Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7354
20.2.13 14:22

@steeve tak to je škoda, dík za informaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
9.3.13 20:26

Zdravím-potřebovala bych jeden rychlodotaz ;) jestli mi stihnete odpovědět-zítra jedeme na veletrh ProDítě s tím, že vybereme dcerce větší autosedačku-myslela jsem si, že situace je jasná, je to už druhé dítě, takže od prvního mám už trochu přehled, ale teď jsem si uvědomila, že na tu větší je dcerka malá nikoli rozměrově, ale věkově, tak bych potřebovala poradit, co můžeme vybrat. Nemáme na to dát za sedačku třeba z 10tis. Teď má 9-18kg, Roemer DuoPlus. Má 2 roky, 91cm a 14kg. Co tedy prosím můžeme pořídit?? Může mít už normálně sedačku 15-36kg???Stačilo by nám, kdyby v ní začala jezdit teba až k létu-to jí bude 2,5r- nějaký ten měsíc v této ještě snad vydrží-už ji totiž pomalu přerůstá. Děkuju moc Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
9.3.13 20:31

@Brusek nechci být rýpavá :think:, ale proč jí chcete kupovat větší sedačku, do stávající už se nevleze? syn 2,5 roku 93cm a skoro 15kg se mi do Romer king 9-18 krásně vleze a ještě bych řekla aspoň rok vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
9.3.13 20:48

@Brusek Taky nějak nechápu proč ji chcete přehazovat do větší, taky myslím, že při těhle mírách by se do dua měla stále vejít.
Ale pokud chcete nutně kupovat nějakou větší, tak bych volila pultíkovou cybexku (9-36) a může zatím jezdit s pultíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.3.13 20:51

@Brusek s pozehnanim steeveho som napisala tento clanok o autosedackach, su tam tie najbezpecnejsie, aj podmienky pre prestup do vacsej kategorie :D
hadam pomoze :palec:
 http://www.modrykonik.sk/…acky-pvq1ts/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
9.3.13 21:43

Holky no opravdu je už zároveň s tím vrchem :nevim: jinak bych to samozřejmě neřešila :think: možná ji taky blbě měřím :lol: u dr se neměřila už dlouho, tak jen já doma u metru na dveřích a podezřele dlouho má skoro stejnou míru, přestože jsem jí vyházela další várku malých hader :lol: takže kdo ví, kolik opravdu měří pořádně. Právěže mě prostě napadlo se podívat, kolik jí tak jako ještě zbývá místa nad tou hlavou, jestli neposunout pásy atd…a s hrůzou jsem zjistila, že je zárovno. No musím se zítra ještě znovu po několikáté podívat pořádně, jak tam opravdu je. No ale aspoŃ si je pořádně prohlínu, protože na rok to s touto určitě nevidím. Tady je houby výběr, všude v okolí tu mají dosst málo sedaček a spíš jen ty levnější modely bez atestů, proto jsem se chtěla mrknout na tom veletrhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
9.3.13 21:49

soldi jé tak u tebe čtu, že třeba vyměnit, až přerůstá do roviny očí-tak to je teda ještě dobré, já měla za to, že jakmile ji prostě všeobecně začne přerůstat výškově. Tak asi fajn. Akorát to nesmím teď říct mojemu, nebo na ten veletrh nebude chtít jet a já bych se tam chtěla podívat i tak všeobecně :lol:
Děkuju holky :palec: tak ještě pár měsíců ušetříme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.3.13 08:33

Brusek- tak je po veletrhu, takže odpověď už skoro asi nemá smysl, já byl taky teď na veletrhu, takže jsem se dostal k diskuzi až dnes
no nocméně, dcera je malá, takže do sedačky 15-36 ještě nemůže, a pokud má 14kg a 91 cm, tak se do toho Dua musí bz problému vejít, tak ji tam ještě nechte, dokud nebude hlava přesahovat přes okraj sedačky nad úroveň očí, nebo nepůjdou pásy pod ramena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
11.3.13 11:53

Jj holky už mi tu poradily, takže jsme ji nebrali. Já právě myslela, že jakmile ji už všeobecně začne přerůtat, pokud je to až nad úroveň očí, tak to máme opravdu čas. To je dobře :-) No stejně jich tam bylo žalostně málo, s těma většíma sedačkama snad jen dva stánky, tak jsem vyzkoušela jednu, co jsem měla v užším výběru-seděla jí hezky, tak pak už aspoň budu mít celkem jasno, kterou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.3.13 12:42

@Brusek tak letos oproti loňsku byl v Brně výběr nejméně dvojnásobný, ale bohužel poslední léta to hodně upadá, díky internetu, kde se může zboží ukazovat téměř zadarmo tak veletrhy už moc nefrčí, ono zaplatit milion za stánek na 4 dny moc firem dneska neutáhne, a pak to tam všichni chtějí nakoupit za výrobku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
11.3.13 21:10

No loni jsme právě nebyli a slyšeli pak, že to bylo o ničem, i tak tam celkově toho teda bylo hodně málo. Ale je to tak-platí obrovské nájmy za ty stánky, takže je to jasné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
12.3.13 11:05

@steeve prosím o radu… Moji rodiče si chtějí koupit „záložní“ autosedačku na mou dceru (aktuálně 14 kg), aby se nemusela přendávat naše. Takže jsem jim řekla, že nějakou vyberu, dojedeme ji někam vyzkoušet a dám jim vědět - s tím, že jsem počítala se sedačkou 15-36 kg (a dokud by do ní nedorostla, tak by se holt přendavala naše 9-18, což není problém).

Jenže teď mi psali, že se mám podívat na Mall, že tam mají v akci sedačky a jejich volba by byla Fisher Price BeLine SP - Moonlight nebo FERRARI BeLine 9-36kg.

Hledala jsem je v testech ADAC, ale nenašla jsem. Jsou bezpečné a kvalitní? Abych řekla pravdu, tak podle ceny mi tak nepřipadají :nevim: Ale třeba se pletu… Jak říkám, já bych preferovala spíš 15-36 kg a zatím jsem spíš koukala na Romer, Cybex, MC a podobné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.3.13 11:14

@chaarleene ta sedačka Beline SP tu vyrábí Nania, a prodává se pd různými znakčami, třeba jako Ferrari, nebo Fisher Price,,,
není až tak špatná, z bezpečnosti má 3*, takže standart u sedaček 9-36, ale z hlediska pohodlí nic moc, slabé polstrování, nedá se polohovat na odpočinek…
Byl bych spíše pro variantu počkat na 15kg přidat pár stovek a potom koupit kvalitní sedačku 15-36, bude určitě bezpečnější, většina jich má z bezpečnosti 4hvězdičky, většina se dá polohovat, a určitě vydrží déle do výšky než ta 9-36. A nejlépe si ji jet vyzkoušet osobně, ať se v tom dceři dobře sedí, i když to není na časté ježdění, tak ale rodiče v ní sedět nebudou,,, vždyť tu sedačku bude mít na dlouho, tak se vyplatí koupit dražší, ale kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
12.3.13 11:15

@steeve jo, já to vidím stejně :) díky moc za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
14.3.13 23:03

Steeve, budeme kupovat autosedacku, asi Romer 15-36kg. Vejde se nám auta? Máme Peugeota 307.A máme dostatečně dlouhé pásy? Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí