usi, dali antibiotika, horecka vsak pokracovala, mel tedy opravdu vysokou a CRP nasledne 160. Po 3 dnech vyter z ucha a zjisten pneumokok proti kteremu byl ockovany. :zed: Takze bych plasila pokud by se teplota drzela pres 39. Hodne pomaha nekolik dni preventivne Nurrofen, ktery je protizanetlivy a Otobacid. To mi poradili na ORL, s usima jsme si uzili. Posledni zanet v 5 letech. Pak se pri ryme naucil pouzivat konvicku a je to ok. Preji brrzke uzdraveni! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
16.3.19 09:37

Dávat Nurofen, vytékající hnis otírat borovou vodou (jen co je vidět, nerýpat v uchu), měnit případné ušpiněné povlečení, oblečení. Synovi to vytékalo asi týden. Proplachovat nos, dát třeba Fenistilové kapky nebo nějaký Otrivin, aby neměl opuchlé sliznice A ATB dostal automaticky, uši měl píchnuté už 2× :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí