Stávka lékařů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
30.12.10 13:05

No co, skladník má taky těžkou a zodpovědnou práci, většinou maj hmotku a kdyby jim spadla paleta někomu na palici, tak jdou sedět stejně jako doktor, co zvrže operaci… Tohle srovnávání profesí mi nepřijde moc fér, já si vážím každé dobře odvedené práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.12.10 13:06

teda holky vy jste jedinečný :mrgreen: :hug: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
30.12.10 13:07

Ahoj, trochu odbočím a vezmu to z pohledy sestry ve zdravotnictví.
Když jsem nastoupila po SŠ na oddělení, nastoupila i čerstvá lékařka, se kterou jsme se spřátelily- rozdíl v našich platech dělal 1000 kč.
o různých podmínkách a praktikách snad ani nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.12.10 13:13
Gina108 píše:
No co, skladník má taky těžkou a zodpovědnou práci, většinou maj hmotku a kdyby jim spadla paleta někomu na palici, tak jdou sedět stejně jako doktor, co zvrže operaci… Tohle srovnávání profesí mi nepřijde moc fér, já si vážím každé dobře odvedené práce.

souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.12.10 13:16

Nainuvo mě spíš zajímalo, kolik dělal rozdíl v platech cca po 3 letech, vsadím se, že tobě to dělalo víc jen minimálně, zatímco lékařka se atestacemi pomalu vypracovávala platově nahoru, a tak to je ve všech oborech, vás sester je mi bohužel líto, jste za vaši práci a dřinu opravdu mizerně placené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
30.12.10 13:19

To už bohužel nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
30.12.10 13:21

Gino, máš to v hlavě docela srovnané.. líbí se mi tvůj názor na toto téma a s manželem jsme se na tomto taky shodli. třeba se to týká i hasičů. majáí rizikovou profesi a k tomu odpovídající plat. proč tedy renty… nebo havíři…

A co sestry a jiný zdravotnický personál? mamka pracuje 30 let jako radiologická laborantka. Snížením platu + zrušením tabulek jí hrozí pokles platu až o 7000,–/ měsíčně a to nemá průměrný plat… není to trochu moc:…?? klesnout nad minimální mzdu v 58 letech..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
30.12.10 13:32
Gina108 píše:
No co, skladník má taky těžkou a zodpovědnou práci, většinou maj hmotku a kdyby jim spadla paleta někomu na palici, tak jdou sedět stejně jako doktor, co zvrže operaci… Tohle srovnávání profesí mi nepřijde moc fér, já si vážím každé dobře odvedené práce.

já si taky vážím dobře odvedená práce ale chtěla jsem poukázat na ten nepoměr platů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
30.12.10 13:36
Markit.Hl píše:
Gino, máš to v hlavě docela srovnané.. líbí se mi tvůj názor na toto téma a s manželem jsme se na tomto taky shodli. třeba se to týká i hasičů. majáí rizikovou profesi a k tomu odpovídající plat. proč tedy renty… nebo havíři…A co sestry a jiný zdravotnický personál? mamka pracuje 30 let jako radiologická laborantka. Snížením platu + zrušením tabulek jí hrozí pokles platu až o 7000,–/ měsíčně a to nemá průměrný plat… není to trochu moc:…?? klesnout nad minimální mzdu v 58 letech..?

Přesně :/ Já jsem ve zdravotnictví jen 3 roky, takže plat mi klesne o cca max 1000kč, ale sestry, co pracují třeba 20 let přijdou i o 7000. To je děs :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
30.12.10 13:44

Na druhou stranu je tu taky jeden nepoměr. Vporovnání státního a soukromého sektoru......

Vezmu případ třeba úředníků

• jedna letitá pracovnice která dělá svou práci ale třeba pomaleji a hůř se přizpůsobuje změnám a zavedením PC apod.
  • druhá mladá holka dejme tomu po škole nebo s malou praxí, která dělá stejnou práci, stejně dobře, ale rychleji efektivněji, zběhlá v PC…

Proč má ta druhá za stejnou práci mít několikanásobně nižší plat, než třeba starší jen proto, že tam má paní „odsezené“ odpracované roky…? Tam totiž tabulky platí taky.

Nějvětší problém vidím v tom, že je to nečekaný a hrozně velký pokles a spoustu lidí a půjčkami, hypotékou apodf pošle na hranici bídy… nebo až pod ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
30.12.10 13:55
:mrgreen:
Markit.Hl píše:
Na druhou stranu je tu taky jeden nepoměr. Vporovnání státního a soukromého sektoru......

Vezmu případ třeba úředníků

• jedna letitá pracovnice která dělá svou práci ale třeba pomaleji a hůř se přizpůsobuje změnám a zavedením PC apod.
  • druhá mladá holka dejme tomu po škole nebo s malou praxí, která dělá stejnou práci, stejně dobře, ale rychleji efektivněji, zběhlá v PC…

Proč má ta druhá za stejnou práci mít několikanásobně nižší plat, než třeba starší jen proto, že tam má paní „odsezené“ odpracované roky…? Tam totiž tabulky platí taky.

Nějvětší problém vidím v tom, že je to nečekaný a hrozně velký pokles a spoustu lidí a půjčkami, hypotékou apodf pošle na hranici bídy… nebo až pod ni.

souhlas. tohle někdy teda platí i ve zdravotnictví. to už by ale měly zase ošefovat např. osobní ohodnocení a příplatky. ale víme, jak to funguje, že :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.12.10 14:27

Myslím, že ohledně pracovníků ve zdravotnictví a školství nemůže mít nikdo čisté svědomí..

Doufám, že se brzy chytneme všichni za rypák.

Děsí mě nedostatek zubařů a pediatrů.. 8-o

Nehodlám psát, kolik by měli mít či nemít, ale rozhodně vím, že jsou natolik frustrovaní, že situaci řeší stávkou či úplnou změnou profese..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
30.12.10 14:28

Holky nezlobte se, ale moje pani na ulid a hlidani, kterou mam mesic(diky praci v soukromem zarizeni) ma 100Kc cisteho na hodinu. Samozrejme, ze v Praze jsou jine ceny, hlavne za sluzby, ale ja bydlim v Praze a plat bych mela stejny i v tech Kotehulkach. Jen bych v Kotehulkach pravdepodobne ve sluzbach vic spala nez pracovala, coz v Praze je nemyslitelne. Sluzby jsou vsude rok od roku horsi diky zrusenym pohotovostim a pacientum, kteri s kadym prdem jedou radeji do nemocnice, klidne hned(mam takovou zkusenost). Takze me v Praze, kde musim nekde bydlet a kde me male deti chodi do jesli, skolky, do krouzku, prijde plat 157 Kc hrubeho na hodinu malo. Nehlede na to, ze kazda sluzba od soboty rano do pondeli rano, po ktere normalne pokracujete v pondelnim provozu do 15.30(s celkovym spankem za vikend nekde okolo 8 hodin), je proste hrebicek do rakve.
Neslouzit nejde, protoze jinak vas v nemocnici ani nevezmou, potrebuji pokryt sluzby. Zadny soukromnik za takovy plat slouzit nebude.
Slysela jsem, ze v pripade nouze Heger povola naridi vsem dr. nastup zpet… jsem zvedava jak to chce provest, to jako povola i duchodce, zeny na MD a soukromniky? Nebo to bude resit nejak selektivne?
A jak jsem psala, nejhorsi snad je personalni devastace oddeleni v tom smyslu, ze zustanou jen ti horsi nebo hendikepovani…
U nas v rodine zadny dr. neni… jsem prvni a pevne doufam, ze i posledni…
A sester si za jejich praci hluboce vazim, ja bych to, co musi delat ony, nedelala…to uz bych byla jinde davno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.12.10 14:49

lekari nechteji odejit, veri, ze dosahnou sveho cile…

RyBANA píše:
To, že někdo jezdí drahým autem ne vždy znamená, že je bohatý :wink:

mohu potvrdit na prikladu nasehou souseda, barak hnusnej, zahrada jak smetak, ale maji dve luxusni auta a dva harleje nebo jak se to pise :-) kazdej investuje do neceno
nicmene - chudej clovek si bohateho konicka dovolit nemuze

