Stávka učitelů = stávka rodičů!!!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.11.19 17:10

@růžový achát neposuzuj vše podle vašeho gymplu. V okolí nic podobného nevidím a to jsem učitelka z učitelské rodiny - máma, tety, bratranec, švagrová… všichni učí na různých typech škol.
U nás mají doktoři jen dopoledne. Tak co mám dělat? Mám tam pětiletého poslat samotného? Nebo ho mám poslat s horečkou do školky, jako mi posílají rodiče do školy mé žáky?
U nás to ještě funguje tak, že když budu chybět, tak musím udělat přípravu a vše si opravit. Takže odpoledne dávám dítě tátovi a jdu makat do školy, i když jsem na OČR.
Snažím se chybět minimálně, ale i tak jsem letos už chyběla 2 tydny. Oba kvůli nemocem syna.

My neustále děti někam doprovázime. Nikdy do toho netahame rodiče. Dětem nic neodpadá a my suplujeme a suplujeme.
To, že máš ty špatnou zkušenost, je mi líto, ale nehazej všechny učitele a školy do jednoho pytle.
To je, jako kdybych tu napsala, že všichni doktoři stojí za nic, protože doktorka v nemocnici opakovaně neposlouchala, co jí říkám o synově stavu a nasadila špatnou léčbu. Případně bych tu začala nasazovat na sestry, že si pijou kafe nezvedaji telefony, protože to je tak u nás na dětském.
PS: U nás se nestavkuje. Ředitelské volno jsme neměli a prázdniny jsme byli ve škole, takže jsem také řešila, co s dětmi ;)

• Citovat
  • Upravit
14047
2.11.19 17:11
@Leigh píše:
No a největší ulejvarnu mají učitelé na hudebních školách. Ti nemají žádný školení, inkluzi, osnovy se dají obejít lehce, pořád volno, každou chvíli jim výuka odpadne, nikdo je nekontroluje, takže furt kafíčko apod a berou stejný prachy a teď jim ještě přidají. :think:

Myslíš konzervatoř?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.19 17:13

@welovefashion my třeba musíme být denně na pracovišti do konce vyučování. Takže i když mi končí hodiny ve 12:00, tak musím být ve škole do 15:00, protože kdyby bylo potřeba, abychom mohli jít třeba suplovat.

• Citovat
  • Upravit
30324
2.11.19 17:21
@Anonymní píše:
At si ucitele delaj co chtej. Kdyz jsem se divala na jejich rozvrhy u nas, tak makali jen 4 dny v tydnu a meli hodiny bud rano nebo odpoledne. Mezi tim pauzicky na co potrebovali… 8h nemakali ani nahodou. Meli vsichni za den max 5 vyucovacich hodin. U me podporu nemaj. Taky musim shanet hlidani, platit chuvu. Necham za ni pul vyplaty. Delam ve spitalu, kdyz neprijdu ja a dalsi, co maji deti ve skolach - ostatni holky se tam odrovnaj. My stavkovat nemuzem, lidi by tam rovnou vylozene pochcipali.

To víš že nic neděláme. Přípravy se udělají sami, úkoly se opraví sami. Pomůcky na výuku se vymyslí a udělají sami atd. To jsou ty další hodiny do 8 hodin a to tu nevypisuju všechno. Třeba hlídání na chodbách, aby se ty hodné klidné děti nezabily navzájem. Nesuď práci dokud sis ji nezkusila. Jdi si to zkusit na jeden den, nejlépe těch tvých 8 hodin v kuse s pauzou na oběd, kdy budeš pro změnu dělat co? Hlídat děti. Se stávkou nesouhlasím, protože to potrestá nepravé lidi, těch kvůli kterým to je se to stejně nedotkne. Ten jejich nápad mít omezený provoz, tzn. být ve škole s dětmi, ale neučit je ještě větší blbost, protože by mě po těch 4 hodinách odvezli na blázinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41520
2.11.19 17:26
@welovefashion píše:
najít jiného neurologa a zubařku :-) ona nikdy nekončí třeba v jednu? to u nás učitelé anoa teď vážně, jako pokud to není každý týden nějaký doktor, tak to snad žádnému rodiči nemůže vadit :-)

jj, oni teď všichni zubaři nabírají :-)) a jsou v dojezdné vzdálenosti a ordinují odpoledne :mrgreen: reálně můj zubař ani žádný v našem městě nenabírá, má ordinační hodiny pouze do oběda, po 13hod tam není ani jeden den v týdnu. Nejblíž bere nové pacienty v okresním městě, takže tak hoďka tam a hoďka zpět. Teď jsem jezdila se synem hodně po doktorech a vždy mě objednali jen dopo…návštěvu lékaře bych učitelům fakt nevyčítala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101929
2.11.19 17:26
@Anonymní píše:
@welovefashion my třeba musíme být denně na pracovišti do konce vyučování. Takže i když mi končí hodiny ve 12:00, tak musím být ve škole do 15:00, protože kdyby bylo potřeba, abychom mohli jít třeba suplovat.

Tak tohle je ale zas problém ředitele, protože tam kde nejsou peníze by měl nadřízený umět pracovat s jinými benefity, což možnost jít domů a část práce udělat tam rozhodně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
2.11.19 17:33
@růžový achát píše:
Ja už to po nich nechci. My už jsme si zvykli po nich nechtít nic navíc

zkus požádat pediatra, aby s tvými dětmi trávil volno na soutěžích. Pokud odmítne, ty peníze, co bere, si nezaslouží :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
2.11.19 17:37
@fera21 píše:
@růžový achát Kolik zubů navíc přidáváš průměrně do jedné protézy? :think:

šedesát. Ať má bába hubu jak krokodýl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
2.11.19 17:40
@Anonymní píše:
@růžový achát Promiň, pracuji na střední škole a aby odpadalo pravidelně pět hodin týdně je nesmysl. Je stanovený určitý počet hodin daného předmětu za rok a kontroluje se odučenost. Lehkou rezervu spolknou státní svátky nebo odstávka vody. Proto u nás ň škole nikdy nic neodpadne. Jinak učitelé jsou v práci u nás běžně 8-16, děcka taky, každý den.
A zajímalo by mě, jak mám jít s nemocným dítětem k doktorovi odpoledne, když dopo je doktorka pro nemocné a odpo pro zdravé (očkování, poradna…).

Tak to třeba u nás na spš a na sou fakt hodiny odpadají. Nechápu jak to pak stíhají, ale byla jsem se na té škole v rámci volby povolání podívat a fakt na tabuli se suplování u hromady hodin napsáno odpadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
2.11.19 17:41

Jen tak mimo řeč, kolik má průměrná učitelka ve škole/školce měsíční plat, v čistém? A kolik teda odpracuje hodin :think:?

• Citovat
  • Upravit
14047
2.11.19 17:42
@Prof. Farnsworth píše: šedesát. Ať má bába hubu jak krokodýl :mrgreen:
:hug: pak si může zkousnout i na něčem větším
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
2.11.19 17:49
@My Melody píše: :D Mila pani zakladatelko a vsichni, kteri nestojite za vasimi uciteli, jak chcete zabezpecit, aby do vasich skol prisla ucit kvalita? Bez slusnych platu a slusnych podminek je tam nedotahnete. Vase deti budou ucit cim dal, tim vic, unaveni, vyhoreli, depresivni a hloupi ucitele, kteri by se jinde neuplatnili. Protoze vsichni schopnejsi vam ze skolstvi poutikaji. A vase deti budou blbnout a co jednou ceka blbej narod? :? Nic, budete narodem bez budoucnosti. :(

Co tak si vzit priklad z krajin, ktere pochopili, ze skolstvi je jedna z priorit spolecnosti, sve ucitele velmi slusne plati, maji narok na volno jako prevenci proti vyhoreni, maji celozivotni vzdelavani, slusne podminky ve skolach…protoze kantorina je prestizni povolani, studovat ji jdou ti nejlepsi studenti, proto je zajem a je z ceho vybirat. Treba finske skolstvi.

Vase ( a taky nase slovenske) platy ucitelu jsou nejmensi z krajin OECD! Pogratulujme si navzajem, jak „moudro“ :zed: misto toho, aby jste jako rodice vase ucitele podporili, jdete proti nim a tim proti vlastnim detem.

Příspěvek upraven 02.11.19 v 16:30

Presne tak 8)
Ale nekdo to asi nechce pochopit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.19 17:53
@Makca87 píše:
Jen tak mimo řeč, kolik má průměrná učitelka ve škole/školce měsíční plat, v čistém? A kolik teda odpracuje hodin :think:?

20 let praxe, zš, 1. stupeň - čistého za září 28.731,– (se 4 hodinami přesčasu)
přímá pracovní doba 22 hodin, nepřímá ofiko 18 hodin, ale často je to víc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.19 17:54

Kdybych si o stávce učitelů nepřečetla na netu, ani o ní nevím. U nás ticho po pěšině. Mám plno známých v oboru a nestávkuje se nikde, myslím tím u nás ve městě. Jen možná u dcery ve škole, ta jediná má odbory.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.19 17:55

@Makca87 : sice asi delkou praxe (2 roky) nejsme prumerna ucitelka, ale mam to takto - ucim 22 hodin prime vyuky v 5 dnech. K tomu mam 3 hodiny tydne suplovaci pohotovost a 3× tydne dozor (kazdy dozor je v souctu 30 minut). V praci jsem kolem 7.15 a odchazim v prumeru kolem 14.30 -15.00 (odpoledky neucim). Ve volnych ci odpolednich hodinach opravuji testy a kopiruji materialy atp. Krome toho mi pripravy zaberou jeste asi 4-5h o vikendu. Mam 21 tisic cisteho. Nic navic. Jsem prazak a sotva poplatim najem a dalsi poplatky, o nejake hypotece do budoucna si mohu nechat jen zdat.
Ucim prirodovedne predmety. Jazykari maji treba s opravami slohovek asi vic prace, na druhou stranu telocvikari tolik ne.
Ja jsem spokojena, ale vadi mi nazor spolecnosti na to, jak jsme preplaceni :-/

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin