Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
mabit píše:
HOLKY DOKTORKYCHTĚLA JSEM SE ZEPTAT,KDYŽ TO DOHO ZDRAVOTNOCTVÍ VIDÍTE URČITĚ VÍC NEŽ MI,CO ŘÍKÁATE NA POPLATKY VEZDRAVOTNICTVÍ?!
aby mely skutecne regulacni ucinek, mely by byt vyssi
takhle je to jen opruz
mam zkusenost, ze na lidi, kteri zdravotni peci zneuzivaji, to ma temer opacny ucinek - nabydou dojmu, ze tedka muzou prijit s cimkoliv kdykoliv, protoze preci zaplatili stovku.
Ono je dycky hrozne tezke najit spravnou miru odpuzovani pacientu, protoze na jedne strane jsou lidi, co si nechavaji na chirurgii vyndat kliste, na strane druhe jsou lidi, co si mrtvici vylezi doma… tezko jedny udrzet doma a druhym tim neublizit.
děkuji za odpovědi, zajímavé čtení ![]()
A ještě jeden dotaz, našla jsem totiž rozdílné sumy(procenta) Kolik chtějí vlastně přidat? Někde jsem četla až trojnásobek platu ![]()
Pudloslava píše:mabit píše:
HOLKY DOKTORKYCHTĚLA JSEM SE ZEPTAT,KDYŽ TO DOHO ZDRAVOTNOCTVÍ VIDÍTE URČITĚ VÍC NEŽ MI,CO ŘÍKÁATE NA POPLATKY VEZDRAVOTNICTVÍ?!
aby mely skutecne regulacni ucinek, mely by byt vyssi
Ono je dycky hrozne tezke najit spravnou miru odpuzovani pacientu, protoze na jedne strane jsou lidi, co si nechavaji na chirurgii vyndat kliste, na strane druhe jsou lidi, co si mrtvici vylezi doma… tezko jedny udrzet doma a druhym tim neublizit.
takhle je to jen opruz
mam zkusenost, ze na lidi, kteri zdravotni peci zneuzivaji, to ma temer opacny ucinek - nabydou dojmu, ze tedka muzou prijit s cimkoliv kdykoliv, protoze preci zaplatili stovku.
hm říkala jsem si,že 30 kč,60 kč a 90 kč–to zdravotnictví nezvedne
a že je to jen práce navíc pro personál ![]()
JInak s tím svým příspěvkem jsme rozhodně nemyslela nic zlýho
já vímm,že jsou pacienti a pacienti a s klíštětem bych ho asi poslala do míst kde slunko nesvítí,jo holky máte to těžky dřív byl pro lidi PAN DOKTOr a měli úctu dnes až je to jen ten doktor a úcta žádná a kolikrát ještě velká huba na ně
na doktory
Přítel je lékař, takže do problematiky také vidím.
Media masírují společnost velkou dávkou nesmyslů, aby společnost byla negativně nakloněna lékařům. A jak všude čtu, tak společnost opravdu stojí proti lékařům ![]()
Média nepíšou to, co lékařům nejvíce vadí. Přerozdělování peněz, nesmyslné nákupy za víc než je nutné, plné kapsy těch nahoře, nemožnost rozhodovat (o nás bez nás), drahá výběrová řízení … prostě tak jak stát hospodaří sám se sebou, tak hospodaří i s nemocnicnicema a když jsou ti nahoře chamtivý a chtějí víc do svých kapes, tak komu asi seberou? Ano, těm ovečkám dole.
DC nemocnice spadá pod krajskou zdravotní a co se tady děje, nad tím zůstává rozum stát. Naposledy se řešilo to, že DC nemocnice leží v žaludku KZ protože je zisková a KZ se ji snaží zlikvidovat, chtějí z ní udělat LDN a maskují to zrušením určitých odd.,které jsou pro chod nemocnice nepostradatelné, navíc ruší místa a propouští dlouholeté zaměstnance a vytváří nová místa kam strká své lidi. Oblast obsluhující DC nem skýtá 132tis lidí a ti pak budou dělat co?
Opravdu se stydím za náš národ, kdy lidé lezou doktorům do zadku, uplácejí je čokoládama, láhvinkama, ale jakmile tito lidé zajdou za roh, tak už pomlouvají, co jim ten doktor hrozného proved, jak se k nim choval atd.
Lidé nadávají na regulační poplatky. Kvůli 30ti korunám by si nechali vrtat koleno, ale pak jdou do nejbližší trafiky a za krabičku nechají dvojnásobek, nebo jdou do nejbližšího baru a kolik tam nechají?
Je mi líto, že lidé jsou tak závistiví, neinformovaný, zlý, nepřející a zaslepení (Já nemám, proč by měl mít někdo jiný) ![]()
Doktor není nikdo svatý a má svoje chyby, vždyt je to také člověk. Navíc člověk, který nese obrovskou zodpovědnost a jakákoliv jeho pracovní chyba může mít obrovský dopad nejen na život člověka.
Má někdo z kritizujících představu, co takový lékař po letech studia, hromadě odpovědnosti a spousty hodin v nemocnici bere za peníze?
Kolik z vás je v práci nepřetržitě 50 hodin a musí fungovat na 100 %?
Kolik z vás musí držet hubu když ho někdo uráží, napadá? Bohužel, v naší zemi je doktor něco podřadného a kdyby se bránil napadajícímu člověku, tak si může odnést žalobu a i ztrátu místa.
Co se děje v nemocnicích, to je kocourkov. Např. ke konci roku se příjmaly ve velkém pojištěnci VZP na lůžka v nemocnici, aby nemocnice splnila určitý počet a dostala balík peněz od pojištovny. Výsledkem bylo, že doktoři byli buzerováni se shora i od lidí, protože těm se hospitalizace nelíbila a kdo shrábnul balík peněz? Ti nahoře samozřejmě. Pár vyvolených dole dostalo prémie –2000kč (asi 13. plat)
Pro představu – přítel má měsíčně 250 hod oficiálně, další 100 hodin neoficiálně, neevidovaných a samozřejmě neproplacených. Slouží 30 hod (ted zrovna složil 55 hodin a musí fungovat na 100 %), studoval 6 let při výši školného 8500dolarů ročně při tehdejším kurzu cca 40 kč, o odpovědnosti nemusím mluvit, ale zmíním se o tom, že není žádný zákon, který by ho chránil proti urážkám a napadání a když se brání může přijít i o místo a vykoledovat si žalobu …
A typněte si kolik má?
V porovnání se mnou dost směšné, makala/flákala jsem ve vlastním kanclu, dělala krom své práce ještě fůru blbin jako internet, sranda maily, kouření v nekuřácké fabrice atd. atd, měla jsem 160 hodin, v době krize pátky volné a zaplacené ze 70ti procent, mám jen maturitu … a na výplatní pásce 21čistého.
Ja si myslim, ze ti s flaskou a ti pomlouvajici nejsou obvykle ti sami.
Nekdo proste podekuje, nekdo jako podekovani neco maleho donese, nekdo za stejne osetreni nepodekuje a nekdo napise stiznost. Nedky mam az paradoxne dojem, ze cim vic pro pacienta udelam, tim vetsi riziko stiznosti mi hrozi.
Podobne je to s chovanim v cekarne, ti nejtissi a nejslusnejsi byvaji obvykle nejvazneji nemocni.
Mozna si myslite, ze prehanim, ale kolegyne, kdyz sla na WC, slysela od pacienta „kam zase ta krava jde“…
Pudli souhlas s tebou.
Můžou mě rozbít chytrý lid na chíře, kteří samozřejmě nějakou dobu čekají, ale mají plnou hubu keců „no jo, oni si tam jí a nás tu nechají čekat“.
Za 1) doktor nemá právo se najíst?
za 2) přítel si kolikrát zajde na záchod za celý den od rána až odpoledne a v době služby se poprvé nají až kolem 22hod
tak jestli počítám dobře, tak 11,6 hodin odpracováno po dobu 30 dnů v týdnu denně. Hmm je tolik profesí, kde je tohle běžnou záležitostí, že se s tím tady vůbec vypisujete
Manžel je IT a pracuje cca 12-13 hodin denně, taky výjezdy a služby i v noci, a proplacené taky nemá, takže nějak nechápu a takových je rozhodně víc, a na frak od lidí dostává stejně tak, například když jim v nemocnicích spadne server to je pak velký záhul na jednoho člověka, prostě vybrali si práci, která je baví, ale je nevděčná, ostatně práce s lidmi je nevděčná vždycky. A to mám pohled jak od IT, tak i doktorů v rodině, přesto nenadávají ono asi taky záleží na tom v jaké nemocnici atd. se člověk nachází
Miarei píše:
Pudli souhlas s tebou.
Můžou mě rozbít chytrý lid na chíře, kteří samozřejmě nějakou dobu čekají, ale mají plnou hubu keců „no jo, oni si tam jí a nás tu nechají čekat“.
Za 1) doktor nemá právo se najíst?
za 2) přítel si kolikrát zajde na záchod za celý den od rána až odpoledne a v době služby se poprvé nají až kolem 22hod
No co se divíte, neříkejte, že když musíte někde čekat 2-3 hodiny, že nejste nasrané. Já teda jo, ať je to na úřadě nebo u doktora. Prostě špatná organizace práce. Třeba u mého gyndr jsem čekala maximálkně 5 minut po objednání, u zubařky to samé, ale kdysi jsem chodila ke gyndr, kde jsem čekala hodinu, přestože jsem byla objednaná a ostatní si tu a tam stěžovaly, že tam sedí hodiny 3. Tak jak to, že u jednoho to jde a u druhého ne (a dle mého soudu „kvalitnější“ práci spíše odvádí ten druhý gyndr, u kterého se nečeká)?
lowel člověk dělající 12hod denně 30 dnů v měsíci je jak vybavení domácnosti, které nosí peníze ![]()
Kamarádčin muž je IT, taky to není sranda, ale alespon ji nosí domu dvojnásobně co ten můj
gina nasraná jsem, to víš že jo, ale nepronáším soudy bez toho, abych znala situaci.
Máš pravdu, je to organizací. Ale jak bys organizovala situaci, kdy seš sama na odd., jeden doktor operuje a ty řeší jak akutní případy, tak lidi objednané na převazy, tak i „běžné banality“ jako úrazy atp.? Prostě nemocnice na dalšího lékaře nemá, tak ten co tam je musí makat.
Objednání ne všude funguje (já mluvila o chirurgii).Když jdu neohlášená s problémem na gyn, tak si tam hold posedím pár hodin. Když jdu na plánovanou prohlídku, tak se objednám a jdu hned ven. To samé u zubaře, očaře atd.
mě teda nikdy nenapadlo být nas.. když čekám někde 2 až 3 hod. vždycky je buď narvaná čekárna,nebo je nějaký akutní příjem a pokuď můžu počkat počkám
nikdy nevím kdy mě přiveze narychlo sanita do nemocnice a ostatní budou muset čekat než mě jako akutní případ lékaři ošetří. Na ortopedii jsem jednou čekala až 5 hodin,doktor musel na sál a teda,že bych mu za to nadávala ![]()
Holky celkově jde zdravotnoctví do prd..když si vemu,že když jsem jako těhu ležela v nemocnici a k večeři jsem dostala okoralej chleba s paštikou
,ale sestrám jsem taky nenadávala ty za to nemůžou..Vemte si ,že zdravotní sestra,která musí mít v dnešní době VŠ jde raději dělat do rakouska ošetřovatelku ke starý bábě,než by dělala v nemocnici v čechách ,raději utírá babě prdel,než aby píchala injekce a to už je k zamyšlení…
HOLKY A JÁ NECHCI ABY MĚ OŠETŘOVAL POLÁK,SLOVÁK,MA%DAR,JSEM ČEŠKA A NEMÁM PROSTĚ DŮVĚRU K LÉKAŘI KTERÝ NEUMÍ POŘÁDNĚ ČESKY… nEVÍM MYSLÍM,ŽE TO PSAL TADY ANONYM,ŽE MÁ JAKO LÉKAŘ 150 KČ NA HODINU,PROBAHA TO MÁ MŮJ CHLAP U MAŠINY A JE VYUČENEJ,KDYŽ SE SEKNE O MILIMETR TAK SE NIC NEDĚJĚ,ALE KDYŽ SE SEKNE DOKTOR JE TO VĚTŠINOU V PRD. i veterinář kterej léčí zvířata je na tom finančně líp,než doktor kterj léčí lidi
vždyť to je k smíchu,doktor studuje X let pak atestace a pak si musí udělat dalších X let praxi v nemocnici a když chce svojí vlastní ordinaci tak si jí taky kupuje většinou od doktora co jde do penze i s pacošema a to teda taky není, levný!! ano je hodně zaměstnaní,kde je to stejný,já to tak taky měla a kdybych mohla taky bych se hlásila o přidání,ale já hold pracovala v občanským združení a to je rádo,že je rádo,ale pracovar ve státní organizaci tak se o ty prachy taky přihlásím
Tak já naštvaná jsem pokud se někam objednám na určitou hodinu, ale doktor se podle toho jaksi neřídí…
Což je klasika u mojí alergoložky, jsem objednaná na třetí, ale stejně tam 2 - 3 hodiny sedím jak trubka a to tam přede mnou nejsou žádné akutní případy.
Jiná věc, je čekání někde, kde objednaná nejsem…tam s tím počítám ![]()
mabit: já bych takovej odpor k cizincům neměla ![]()
byla jsem na operaci kolene v Přerově a můj ortoped, velice šikovný doc. Poul mi tam doporučil lékaře Alžířana - byl to jeho žák a mimochodem studoval jak u nás, tak ve Francii…mladej kluk..a češtinu měl teda bravurní, až jsem se zastyděla za tu svou
![]()
a opravdu jsem byla nesmírně spokojená, jak přístupem, tak výkonem, který provedl ![]()
další známý je Uzbek a je v Rusku docela úspěšný a uznávaný kardiochirurg - strašně chtěl do Česka - ale jen pro barvu pleti toto snažení vzdal a zůstal nakonec v Rakousku…jen aby nemusel řešit, že nějakej čecháček se nenechá operovat „cikánem“
to jsou jedni z mála… já teda rasista nejsem,ale prostě věší důvěru mám k doktorovi kterej studoval medicínu v čechách než k doktorovi kterej studoval v polsku a slovensku
a když jsme teď s Darkem byli hospitalizovaní v dětské nemocnici v Brně..tak většina mediků byli Slováci ![]()
mabit píše:
to jsou jedni z mála… já teda rasista nejsem,ale prostě věší důvěru mám k doktorovi kterej studoval medicínu v čechách než k doktorovi kterej studoval v polsku a slovensku
A proc? Mne tohle zajima........
ja jsem slovenka a delala jsem sestru v CR a nekdy jsem pocitila ten odpor pacientu..... copak jsme mene studovany? Nebo v cem? ![]()