Stávka lékařů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15404
30.12.10 11:46
RyBANA píše:
PetraJ píše:
Tak věřím, že soukromí lékaři se maj dobře. Taky vidím, jakým autem jezdí místní kardiolog. :lol:
Ale ty z nemocnic, to je fakt hrůza. A já jim ty peníze fakt přeju. :kytka:
To, že někdo jezdí drahým autem ne vždy znamená, že je bohatý :wink:

A to je fakt :palec: Vzpomínám na šéfa, který měl Lamborghini, Ferrari, Mercedesa a všechno na lízačku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.12.10 11:51

Já se jen zeptám na jednu věc, kolik z vás lékařů, nebo budoucích lékařů to chtělo opravdu dělat z vlastního přesvědčení, a kolik z vás si obor vybralo, díky rodičům a budoucímu zabezpečení? Jen dotaz nic víc, protože máme doma 8 lékařů, je to tu u nás pomalu dědičné poslání, a s klidem můžu říct, že polovina doktorů v rodině na to buňky prostě nemá :nevim: , ti však nejvíc nadávají a zůstali jakoby stát na jednom fleku. Ti ostatní si udělali buď vlastní praxi, nebo jsou v cizině už léta a spokojení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 11:53

:roll: Já vám to řeknu asi tak. Mladý doktor, co zrovna před „chvíli“ dostudoval VŠ se hlásí o práci. A myslí si, že bude jeho měsíční plat 50.000kč!! Proboha lidi, doktor pokud nemá atestace a pokud nemá žádnou praxi přece nemůže očekávat desetitisícové sumy na výplatní pásce!! Moje sestřenka je zdr. sestra v nemocnici v Praze, její manžel dělá v IKEMU kardiochirurga. Sám dělal v cizině, na Kubě i v Kanadě. A to většina lékařů co jsou dnes v IKEMU. A co se týče zahraničí … stálo to tam za prd jako u nás. Ano, chtějí odborníky v cizině, vystudované přímo v oboru. … ale podmínky tam budou mít stejné i platební - možná o pár tisíc výš, ale také žádné zázraky. Já nevím čím si tím pomůžou… že odejdou nebo dají výpovědi. Jsou to jen sobci a paličáci … Chápu, že těch peněz nemají… ale co máme říkat třeba my na mateřské? Taky nám stát bere peníze a spoléhá na to, že máme manžely, kteří se o nás postarají… 7600,– měsíčně je směšné pro dítě a matku… a řešíme to?? trápí nás to, ale nás bohužel nikdo nevyslyší …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.12.10 11:55

rhiannon- to máš i v cizině, švára má už třetího porche, líznutýho, dva předem zrušil o svodidla ale je tááák bohatej :mrgreen: akorát pro okolí, nemá se sice špatně , ale i kdyb neměli peníze na nákup jídla porche musí stát kvůli klientele před domem 8-o bohatství je relativní věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.12.10 11:56

Vanesssko, já tedy rozhodně 50 tisíc neočekávám!!!! Ale vzhledem k tomu, že jsem jako středoškolák brala 18 tisíc čistého, tak bych si jako doktor představovala aspoň 25 tisíc - copak je to tak strašná částka??

lowel, u nás není nikdo široko daleko ani lékař, ani sestra - takže já opravdu z vlastního přesvědčení :wink: Rodiče mi to rozmlouvali a zabezpečení tedy opravdu nečekám vzhledem k současné situaci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.12.10 11:56

probůh přece nemůžeš srovnávat ženskou na mateřské a doktora 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 12:00

Rybano.. prosím tě.
já přece nesrovnávám lékaře s matkou… jen podotýkám, že si prakticky nemají na co stěžovat, v tomhle debilním ekonomicky strádajícím státě, můžou být rádi … že vůbec mají nějakou práci a že pořád mají plat oproti průměrnému nadprůměrný!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.12.10 12:05

rhiannon, díky za odpověď, jenže ty na to jdeš od střední školy nahoru, tedy od píky, proto od toho nic neočekáváš, a bereš to jako poslání :hug: . Rozdíl je bohužel v tom, že když někdo pochází z ryze doktorské rodiny jako ti u nás, tak si myslí, že si svět sedne na zadek, ale zapomínají, že každý i z těch rodičů začínal někde na doktorských kolejích a někdy i s nimi na krku. Mrzí mě, že pak mají takový přístup, a neuvědomí si, že i jejich rodiče začínali od nuly. Je to tak i ve světě, jestliže si myslí, že se přestěhují do německa budou se mít skvěle jsou na omylu, i švagr vypsal pár míst pro české lékaře do jeho exkluziv kliniky, ale když to tak slyším, tak se stejně k super práci i ti dobří nedostanou, lékaři si fleka hlídají, protože to tam taky není tak růžovoučké jak to vypadá :nevim: . Švagrová je známá kardiochirurgička, vystudovala v Německu a teď naopak dostala obrovskou příležitost v čechách, a to jen díky odchozím s výpovědí u nás, jinak by se jí o takovém místě v Německu mohlo jen zdát, nastupuje za týden, a je i za menší peníz vděčná, protože po MD se prý špatně vrací na sál. Takže ono to bude všude asi stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 12:06

25tis. není hrozná částka… nicméně, kde se na to má vzít…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.12.10 12:07

Vanesssko, já tedy rozhodně 50 tisíc neočekávám!!!! Ale vzhledem k tomu, že jsem jako středoškolák brala 18 tisíc čistého, tak bych si jako doktor představovala aspoň 25 tisíc - copak je to tak strašná částka??

lowel, u nás není nikdo široko daleko ani lékař, ani sestra - takže já opravdu z vlastního přesvědčení :wink: Rodiče mi to rozmlouvali a zabezpečení tedy opravdu nečekám vzhledem k současné situaci :wink:
Vanessska píše:
Rybano.. prosím tě.
já přece nesrovnávám lékaře s matkou… jen podotýkám, že si prakticky nemají na co stěžovat, v tomhle debilním ekonomicky strádajícím státě, můžou být rádi … že vůbec mají nějakou práci a že pořád mají plat oproti průměrnému nadprůměrný!!

Promiň, ale nadprůměrný??? Kamarádka po VŠ měla 12 tisíc čistého jako lékař, já jako gymplák 18 tisíc…tak co je na tom nadprůměrného??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 12:10

Já se přece nepotřebuju dohadovat. :wink: Jen říkám co si myslím a co si o tom myslí ostatní dr v naší rodině co rozhodně taky začínali od nuly… Má nějaké atestace atd… na tom taky co se platu týče hodně záleží… a vezmi si kolik je průměrný plat v ČR… pořád je 18.tis nadprůměrné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296

Vanessko a co je pro tebe adekvátní plat pro lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

lowel, to máš pravdu…ono je taky rozdíl chtít vystudovat medicínu v 19, kdy to většina mladých lidí vidí úplně jinak, než se rozhodnout třeba v 25 - 30 letech. To už má valná většina ty růžové brýle dole :lol: :lol:

A s tím rozdělením doktorů - to je taky tak. Určitě si hodně doktorů myslí, že si z nich svět sedne na zadek (ale tím nechci nikoho urazit :kytka: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 12:11

navíc za přesčasy atd… to dělá daleko víc. Ačkoli ty přesčasy dělat nechtějí což chápu, ale v cizině ty přesčasy budou taky… je to povolání které by přesně jak tu už padlo mělo být bráno jako poslaní… ne jako zlatý důl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
30.12.10 12:11
rhiannon píše:

Když mroe píše, že má 157 hrubého na hodinu, tak mi z toho vychází přes 25 tis hrubého za měsíc (za 8 hodinovou prac. dobu) no to zas není špatný plat, ne? Mmch i ostatní profese např. překladatelé, účetní, piloti, řidiči si musí sami platit zkoušky a kurzy nebo se upsat zaměstnavateli, na tom není nic divného.
Je fakt, že když čtu zprávy z oborů, do kterých vidím, třeba z letectví, tak jen tiše úpím nad tím, co se vypouští do světa za kraviny, takže je mi jasný, že z médií se nic relevantního nedozvíme, nicméně taky chodím k doktorům a mám oči a uši. Já mám pocit, že ti schopní z nemocnic odešli už dávno, anebo jsou to ti přednostové a kapacity a ti se fakt špatně nemají. Např. profesor Dungl, přednosta ortopedické kliniky na Bulovce se před časem málem zabil ve svém Ferrari, tudíž je tak dobrý, že na něj má a špatně si asi nežije, přestože je zaměstnancem v nemocnici. Podle mne jsou nemocnice v pr… co se lékařů týká už dávno, hůř už ani být nemůže. :nevim:

Příspěvek upraven 30.12.10 v 12:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty