Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Teď koukám, že jsi z Prahy. Tam asi jsou ty ceny vyšší.
U más na Jablonecku je to jiné trošku, i když né o moc levnější.
Hele, než si pustíš firmu do bytu, chce to smlouvu… do kdy to bude hotové, odpovědnost za vady, penále za pozdné dodání. a hlavně hlídat, hlídat a hned vše řešit. Je to fakt pakárna
@mončatka nám to trvalo tři měsíce svépomocí o víkendech a po večerech.
Sádrokarton jedině doporučuju, je s tím určitě méně nepořádku než sekat do panelu a jak ty říkáš, sekání do panelu ovlivňuje statiku domu.
My ze sádroše postavili v podstatě byt uvnitř bytu a jsme fakt spokojeni. Stěny a stropy jsou nádherně rovné, zásuvky máme kde chceme, nikde žádné ošklivé lišty, a navíc pokud se udělá na sádroši dobře finálka a na výmalbu se použije nástřik, ne váleček, tak jsou ty stěny úplně nádherné. Každý říká že takhle krásný panelákový byt neviděl ![]()
A zmenšení místností se neboj, je to pouze pár centimetrů… my jsme to počítali a na 80 m2 nám všechny předstěny vzaly myslím 0,8 m2. Stropy máme snížené asi o 4 cm a znát to není. Hlavně nejsou vidět ty hnusné panelové spáry na stropech ![]()
@ka-tka Díky za rady. Nějakou firmu chceme, ale v podstatě jsme se ještě ani pořádně nezamysleli nad tím, že to možná bude komplikovanější, než jsme si představovali. Bydlíme v 9. patře z 11 a kolem nás se staví ostošest. A s tím vrtáním do panelu fakt nevím. Mně se ten sádrokarton líbí už třeba jenom proto, že nechci sousedy moc otravovat kraválem. V jednom bytě jsme už zařezávání do panelu absolvovali a byl to saigon ![]()
Jinak teda já osobně, když už bych si to nechala dělat, tak od jednotlivých řemeslníků. Ty komletní firmy budou cenově asi docela nadsazený a o kvalitě bych docela pochybovala. Zeptat se u známých, kdo vám dělal tohle a kdo vám dělal tamto a za kolik…
@esterka03 Tak to zni moc hezky. A gratuluju ke zdařilé rekonstrukci. A taky samozřejmě upřímně závidím
Ale teda 3 měsíce s tchýní si představit neumím
Ne proto, že bych s ní byla na nože, vycházím s ní docela dobře, ale je trochu nevypočitatelná a náladová a hlavně s mužem (tedy vlastním synem) jsou furt v sobě. A to vážně nevím, jestli bych na to měla nervy. 0,8 m2 vypadá dobře. To jsem si myslela, že bychom přišli o větší plochu.
@RadkaCh Právě po té zkušenosti s tou stavařkou jsme si říkali, že zkusíme známé a poptáme se. Třeba nám někdo poradí, někdo pomůže a nakonec možná ani ta rekonstrukce nebude trvat tak dlouho, jak se bojím.
@mončatka píše:
@ka-tka Bylo nám řečeno, že sekat do panelu se nesmí. Že to hodně lidí dělá, ale v podstatě je to zakázané (panel pracuje atd.). Takže sádrokarton by vlastně veškerou novou elektroinstalaci zakryl. Ale to zmenšení místností mě teda taky trochu děsí
Tohodle bych se nebala, to nejsou hluboke diry a hlavne je na to takova masina, kterou se jede a ona „reze“ diru do zdi…,prachu je z toho jako blazen, ale my delali novou elektriku v 3+1 90m2 a meli to dva kluci hotovy za dva dny a to jsem si navymyslela kde co chci mit
a stalo to cca 40tis, takze do tech 50tis se s elektrikou myslim vejdete
v ostatnich vecech nejak zkusenost nemam, ale taky se mi ta cena co vam byla recena zda moc… ![]()
No tady se v podstatě můžeme dohadovat o čemkoliv. Byla jsem u toho, kdy se řešila rekonstrukce za šílený milion korun nebo, že se něco dá zmáknout za 200 000. Oboje je divné. Hlavně ty malé ceny, to pak zjistíte, že dáte dalších 100 000 za nad práce a ještě se celá rekonstrukce bude prodlužovat. Aspoň toto zažila moje kamarádka. Nechte si udělat nabídku s 3D realizací, jak mají www.fronton.cz a jiné stavební subjekty a pak si vyberte to, co vám nejvíce vyhovuje. Dneska je ten trh tak konkurenčně přesycen, že najdete něco za dobrou cenu/výkon.
@Liliakaa Děkuju za nápad a radu, ale už máme zrekonstruováno
Nakonec nás to vyšlo na 850 tisíc, ale máme v tom úplně všechno, včetně kuchyně na míru a 4 vestavěných skříní.
Mate dobrou zkusenost s nejakou firmou, ktera vam delala rekonstrukci paneloveho bytu v Praze? doporucte prosim. Dekiko