Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Migelka26 Römer Kid má vyšší bočnice, takže chrání boky i ramena, a má lepší polstrování, Cybex je zase levnější, v bezpečnosti vyjdou na stejno
Kid a Kid plus se liší pouze tím, že Kid má područky pevné a polstrované, Kid PLUS má područky posuvné( takže se dá regulovat šířka sedu) a pogumované, zbytek sedačky je stejný
Ahoj, taky se rozhoduji mezi romer kid plus a cybex solution x. Každá má pro mě své pro a proti. Vzhledem k tomu jak mé dítě neustále protestuje s něčím jiným a nezažitým neumím si představit jak mu napolohuji romerku ještě předtím než ho tam posadím, protože budu „předpokládat“že usne. Proto mi příjde, že tohle nikdy nevyužiji. Naopak u Cybex Solution X - mohu naklonit opěrku hlavy-i když málo, ale přece- až když syn usne. Jestli jsem to teda dobře pochopila?
Rozhodující mi, ale příjde jak je to s prostorností-šíří sedačky. Jak sedavé části tak zádové? Pokud jsem dobře hledala a studovala tak je ta Romer Kid Plus širší? Nebo to vyjde s tou Cybex Solutin X nastejno? Teď mám pro syna Romer King Plus a nyní v zimě v zimní bundě - je mu sedačka naprosot nepohodlná co se týče do šíře. Prosím o radu Steeve:-)? děkujíííí
@macek.buzkova ano, Römer Kid plus je širší než Cybex Solution X, a s tím polohováním, obě se dají polohovat na zádové opěrce, ale to se musí dělat před jízdou- jako ostatně u všech, nebo u většiny sedaček 15-36,
U Cybexu jde polohovat hlavová opěrka, ale to polohování má primární funcki v ochraně hlavy, že se předsune dopředu při nárazu, není to určeno jako polohování pro spánek, jak se mnohdy prezentuje. Má 3 polohy, přední- tam to skočí při nárazu, v této poloze by se stejně nedalo jezdit, dítě by mělo hlavu moc předkloněnou, střední - to je poloha standartní, ve které má hlavu dítě akorát a zadní- ta se dá uvažovat jako odpočinková, ale zase to může být pro někoho nepříjemné, že má hlavu zakloněnou. Nicméně rozdíly mezi polohami jsou pár cm, takže pokud dítě spí, nemá to valný vliv, je dalo lepší napolohovat celou sedačku již před jízdou, pokud jedeme dál a víme, že dítě bude spát. A pokud jedeme jen kousek, nemá smysl polohovat, tak velké dítě snad neusne za pár minut.
@steeve píše:
@ema.karolinka IZI Sleep 2011 a 2012 jsou stejné, liší se jen barvami, Besafe kol. 2013 bude až někdy v březnu
děkuji ![]()
@steeve tisíceré díky, konečně mám jasno!
…opět vyhrála Romerka:-)
@steeve dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda nejsou nové informace o dostupnosti Juniorfixu od Fair? Na začátku března pojedeme Vaším směrem. Díky.
@madlicka tak bohužel Fair Junior a JuniorFix jsou vyprodané a firma ukončila jejich dovoz do ČR
@steeve dobrý den, asi už se to tady třeba psalo, ale i tak by mě zajímal Váš názor. Budu kupovat autosedačku 0-18kg, jen teď vybírám ze dvou. Buď Cybex sirona nebo BeSafe izi kombi isofix X3? Děkuji za Váš názor a odpověď. ![]()
@charlesková píše:
@steeve dobrý den, asi už se to tady třeba psalo, ale i tak by mě zajímal Váš názor. Budu kupovat autosedačku 0-18kg, jen teď vybírám ze dvou. Buď Cybex sirona nebo BeSafe izi kombi isofix X3? Děkuji za Váš názor a odpověď.
bohužel nepíšete pro jak velké dítě tu sedačku chcete koupit, protože třeba u toho Besafe se může používat až od 6 měsíců dítěte, a ta Besafe je isofixová jen v protisměru, po směru je pak na pásy.
Cybex je protiměrný i posměrný na isofix a nejde připoutat pásy.
Obě ty sedačky můžou prodávat pouze ti prodejci, kteří majín kamenné prodejny, Sirona dokonce přes net se nesmí prodávat, výrobce požaduje předvedení na prodejně, takže je nejlepší zajet do obchodu a tam si je vyzkoušet, která vám bude více vyhovovat. A aspoň si tam vyzkoušíte, zda se vám vejde do auta, ta Besafe je hodně velká, a potřebuje hodně místa… u takovýchto sedaček bych to neřešil přes net, ale přímo v krámě.
Dobrý den,
prosím o informaci, která sedačka je bezpečnější a lepší volba ve vel.15-36kg. Rozhodujeme se pro syna koupit sedačku Cybex FREE-fix, nebo Römer KIDFIX SICT - obě s isofixem.
Děkuji Vám za Váš názor!
Trudi
@steeve potřebujeme pro 7měsíční dítě, auta máme dvě a celkem prostorné obě. Samozřejmě bych ji kupovala v kamenné prodejně, jenže jsem z Ostravy a tady mají k dostání jen Sironu a nejbližžší prodejna kde mají BeSafe je Olomouc, ale tam zase nemají skladem Sironu, jen na objednávku. Tak nevím jak se rozhodnout. Moc se mi nechce jet zbytečně do olomouce, jen se třeba mrknout na Besafe a pak ji stejně nekoupit…Díky za názor. ![]()
@Trudi bezpečnější je Kidfix, na známku má 1,7, kdežto Cybex Freefix má 2,3
@charlesková píše:
@steeve potřebujeme pro 7měsíční dítě, auta máme dvě a celkem prostorné obě. Samozřejmě bych ji kupovala v kamenné prodejně, jenže jsem z Ostravy a tady mají k dostání jen Sironu a nejbližžší prodejna kde mají BeSafe je Olomouc, ale tam zase nemají skladem Sironu, jen na objednávku. Tak nevím jak se rozhodnout. Moc se mi nechce jet zbytečně do olomouce, jen se třeba mrknout na Besafe a pak ji stejně nekoupit…Díky za názor.
kupujete sedačku za 10 t. do auta, tak snad není problém zajet několik kilometrů ji vyzkoušet, jindy člověk procourá zbytečných kilometrů pro nic za nic, spojte to s výletem a je to, není nad osobní vyzkoušení
@steeve píše:
@Trudi bezpečnější je Kidfix, na známku má 1,7, kdežto Cybex Freefix má 2,3
Moc děkuji za odpověď a přeji příjemný den.
Trudi