Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
no ale taky tady padlo, že z něčeho hypotéku a rodinu platit musí…že to blbci nedělají zadarmo, že? ![]()
Gino nevím jak to má prof. Dungl ale většina ortopedů pracujících v nemocnicích mají navíc i své soukromé ordinace ![]()
Vanessska píše:
Já se přece nepotřebuju dohadovat.Jen říkám co si myslím a co si o tom myslí ostatní dr v naší rodině co rozhodně taky začínali od nuly… Má nějaké atestace atd… na tom taky co se platu týče hodně záleží… a vezmi si kolik je průměrný plat v ČR… pořád je 18.tis nadprůměrné
Vanessko, já se nechci hádat
Ale třeba na Prahu nebylo těch mých 18 tisíc nic moc…už jen z toho důvodu, že člověk chce jednou založit rodinu, chce bydlet, atd.
Jen mi vadí, že se všechno svádí na strádající stát, krizi a podobně.
A průměrný plat v 1Q roku 2010 byl 22748 Kč…takže začínající doktor s 12 tisíci je hluboko pod průměrem ![]()
Gino, ano, kapacity v oboru mají opravdu příjmy daleko nad průměrem…taky je jim okolo 50 let a víc…
Adekvátní… co je podle tebe adekvátní. Podle toho co má člověk za odbornost, specializace…
proboha o Dunglovi mi ani nemluv
, měla jsem tu čest se s náím jako člověkem setkat osobně, když chybou jeho podřízeného mi málem umřel po banální zlomenině holenní kosti můj manžel, jeho kolega nepoznal zlomeninu na rentgenu a ani, že má embolilii v hlavní cévě okolo od paty až k tříslu. Jen náhodou k nám zavítal švára z němec a jelo se hned místo na bulovku do motole, kde mu to rozpouštěli asi měsíc, prý stačilo pár hodin a našla bych manžela mrtvého, protože se to dalo už na cestu k srdci. A zrovna tento člověk mi do očí řekl, že chybu nikde nevidí a kolega žádnou neudělal, dva roky jsme se s Bulovkou soudili, než jim byla chyba prokázána. Pak se rozflákl ve Vídni i on sám a poslal nám nedávno dopis, že se za svůj nelidský přístup velmi omlouvá, poznal totiž jaké to je i z té druhé strany. Já jen doufám, že ho ten lidský přístup k pacientům na dlouho neopustí
Vanessska píše:
Adekvátní… co je podle tebe adekvátní. Podle toho co má člověk za odbornost, specializace…
tak předtím jsi tvrdila, nehledě na odbornost, specializaci, že 25tis je moc…a teď už teda nejsi schopná říct jaký by měli teda mít ![]()
jako mě to jen zajímá, fakt to teď není žádný rejpání ![]()
RyBANA píše:
Gino nevím jak to má prof. Dungl ale většina ortopedů pracujících v nemocnicích mají navíc i své soukromé ordinace
No, je to taky cesta, jakou by se doktoři v nemocnicích mohli ubírat. Můj gynekolog má taky soukromou praxi, kde si asi vydělá a ještě maká pár hodin v nemocnici, aby neztratil odbornost, nebo ho to baví, nebo nevím proč a já jako pacoška mám z něj i lepší pocit, že jako není profesně zakrnělý. Minimálně má dobrý kontakty s kolegy a ví, ke komu mě poslat, když objeví něco nestandardního. Ale chápu, že soukromá praxe nejde u každé specializace.
Rybano já psala Rhianon že 25 není moc… ona totiž psala že by chtlěa aspoň 25t jestli je to tak moc! Tak jsem napsala, že to není závratná částka.. chtělo by to si to celé pročíst ![]()
Vanessska píše:
Rybano já psala Rhianon že 25 není moc… ona totiž psala že by chtlěa aspoň 25t jestli je to tak moc! Tak jsem napsala, že to není závratná částka.. chtělo by to si to celé pročíst
no dobře tak 18..to teď nehraje roli
mě jen zajímá prostě kolik by teda měli mít ![]()
RyBANA píše:Vanessska píše:no dobře tak 18..to teď nehraje roli
Rybano já psala Rhianon že 25 není moc… ona totiž psala že by chtlěa aspoň 25t jestli je to tak moc! Tak jsem napsala, že to není závratná částka.. chtělo by to si to celé pročístmě jen zajímá prostě kolik by teda měli mít
Ty si nedáš pokoj
![]()
Já nejsem tady od toho abych určovala platy lékařů. Ti co mají atestace a specializace, operují 6hod v kuse, i déle .. záleží kolik operací mají, kolik lidí ošetři, … to prostě visí to na více faktorech to ohodnocení!
Chci ti teda jen říct, že myslím, že takový kardiochirurg, které tě operuje třeba i 6hod, takových operací má do měsíce 10 i víc .. může mít těch 90.000-150.000 . má praxi, má atestaci pak tedy není co řešit. To je jedno jestli je kardiochirurg, prostě každý lékař na sobě musí zapracovat, pokud chce mít hlavu v oblacích a vysněných 100.000měsíčně
… jiného ti nemám na to co říct.
rhiannon píše:
Gino, ano, kapacity v oboru mají opravdu příjmy daleko nad průměrem…taky je jim okolo 50 let a víc…
Tak jasně, ale všeobecně je to údajně problém „mladší generace“ tedy těch, co právě vylezou ze školy a chtěj 30 hrubého nástupák. A to nejsou jen lékaři, ale vysokoškoláci vůbec.
no tak pokud můžu posoudit ohledně platu, tak i v Německu začínají na nějakých 1500-1750 EUR což je částka přibližně vysoká, jako je jejich státní podpora. Kdyby to měl člověk brát podle životního minima na profesi, vyšli by čeští lékaři jaksi líp
na druhou stránku je to každého věc jak si ustele, tak si lehne, akorát že ti co se jen „přidali“ k davu a dali výpovědi jen tím naverbováním , tak ti jsou hloupí jak necky, protože to odnesou právě jen oni
rhiannon píše:RyBANA píše:Ty si nedáš pokojVanessska píše:no dobře tak 18..to teď nehraje roli
Rybano já psala Rhianon že 25 není moc… ona totiž psala že by chtlěa aspoň 25t jestli je to tak moc! Tak jsem napsala, že to není závratná částka.. chtělo by to si to celé pročístmě jen zajímá prostě kolik by teda měli mít
![]()
![]()
Nedá. Dokud se ji neodpoví ![]()