Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@růžový achát píše:
My používáme skus v Čechách zkus to
Chtěla jsem napsat zakousnout
@Anonymní píše:
Kdybych si o stávce učitelů nepřečetla na netu, ani o ní nevím. U nás ticho po pěšině. Mám plno známých v oboru a nestávkuje se nikde, myslím tím u nás ve městě. Jen možná u dcery ve škole, ta jediná má odbory.
Přesně, většina škol nemá odbory, takže stávkovat bude pár škol, tady v okolí fakt žádná škola nezavře
@růžový achát A kde je ten skvělý gympl se stále odpadajícími hodinami? Tam by se mým dětem líbilo. ![]()
@Anonymní píše:
Kdybych si o stávce učitelů nepřečetla na netu, ani o ní nevím. U nás ticho po pěšině. Mám plno známých v oboru a nestávkuje se nikde, myslím tím u nás ve městě. Jen možná u dcery ve škole, ta jediná má odbory.
Tak většina škol ještě nestihla zareagovat. Psalo se o tom až v pátek kolem poledne. V pondělí se to oficiálně rozhodne.
@jizvíková píše:
Přesně, většina škol nemá odbory, takže stávkovat bude pár škol, tady v okolí fakt žádná škola nezavře
Jak to víš?
@Anonymní píše:
20 let praxe, zš, 1. stupeň - čistého za září 28.731,– (se 4 hodinami přesčasu)
přímá pracovní doba 22 hodin, nepřímá ofiko 18 hodin, ale často je to víc.
To je slušné
.
@matkabagristy píše: Čistý plat je zavádějící údaj
Stačí si najít platové tabulky učitelů - většina má 11 či 12 třídu
Nastupující 28020 - 28630 hrubého
Příspěvek upraven 02.11.19 v 18:07
@vokishka píše:
Jak to víš?
Vedení škol poměrně hodně brojí proti odborům, před pár lety jsem dělala nějakou statistiku o odborech
@jizvíková píše:
Vedení škol poměrně hodně brojí proti odborům, před pár lety jsem dělala nějakou statistiku o odborech
@jizvíková píše:
To s tím přece nemá nic společného. Ředitel nemá právo zakázat stávku.
@jizvíková píše:
to já vím. Psala jsem to proto, aby se ta slečna, co teď bere 21 t neradovala, že za 20 let bude brát o 7t čistého víc. Pokud nebude uplatňovat třeba slevy na dani na děti, nebo bouchat přesčasy tak nee;) Rozdíl mez začínajícím učitelem a učitelem s 20 letou praxí je asi 5t hrubého. Na základce prcka raději zaměstnávají důchodce na zkrácený úvazek, je to levnější.
@Keyllah píše:
jj, oni teď všichni zubaři nabírajía jsou v dojezdné vzdálenosti a ordinují odpoledne
reálně můj zubař ani žádný v našem městě nenabírá, má ordinační hodiny pouze do oběda, po 13hod tam není ani jeden den v týdnu. Nejblíž bere nové pacienty v okresním městě, takže tak hoďka tam a hoďka zpět. Teď jsem jezdila se synem hodně po doktorech a vždy mě objednali jen dopo…návštěvu lékaře bych učitelům fakt nevyčítala
já to myslela s nadsázkou, no jo, ne každý je z Prahy, aby si mohl vybírat doktory
já fakt nic nevyčítám ![]()
@Makca87 píše:
Jen tak mimo řeč, kolik má průměrná učitelka ve škole/školce měsíční plat, v čistém? A kolik teda odpracuje hodin?
No, pokud se někdo je schopen zeptat na plat v čistém, tak je vidět, že by se do té školy potřeboval vrátit ![]()
@welovefashion píše:
já to myslela s nadsázkou, no jo, ne každý je z Prahy, aby si mohl vybírat doktoryjá fakt nic nevyčítám
a jo, tak to promiň ![]()
@jizvíková píše:
Nastupující 28020 - 28630 hrubéhoPříspěvek upraven 02.11.19 v 18:07
ale to není tak hrozné, myslela jsem, že to je třeba 25000, já s VŠ měla nástupní plat o skoro 3 tisíce menší a to v Praze…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.