Holky totiz nevite, jak to vnemocnich vypada. Vidite jenom jake je tam prostredi a jake je tam chovani personalu, jake je tam jidlo. Nevidite uz, ze kdyz prijedete s akutni poziti na prijmovou ambulanci kliniky, vysetruje vas doktor 2 mesice po skole, ktery se sice teoreticky „muze kdykoliv zeptat“ nekoho starsiho, ale v praxi nemuze, protoze se ten den uz 2× ptal a dostal by sprdana. kdyz si nevi rady, posle vas na par vysetrenia doufa, ze s vysledkama uz padnete na nekoho jinyho. Protoze mladi ze skoly vysli lekari jsou tvarni a nereptaji, klidne si nechaji nalozit nezvladnutelne bremeno prace, kterou pak nezvladnou. Taky maji nejnizsi platy, nic nestojej. Nez se v oboru rozkoukaji, neco malo se nauci a odejdou. Takze na klinikach se temer neustale toci zacatecnici, je tam par kapacit, ktere ale cely den nevylezou ze sve komurky a osetruji jen nejake VIPy a nekolik malo jedincu stredniho veku, kteri meli stesti na to, ze padli ve svem mladi do oka primari a vyslouzili si lepsi zachazeni, nebo jsou to fakt nadsenci, co praci obetovali rodinu.

ohledne srovnavani profesi
skladnikovy byste taky rekli, ze to neni povolani, ale poslani a ze to ma delat z lasky ke zbozi a nereptat?

mroe prislo mi vyjadreni od pravnika LOKu, ze heger povinnou praci naridit nemuze, bylo by to zneuziti uz nevim ceho - o situaci se vedelo dostatecne dlopuho dopredu a nejedna se o zadny stav nouze
jinak potvrzuji, moji kolegove z kliniky pamatuji casy, kdy kdyz jim za vikend prislo na ambulanci 5 lidi, tak hlasili „spatnou sluzbu“…do prace se o vikendu chodilo dopocinout a tak nikomu nevadilo, ze se „cekani na praci“ hodnotilo jen polovickou hodinove mzdy. (pro neznale a pěníci upozornuji, ze krome akutni ambulance meli na starosti asi 60 pacientu na luzkach, u kterych museli udelat vizitu a zajistit bezny provoz)
Dneska tam clovek opravdu kontinualne pracuje. pacientum to nevadi, autobusem, co ridi jeden ridic uz 40 hodin v kuse, by nikdo nejel, ale od doktora se ocekava, ze to nejakym svymi zvlastnimi schopnostmi „zvladne“ bez chyby a s usmevem na rtech - asi je to tim, ze je to poslani a ne povolani. Ale jinak je to stejne narocne a zodpovedne jako prace skladnika, ze? :-)

potesilo me tolik podporujicich reakci, fakt diky - z diskusi pod clanky o akci „dekujeme odchazime“ obvykle mivam dojem, ze spolecnost sve lekare nenavidi, nejradeji by je prikovala za nohu do nemocnic a praskala bicem.
V dobe anticke bylo povolani lekare vhodne jen pro otroky - tak at se nam ta doba nevrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.12.10 15:12
potesilo me tolik podporujicich reakci, fakt diky - z diskusi pod clanky o akci „dekujeme odchazime“ obvykle mivam dojem, ze spolecnost sve lekare nenavidi, nejradeji by je prikovala za nohu do nemocnic a praskala bicem.
V dobe anticke bylo povolani lekare vhodne jen pro otroky - tak at se nam ta doba nevrati.

Pudlo, tvůj poslední odstavec jsou přesně moje slova :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty