Pobyt v nemocnici a Ginypral

45
28.12.10 17:40

pobyt v nemocnici a ginypral

Ahoj maminky chtela jsem se zeptat jesli bla nejaka v situaci jako ja jsem 32tt.a uz 14 lezim v nemocnici ackoliv nemam vubec zadne problemy..ani bolesti,tvrdnuti,krvaceni nebo cokoliv..nasadili mi ginypral ktery beru uz 14 dni po 4 hodinach…strasne rada bych chtela domu.mela jste nejaka z vas to same?a jak to dopadlo?kdy jste sili domu dekuji predem za odpoved :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
28.12.10 17:54

hmmm Gynypral je na zastavení porodu -tak možná necítíš potíže protože ho jíš .Každopádně si o tom zkus promluvit se svým ošetřujícím lékařem ,proč ho pořád jíš ,když nemáš potíže a jestli by tě popř.nechtěli pustit domů .Ležíš v porodnici s perinatologickým centrem nebo ne ?Každopádně za donošené se dítě považuje od 36tt takže déle jak další 4 týdny tam nepobudeš neboj .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
28.12.10 17:55

Ahoj a proč teda v nemocnici jsi když nemáš problémy? Gynypral se dává při zkracování hrdla, na uklidnění děložníc činosti. Já i ostatní spoluležící jsme z něj měli klepačku, třásli sjem se nebylo nám z něj dobře. Po 14dnech jsem šli domů-někdo se zlešením někdo ne :wink: Těžko říct ani nepíše jakou máš cervikometrii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
28.12.10 18:03

jak to bude dál, ti nikdo dopředu neřekne, ale z nějakého důvodu v té nemocnici asi ležíš, je možné, že kdyby ti gynipral vysadili, tak se stahy dělohy vrátí a mohla by jsi předčasně porodit. nejlepší bude , když se zeptaš lékaře na oddělení, mohou ti zkusit snížit dávkování a podle reakce dělohy dál postupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.12.10 18:17

ty brdo 4 tydny to je hruza..zkousela jsem se o tom s nimi bavit ale nejde to lezim v prerove a jsem s nema velice nespokojena vubec se semnou nebavi vizity ani nekdy za mnou nedorazi je to hruza vubec mi nerekly jak dlouho se to bere proste nic…chtela bych se nechat prevest do zlina snad tam bude s nema lepsi rec a na nejakem zaveru se schodneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.12.10 18:20

ano ja jsem dostala prvni den pres noc kapacku a to mi busilo srdce a trasli se mi ruce…nasadili mo ho skrz hrdo to ano protoze mam maleho uz nizko a hrozil mi predcasny porod,ale uz je to dobre rikala doktorka ze to zmizlo co tam bylo..a v kolikatem tydnu jsi byla kdyz te pustily po 14 dnech domu? ja jsem prave slysela ze se to dele jak 14 dni brat nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasenaMadGirlNancy
28.12.10 19:17

Tak ja mam podobnou zkusenost, proste gynipral nasadi a uz se s tebou nikdo nebavi, zda ma opodstatneni ci ne…ja takhle stravila na rizikovem - zbytecne - 4 tydny. A to jenom proto, ze muj gynekolog ordinuje pouze ve ctvrtek a ja jsem zazmatkovala a pri tvrdnuti bricha po namaze vyrazila v pondeli na ambulanci gynekologickeho oddeleni, protoze muj dr. neordinoval. Tam jsem byla fakt zbytecne 4 tydny - cervikometrie ok, kontrakce zadne… Ted uz bych podepsala revers, ovsem to vim az ted, jakeze maji praktiky. A hlavne, pri pristim tehotenstvi si dam sakra pozor, s cimze tam pojedu. A piste mi klidne, ze jsem nemohla vedet, jak na tom jsem atd…vedela jsem, nic mi nebylo, pouze obyc tvrdnuti, ktere jsem mela nekolik mesicu a nakonec porodila 39+6 prirozene. Fakt me stve, ze jsem byla nucena ten gynipral pojidat mesic, popravde ten posledni tyden uz jsem ho nebrala.

• Citovat
  • Upravit
45
28.12.10 19:35

teda to je uplne to same jenze na revers me domu nepusti to je to ja uz jsem se taky nastvala a rekla jsem ze mi nic neni tak ze chci podepsat revers a me rekli ze neexistuje…ze me nepusti ze na ginyprel se nepropousti je to hruza…a kolikaty tyden jsi nastoupila do nemocnice??ja cetla prave ze se smi brat jen 14 dni nejdele pak skodi miminku… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihlasenaMadGirlNancy
28.12.10 19:48

nastupila jsem tam tusim kolem 24. tydne, nevim uz presne. lezela tam jak pako do 28. tydne a porodila jak rikam 39+6. Kdyz jsem se jich pri velke vizite ptala, co z toho jako maji, ze me tam drzi, tak mi primar rekl, ze kdyz nekoho prijmou, tak tam je 14 dni nejmene - potize nepotize.
JENOM MI PROSIMTE VYSVETLI - TO JAKO ZE TE NEPUSTI I KDYZ cHCES? To si tedy nemohou dovolit, drzet nekoho proti jeho vuli v nemocnici, pokud nejsi nesvepravna ci nezletila…to bych se tedy hadala!!!

