Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@kecačka každá se polohuje jinak, u Rodi se naklopí celá sedačka, ale jen o kousek, u Kidu se polohuje opěradlo, a jde to polohovat více
velikostně je Kid větší a má ochranu vyšší ramen
Díky moc Steeve za rady. Tak my ještě máme na větší sedačku čas ![]()
@steeve děkuji za odpověď, jěště jsem se chtěla zeptat na cybex solution x2 fix.. V porovnání s tím romerem. Mám nissan almera a obávám se, že s romerem kingem a romerem kidfix sict by se mi už na zadní sedačku nevešla sedačka přítelovi dcery(má šířku podsedáku, ale nevím značku), kterou taky občas vozím… Solution x2 fix má také ochranu proti bočnímu nárazu, ale celkově se mi zdá uzší.. Předem děkuji za odpověď..
@synyminis no určitě nepočítejte s tím, že se ke Kingovi a Kidfix SICT vejde ještě třetí sedačka do běžného osobního auta, ani s tou Solution X-S fix se nevejde,
ta Almera bude mít na zadních sedadlech šířku cca 140cm, a King plus má 48cm, Kidfix 61- to je 109 cm, takže by zbylo 31cm- to nestačí, ale to samé u varianty King 48+ X2Fix 56cm = 104 cm, zbyde 36cm, opět žádnou tak úzkou sedačku tam nedáte
Prosím o radu, potřebujeme pro syna autosedačku v kat. 15 -36 kg, bez isofixu. Potřebujeme ji jako druhou do manželova auta a teď máme Maxi-cosi Rodi airprotect, tenkrát byla dle testů nejlepší. Ale nejnovější testy z roku 2012 Maxi cosi úplně opomněli (mám dojem, že i včetně Romera), vyhrála „nějaký“ Cybex. Jenže jak porovnám Cybex s Maxi Cosi když to v testech neudělali? Rozhodujeme se tedy mezi značkami Maxi cosi, tím Cybexem
no a samozřejmě tím Romerem, to je klasika. Můžete mi napsat, která je nejlepší?
A taky máme ještě jeden problém a to autosedačka versus auto. Máme Ford C-Max a na zadních sedačkách jsou hlavové opěrky, které prostě nejdou vyndat
a pokud chceme u autosedačky (Maxi cosi Rodi Aiprotect) posunout zádovou opěrku nahoru narazí nám právě na tu hlavovou opěrku sedačky auta. Hlavová opěrka u sedadla přečuhuje o cca 3 cm přes opěradlo sedadla a pokud opěrku vysunujeme výš tak je to ještě horší. Takže pokud chceme, aby nám autosedačka rostla se synem tak autosedačku musíme předklonit do ošklivého předklonu, což je pro syna samozřejmě nepohodlné a navíc je pak sedačka opřena jenom o tu hlavovou opěrku a vůbec nepřiléhá na sedadlo auta. Bude nám to dělat každá autosedačka?
Za odpověď mnohokrát děkuji.
Espr, jak jsem již mnohokrát psal, sedačky se testují vždy jednou na začátku svého prodeje, netstzují se každý rok znova, pokud se na nich technicky nic nezmění, platí stále jejich první test, takže třeba Rodi Airprotect byla testována v roce 2010, dostala 4* a to platí pořád. Vzhledem k tomu, že je na trhu stovky sedaček, a jeden test stojí zhruba 50.000,– Eur, tak kdyby se testovali každý rok všechny pořád dokola, asi by ADAC brzy zkrachoval.
Takže stačí se kouknout na testy z posledních pár let, a člověk má všechny modely otestované, z hledika bezpečnosti patří značky jako Maxi-cosi, Römer, Cybex k těm nejlepším, a pokud chcete tu nejlepší, tak¨tyto modely mají 4*: isofixové Römer Kidfix( Kidfix SICT), nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, Besafe IZI Up Isofix, Maxi-cosi Rodifix, STM Solar Seatfix a bez isofixu pak Römer Kid ( Kid plus a varianty SICT), Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, STM My-Seat a pokud to budeme brát opravdu na procenta, tak nejlepší je Römer Kidfix a Kidfix SICT, Cybex Solution X2-FIX a Kiddy Cruiserfix Pro- mají 76%, dále Römer Kid plus, Concord Transformer T, Concord Lift Evo PT, Cybex Solution X-FIX, Maxi-cosi Rodi XR mají 74%, atd…
Ahá, tak to jo, já jsem koukala jenom na ty poslední testy a přišlo mi divné, že tam Romer ani Maxi-cosi není. Teď už je to jasné.
Ale koukám, že ani testy mi nepomůžou, když 4 sedačky mají nejlepší testy a shodná procenta, tak to pořád nevím jestli Romer nebo Maxicosi. Dosud jsem kupovali pouze Maxi Cosi, tak myslím že ted vyzkoušíme asi ten Romer, když o něm všichni básní. Byli jsem i v kameném obchodě, Filípka jsem do všech posadily (měli tam i zkušební sedadlo z auta), ale stejnak pořád tápeme. Nejspíše tedy vyzkoušíme ten Romer, bude se asi pak lépe prodávat a stejnak cca za dva roky budeme asi muset přikoupit ještě další dvě
sedačky 15-36 pro dceru (potřebujeme mít s manželem každý v autě dvě sedačky kvůli dávání a vyzvedávání ze školek). Tak aspoň budeme vědět které
.
A s tím problémem s opěrkou hlavy jste se nesetkal? Nás už napadají akorát hydraulické kleště a opěrku prostě uštípnout
.
Zkuste sedačky s dítětem, a která mu bude nejlépe vyhovovat a nejlépe sedět v autě, tak tu kupte, máte tu výhodu, že 4 sedačky vycházejí z bezpečnosti nejlépe, takže máte právě z čeho vybírat
s tou opěrkou hlavy, ta nesmí sedačku předklánět, pokud vadí, má se vysunout dco nejvíce, nebo vyndat, nebo otočit,
Dobrý den, @steeve měla bych dotaz ohledně autosedačky. Syn má ve 4měsících 70cm a vajíčko mu je už jen tak tak
. váhově má kolem 7,5kg tak by potřeboval větší autosedačku. V autě spí a stejně ho ještě nemůžeme posadit vzhledem k jeho věku, tak bych se chtěla zeptat jestli byste mi doporučil nějaký polohovací do lehu bez isofixu do co nejvíce kg aby nám vydržela déle ![]()
@Kataa ve 4 měsících 7,5 kg a 70 cm by se měl vejít snad do každého vajíčka, nemáte ho tam moc nabaleného, že se nevejde?
no jinak z protisměrných 0-18 bez isofixu co jdou co nejvíce do lehu bych doporučil třeba Britax First class plus:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Děkuju za odpověď, on se zatím vejde, na šířku v pohodě, ale hlavičku má zároveň s vrchem sedačky i když ho podseknu aby byl co nejníž
je nějakej moc dlouhej
je to vajíčko do 9kg. Řekla bych, že max. ještě měsíc a půjde do větší tak se chci informovat takhle předem, abysme to řádně promysleli a měli jí v záloze už dřív ![]()
Dobrý den, steeve rozhoduji se mezi sedačkami Cybex Solution X2 a Romer Kid plus SICT. U cybexu jdou případně sundat plastové boční chrániče hlavy. Je tato možnost i u Romera? Pěkný den a díky za odpověď.
@mooncaa ne, u Römeru nejdou ty bočnice sundat, je to také nesmysl je sundavat, když si zákazník koupí sedačku s vylepšenou boční ochranou, aby ji pak sundaval, to by si mohl rovnou koupit základní model, navíc u Römeru SICT jsou ty boční vaky dlouhé po celé výšce bočnice, tak by ta demontáž nebyla tak jednoduchá,
ono, u Cybexu to sice sundat jde, ale na pár diskuzích si někdo stěžoval, že jim to v létě padá samo, jestli se teplem kroutí nebo co, tak taková ochrana je pak na nic
steevedíky za odpověd, občas je potřeba nacpat dozadu mezi sedačky ještě třetí osobu a s těmito sedačkami to nepůjde
. Hezký večer.
@mooncaa tak pořiďte klasickou sedačku bez vylepšených bočnic, ono, pokud by se to častěji sundavalo, tak je velké riziko, že se ty polštáře akorát poničí, ztratí, a pak je to k ničemu,
takže stačí klasická varianta