Stávka lékařů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12862
30.12.10 12:39

Já bych jim fandila, kdyby s tím přišli před dvěma lety, kdy nebyl takový problém jim ty platy navýšit, určo si víc zaslouží, ale začít stávku v této situaci…

Mmch, jako advokátní koncipient jsem brala 10.400 hrubého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
30.12.10 12:39

páni, tak o tom by se mi taky mohlo kdysi zdát, když jsem vylezla z VŠ obor chemie v Kaiserslauternu, tak jsem začínala mytím zkumavek, můj plat byl vysoký jako plat jejich uklízečky na uni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 12:42
mag píše:
Já bych jim fandila, kdyby s tím přišli před dvěma lety, kdy nebyl takový problém jim ty platy navýšit, určo si víc zaslouží, ale začít stávku v této situaci…Mmch, jako advokátní koncipient jsem brala 10.400 hrubého.

Jojo … v této situaci tady u nás začít stávkovat. To je to o čem mluvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
30.12.10 12:44

Tak můj názor je takový že Dr. se tady mají z finančního hlediska špatně.Je mi jich docela i líto.Jako kde jaký skladník který přemystěju zboží z leva do prava a pak do kamionu má kolem 18000Kč čistého.Já jako vyučená co jsem před MD dělala ve fabrice ubohou baličku jsem měla cca.16000Kč čistého.Takže jestli průměrní doktoři mají cca.20 000Kč čistého tak je mi z toho na :poblion: Jsou to lidi kteří mají hooodně zodpovědnou práci a měly by za to být zaplaceni.Já jim fandím,takový ubožácký politik (co jich je tam jak s.aček) má od 80 000Kč nahoru.At si veznou sobě :cert: omlouvam se za nadávky ale fakt mě to štve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
30.12.10 12:47
Gina108 píše:
rhiannon píše:
Gino, ano, kapacity v oboru mají opravdu příjmy daleko nad průměrem…taky je jim okolo 50 let a víc…
Tak jasně, ale všeobecně je to údajně problém „mladší generace“ tedy těch, co právě vylezou ze školy a chtěj 30 hrubého nástupák. A to nejsou jen lékaři, ale vysokoškoláci vůbec.

Mně tedy ale 30 tisíc hrubého po VŠ nepřijde nijak hrozný :think: Jak jsem psala, mně to vycházelo na 25 tisíc hrubého jako středoškolákovi :nevim: Vím, že Praha a ostatní části republiky bude rozdíl, ale je to můj názor. Mít mezi 25-30 tisíci hrubého pro začínajícího doktora je podle mě naprosto adekvátní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 12:47
:roll:
verisek píše:
Tak můj názor je takový že Dr. se tady mají z finančního hlediska špatně.Je mi jich docela i líto.Jako kde jaký skladník který přemystěju zboží z leva do prava a pak do kamionu má kolem 18000Kč čistého.Já jako vyučená co jsem před MD dělala ve fabrice ubohou baličku jsem měla cca.16000Kč čistého.Takže jestli průměrní doktoři mají cca.20 000Kč čistého tak je mi z toho na :poblion: Jsou to lidi kteří mají hooodně zodpovědnou práci a měly by za to být zaplaceni.Já jim fandím,takový ubožácký politik (co jich je tam jak s.aček) má od 80 000Kč nahoru.At si veznou sobě :cert: omlouvam se za nadávky ale fakt mě to štve

To stebou souhlasím! Mají málo a politici v tomhle ohledu by si měli ubrat, především teda sobě!!! Mají zodpovědnou práci, ale co jim pomůže, že budou stávkovat teď v téhle době.. :roll: bohužel nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.12.10 12:51
Vanessska píše:
Já nejsem tady od toho abych určovala platy lékařů. Ti co mají atestace a specializace, operují 6hod v kuse, i déle .. záleží kolik operací mají, kolik lidí ošetři, … to prostě visí to na více faktorech to ohodnocení!
Chci ti teda jen říct, že myslím, že takový kardiochirurg, které tě operuje třeba i 6hod, takových operací má do měsíce 10 i víc .. může mít těch 90.000-150.000 . má praxi, má atestaci pak tedy není co řešit. To je jedno jestli je kardiochirurg, prostě každý lékař na sobě musí zapracovat, pokud chce mít hlavu v oblacích a vysněných 100.000měsíčně :roll: … jiného ti nemám na to co říct.

to mi stačí :-)
jen teď nevím teda jestli jim to přeješ nebo ne :-)

jinak díky takovýmu kardiochirurgovi můj syn žije, tož já bych mu dala i milion :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.12.10 12:52
Vanessska píše:
rhiannon píše:
RyBANA píše:
Vanessska píše:
Rybano já psala Rhianon že 25 není moc… ona totiž psala že by chtlěa aspoň 25t jestli je to tak moc! Tak jsem napsala, že to není závratná částka.. chtělo by to si to celé pročíst :wink:
no dobře tak 18..to teď nehraje roli :lol: mě jen zajímá prostě kolik by teda měli mít :-)
Ty si nedáš pokoj :lol: :lol: :lol:
Nedá. Dokud se ji neodpoví :mrgreen:

ludra jedna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
30.12.10 12:53

Byt lekarem je ted docela tezke- vyjit s platem

JA v rodine adneho nemam, nicmene jsem delala v nemocnici sestru a co vim, tehdy si nestezoval nikdo?

Jen tak na okraj, jak to ted maji sestry? Krati jim taky platy?
Kdyz jsem pred 12 lety nastoupila do nemocnice muj plat byl 6700SK- hrubeho

Ted co jsem na RD- tak posledni vymer byl 16800Kc hrubeho,

• teda svatky a vikendy a nocni- si rikam, ze kdybych nastoupila na smeny plny uvazek, ze tech 15 cisteho bych mela- ale na ukor rodiny, bo domesice by to bylo cca 8-10 nocnich, prescasy a 12h smeny

No neni to hezka vyhlidka
Kdybych sla na 8h provoz, dostanu mozna 12000 hrubeho :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 12:53

Ale já jim to přeju :palec: mají těžkou práci, mají velkou zodpovědnost… když se vypracují a odvádí dobře svou práci pak není co řešit a plat by měl podle toho vypadat. Já narážela spíše na ty mladé po škole, kteří si myslí, že je pak doktor tak musí mít nástupní plat kolem 50tis.
Doktorů si velice važím ať už to jsou jen obvoďáci či kardiochirugové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
30.12.10 12:56
RyBANA píše:
Vanessska píše:
Já nejsem tady od toho abych určovala platy lékařů. Ti co mají atestace a specializace, operují 6hod v kuse, i déle .. záleží kolik operací mají, kolik lidí ošetři, … to prostě visí to na více faktorech to ohodnocení!
Chci ti teda jen říct, že myslím, že takový kardiochirurg, které tě operuje třeba i 6hod, takových operací má do měsíce 10 i víc .. může mít těch 90.000-150.000 . má praxi, má atestaci pak tedy není co řešit. To je jedno jestli je kardiochirurg, prostě každý lékař na sobě musí zapracovat, pokud chce mít hlavu v oblacích a vysněných 100.000měsíčně :roll: … jiného ti nemám na to co říct.

jinak díky takovýmu kardiochirurgovi můj syn žije, tož já bych mu dala i milion :-D

však můžeš a když ne jemu nemocnice ,nebo oddělení sponzorský dar jistě uvítá . :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 12:58
RyBANA píše:
Vanessska píše:
rhiannon píše:
RyBANA píše:
Vanessska píše:
Rybano já psala Rhianon že 25 není moc… ona totiž psala že by chtlěa aspoň 25t jestli je to tak moc! Tak jsem napsala, že to není závratná částka.. chtělo by to si to celé pročíst :wink:
no dobře tak 18..to teď nehraje roli :lol: mě jen zajímá prostě kolik by teda měli mít :-)
:D to nikdo neřekl … :dance: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.12.10 13:00
pavlak5 píše:
RyBANA píše:
Vanessska píše:

jinak díky takovýmu kardiochirurgovi můj syn žije, tož já bych mu dala i milion :-D
však můžeš a když ne jemu nemocnice ,nebo oddělení sponzorský dar jistě uvítá . :wink:

zapomněla jsem dodat, kdybych měla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
30.12.10 13:01
Vanessska píše:
RyBANA píše:
Vanessska píše:
rhiannon píše:
RyBANA píše:
Vanessska píše:
:D to nikdo neřekl … :dance: :kytka:

já jo :-)
ale jako fakt, někdy to vypadá jak rejpání, páč rejpu často že…ale jako někdy se stane, že to tak nemyslím no :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
30.12.10 13:03

Ale to si nikdo podle mě nebere k srdce i kdybys rejpala… teda stane se, že se toho někdo chytne, určo :D ale … já to tak neberu, prostě ses zeptala a já se ti snažila odpovědět… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty