Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
RyBANA píše:PetraJ píše:To, že někdo jezdí drahým autem ne vždy znamená, že je bohatý
Tak věřím, že soukromí lékaři se maj dobře. Taky vidím, jakým autem jezdí místní kardiolog.
Ale ty z nemocnic, to je fakt hrůza. A já jim ty peníze fakt přeju.
A to je fakt
Vzpomínám na šéfa, který měl Lamborghini, Ferrari, Mercedesa a všechno na lízačku
![]()
Já se jen zeptám na jednu věc, kolik z vás lékařů, nebo budoucích lékařů to chtělo opravdu dělat z vlastního přesvědčení, a kolik z vás si obor vybralo, díky rodičům a budoucímu zabezpečení? Jen dotaz nic víc, protože máme doma 8 lékařů, je to tu u nás pomalu dědičné poslání, a s klidem můžu říct, že polovina doktorů v rodině na to buňky prostě nemá
, ti však nejvíc nadávají a zůstali jakoby stát na jednom fleku. Ti ostatní si udělali buď vlastní praxi, nebo jsou v cizině už léta a spokojení ![]()
Já vám to řeknu asi tak. Mladý doktor, co zrovna před „chvíli“ dostudoval VŠ se hlásí o práci. A myslí si, že bude jeho měsíční plat 50.000kč!! Proboha lidi, doktor pokud nemá atestace a pokud nemá žádnou praxi přece nemůže očekávat desetitisícové sumy na výplatní pásce!! Moje sestřenka je zdr. sestra v nemocnici v Praze, její manžel dělá v IKEMU kardiochirurga. Sám dělal v cizině, na Kubě i v Kanadě. A to většina lékařů co jsou dnes v IKEMU. A co se týče zahraničí … stálo to tam za prd jako u nás. Ano, chtějí odborníky v cizině, vystudované přímo v oboru. … ale podmínky tam budou mít stejné i platební - možná o pár tisíc výš, ale také žádné zázraky. Já nevím čím si tím pomůžou… že odejdou nebo dají výpovědi. Jsou to jen sobci a paličáci … Chápu, že těch peněz nemají… ale co máme říkat třeba my na mateřské? Taky nám stát bere peníze a spoléhá na to, že máme manžely, kteří se o nás postarají… 7600,– měsíčně je směšné pro dítě a matku… a řešíme to?? trápí nás to, ale nás bohužel nikdo nevyslyší …
rhiannon- to máš i v cizině, švára má už třetího porche, líznutýho, dva předem zrušil o svodidla ale je tááák bohatej
akorát pro okolí, nemá se sice špatně , ale i kdyb neměli peníze na nákup jídla porche musí stát kvůli klientele před domem
bohatství je relativní věc
Vanesssko, já tedy rozhodně 50 tisíc neočekávám!!!! Ale vzhledem k tomu, že jsem jako středoškolák brala 18 tisíc čistého, tak bych si jako doktor představovala aspoň 25 tisíc - copak je to tak strašná částka??
lowel, u nás není nikdo široko daleko ani lékař, ani sestra - takže já opravdu z vlastního přesvědčení
Rodiče mi to rozmlouvali a zabezpečení tedy opravdu nečekám vzhledem k současné situaci ![]()
probůh přece nemůžeš srovnávat ženskou na mateřské a doktora ![]()
Rybano.. prosím tě.
já přece nesrovnávám lékaře s matkou… jen podotýkám, že si prakticky nemají na co stěžovat, v tomhle debilním ekonomicky strádajícím státě, můžou být rádi … že vůbec mají nějakou práci a že pořád mají plat oproti průměrnému nadprůměrný!!
rhiannon, díky za odpověď, jenže ty na to jdeš od střední školy nahoru, tedy od píky, proto od toho nic neočekáváš, a bereš to jako poslání
. Rozdíl je bohužel v tom, že když někdo pochází z ryze doktorské rodiny jako ti u nás, tak si myslí, že si svět sedne na zadek, ale zapomínají, že každý i z těch rodičů začínal někde na doktorských kolejích a někdy i s nimi na krku. Mrzí mě, že pak mají takový přístup, a neuvědomí si, že i jejich rodiče začínali od nuly. Je to tak i ve světě, jestliže si myslí, že se přestěhují do německa budou se mít skvěle jsou na omylu, i švagr vypsal pár míst pro české lékaře do jeho exkluziv kliniky, ale když to tak slyším, tak se stejně k super práci i ti dobří nedostanou, lékaři si fleka hlídají, protože to tam taky není tak růžovoučké jak to vypadá
. Švagrová je známá kardiochirurgička, vystudovala v Německu a teď naopak dostala obrovskou příležitost v čechách, a to jen díky odchozím s výpovědí u nás, jinak by se jí o takovém místě v Německu mohlo jen zdát, nastupuje za týden, a je i za menší peníz vděčná, protože po MD se prý špatně vrací na sál. Takže ono to bude všude asi stejné
Vanesssko, já tedy rozhodně 50 tisíc neočekávám!!!! Ale vzhledem k tomu, že jsem jako středoškolák brala 18 tisíc čistého, tak bych si jako doktor představovala aspoň 25 tisíc - copak je to tak strašná částka??
lowel, u nás není nikdo široko daleko ani lékař, ani sestra - takže já opravdu z vlastního přesvědčeníVanessska píše:
Rybano.. prosím tě.
já přece nesrovnávám lékaře s matkou… jen podotýkám, že si prakticky nemají na co stěžovat, v tomhle debilním ekonomicky strádajícím státě, můžou být rádi … že vůbec mají nějakou práci a že pořád mají plat oproti průměrnému nadprůměrný!!
Promiň, ale nadprůměrný??? Kamarádka po VŠ měla 12 tisíc čistého jako lékař, já jako gymplák 18 tisíc…tak co je na tom nadprůměrného??
Já se přece nepotřebuju dohadovat.
Jen říkám co si myslím a co si o tom myslí ostatní dr v naší rodině co rozhodně taky začínali od nuly… Má nějaké atestace atd… na tom taky co se platu týče hodně záleží… a vezmi si kolik je průměrný plat v ČR… pořád je 18.tis nadprůměrné
lowel, to máš pravdu…ono je taky rozdíl chtít vystudovat medicínu v 19, kdy to většina mladých lidí vidí úplně jinak, než se rozhodnout třeba v 25 - 30 letech. To už má valná většina ty růžové brýle dole
![]()
A s tím rozdělením doktorů - to je taky tak. Určitě si hodně doktorů myslí, že si z nich svět sedne na zadek (ale tím nechci nikoho urazit
)
navíc za přesčasy atd… to dělá daleko víc. Ačkoli ty přesčasy dělat nechtějí což chápu, ale v cizině ty přesčasy budou taky… je to povolání které by přesně jak tu už padlo mělo být bráno jako poslaní… ne jako zlatý důl
rhiannon píše:
Když mroe píše, že má 157 hrubého na hodinu, tak mi z toho vychází přes 25 tis hrubého za měsíc (za 8 hodinovou prac. dobu) no to zas není špatný plat, ne? Mmch i ostatní profese např. překladatelé, účetní, piloti, řidiči si musí sami platit zkoušky a kurzy nebo se upsat zaměstnavateli, na tom není nic divného.
Je fakt, že když čtu zprávy z oborů, do kterých vidím, třeba z letectví, tak jen tiše úpím nad tím, co se vypouští do světa za kraviny, takže je mi jasný, že z médií se nic relevantního nedozvíme, nicméně taky chodím k doktorům a mám oči a uši. Já mám pocit, že ti schopní z nemocnic odešli už dávno, anebo jsou to ti přednostové a kapacity a ti se fakt špatně nemají. Např. profesor Dungl, přednosta ortopedické kliniky na Bulovce se před časem málem zabil ve svém Ferrari, tudíž je tak dobrý, že na něj má a špatně si asi nežije, přestože je zaměstnancem v nemocnici. Podle mne jsou nemocnice v pr… co se lékařů týká už dávno, hůř už ani být nemůže. ![]()
Příspěvek upraven 30.12.10 v 12:15