• Citovat
  • Upravit
1853
28.12.10 19:54

já ho měla 14dní v kapačce a pak týden práškách a nic se nestalo (tedy je fakt ,že u nás nebylo na výběr).
S Gynipralem skutečně nepouštěli ,ale snažili se ho vysadit co nejdříve a nahradit magneziem s tím že po 32tt už ženský bez větších problémů pouštěli ,protože dítě už mělo dobrou šanci ikdyby se narodilo třeba 14dní po propuštění .Já mám spíš pocit ,jestli nejsi v nemocnici ,kde nejsou na tak malá mimina vybavení -tudíž mají logicky strach ,že by ses jim tak vrátila před 36tt a oni museli ošetřovat nezralce.
Na reverz tě pustit musí ,když to chceš -žádný neexistuje neexistuje -jsi svéprávná osoba .
Ale na druhou stranu znám maminku ,které dítě narozené ve 32tt(tudíž při dobré péči se skoro 100% šancí na normální život zemřelo ,protože se narodilo v porodnici ,kde nebyli na tyto děti připravení )
Takže vše pořádně zvaž a možná zkus někoho zaúkolovat at ti "domluví " pobyt či kontrolu v jiné nemocnici .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.12.10 20:25

no ja hi mela v kapacce akorat par hodin a pak uz jen v tabletach no ale co se tyce magnesia tak beru dve tablety trikrat denne k tomu ginypralu jasne tady nejsou vybaveni na na tak mala mimina ale rodit tad nebudu mam to domluvene ve zline takze tudiz nevim proc me tady dri a nepusti domu kdyby neco tak jedu hned rovnou do zlina stejne by me museli prevest…opravdu nechapu tady tu nemocnici uz 14 dni pri vizite se me ptaji a ja opakuju porad dokola ze nemam vubec tadne potize…je to k zblazneni lezet a brat prasky muzu i doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.12.10 20:29

to mi povidej!!!ja jsem rikala doktorce pred vanocema ze bych chtela jit zitra na reverz domu…a ona mi rekla ze neexistuje…a praskla mi s dverma..nee nezletila nejsem..:) proste tady ten pristup je sileny!!!!vubec se s tebou nebavi uz 14 dni ji telim ze mi nic neni problemy zadne nemam..nechapu proc tu lezim to muzu lezet v klidu doma a jist prasky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1001
28.12.10 20:50

Zuzajenko, chapu, že Te uzivani Gynipralu a pobyt v nemocnici stve!!!!J eto otrava takto lezet kdyz se v podstate citis dobre, to ale ze je ti dobre je moc fajn a bez Gynipralu b yto byt nemuselo, musis zvazit pro a proti, nikdo Ti nerekne, ze pokud vysadis Gyniprak neporodis!!!!!Takze urcite je lepsi do 35 týdne vydrzet. Ber to tak, ze ted si odpocines, zrejme je to tve prvni dite, necetla jsem celou diskuzi, pak uz si takto neodpocines a je lepsi lezet takto, nez mit prcka nekde na JIPce…
Dalsi veci je, ze pokud uzivas Gyniparl, tak podle gynekologicke spolecnosti doma byt nemuzes, tyhle leky se totiz doma brat nemuzou. Spousta pacientek ma pocit, ze pokud ji jen tablety, tak to muzou byt doma, ale s timhle lekem musis byt pod dohledem.
Je mi jasne, ze jsem te moc neuklidnila, pristup personalu je druhá vec, trosku je mi jasne , jak to v Prerove chodi, ale ne kazda nemocnice je stejne, tenhle pristuop neni OK, ale uz tam lezis , tak zklsu vydrzet, rikej si, delam to pro mimi:-)
Preji ti, at ten cas utika co nejrycheji:-) aje vse OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
28.12.10 21:51

Ahoj, při prvním těhu před 7-mi lety jsem ležela v nemocnici 4 měsíce (na dvakrát) Gynipral jsem dostávala téměř polovinu této doby a to kapačkou. Vždy jsem z něho měla hroznou klepačku, zvedal se mi žaludek a bolela hlava. Kdž mi bylo fakt zle, tak jsem si spomalila rychlost, kterou mi to teklo di žil :oops: a bylo líp.Syna mi nakonec museli vyvolávat :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
29.12.10 12:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat