Stavba domu, projekt a cena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27
15.8.15 09:47

Nám udělal architekt projekt pro stavební povolení a vizualice a vyběhal všechna povolení, 68 tisíc. K tomu zdarma návrh kochyně a koupelen. Projekt od projektanta po nás stavební firma nepotřebuje, dělá to podle toho pro stavební povolení a úplně v pohodě. Dům má rozpočet 3.5 mil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.15 10:01

My jsme nyní začali stavět svépomocí - bez firmy. Projekt (podrobný) od profíků, nás stál cca 55tis, stavební ohláška a věci okolo - cca 5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
15.8.15 10:11

@lauraka projekt domu nejsou ty obrázky, co ten váš „architekt“ orazítkoval. On ten dům stojí na určitém pozemku, je třeba jej připojit k sítím, je potřeba vyjádření hasičů, geodeta… Ale sni si dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
15.8.15 10:38

@matkabagristy?? Bracha ma luxusni dum za minimum ceny, co te zere :-) Pokud nekdo chce platit silene prachy, at si plati, mi je to uplne fuk :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
15.8.15 10:52

@lauraka mě nežere nic :nevim: Mám postaveno, splacenou hypotéku. Jen na rozdíl od tebe vím, jak to kolem stavby chodí a nečerpám z informací z druhé ruky, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
15.8.15 10:57

@Erkata byli jste za projektantem, nebo za architektem? Cena projektů se může hodně lišit. My měli ten základní asi za 25, kámoška za 100. Jo, ta firma, co jí dělala projekt si nevšimla, že pozemek je svahu. Celkem důležitá okolnost. Prostě se poptejte jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
15.8.15 13:40

My si dali poptávku, projekty se lišily od 22000 do 160000. Základ jsme měli od kamaráda architekta, který bohužel nemůže dát razítko.
Dali jsme si schůzku s tím levným, vypadal solidně, bohužel spolupráce po zaplacení zálohy 0 :cert:
Honíme projekt pro povolení stále, ale v pondělí už bysme to snad mohli dát konečně na úřad :dance: Po třech letech :mrgreen:
Samo že jsme si museli vyběhat všechno okolo, často úplně nesmyslně :roll:
Ale ta cena zakladatelky mi přijde dost mimo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
16.3.19 15:52

@M14 nenápadná reklama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek