Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
26.4.21 11:42

Dobrý den, po 3 letech, bych rád znovu poprosil o konzultaci. Dcera 5 let 110cm 16Kg. Vybírám autosedačku 15-36, 110-150 I-size. Jde mi v první řadě o bezpečnost, poté o pohodlí. Nadchla mne novinka Britax Kidfix I-size, ale není k ní mnoho informací a mám pocit dle rozměru, že bude užší nežli třeba pohodlná BRITAX RÖMER Kidfix III S 2020? Jinak mě zaujali sedačky Maxi-Cosi Kore Pro i-Size nebo BeSafe iZi Flex FIX i-Size, ale tady nejsem schopen vyčíst rozdíly, či výhody a nevýhody.
Moc děkuji za pomoc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
27.5.21 15:01

@martinikm mužů se zeptat, jakou jste nakonec vybrali? Taky aktuálně řeším, zda Kidfix III S nebo Kidfix i-size a kromě šířky jsme nenašla moc rozdílů, tak nevím 🤔
@steeve poradíš? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
28.5.21 12:28

@ver0n1ka Dobrý den, naštěstí řešíme s předstihem, takže máme do léta čas. Nicméně jediná informace ohledně Kidfix i-size je, že by mohla být dostupná po červnu. Pokud do července nebude, půjdeme do Kidfix III S nebo BeSafe iZi Flex FIX i-Size.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.6.21 12:07

@martinikm modely Kidfix I-Size jsou už ode dneška skladem, veliksotně jsou Kidfix I-Size a Kidfix III S úplně stejné, co se týče šířka zad, šířka sedu, hloubka sedu, výška zad…, jediný rozdíl je v tvaru hlavové opěrky, ale na max. velikost je to stejné. viz foto obou sedaček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
21.6.21 15:20

@steeve moc díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.6.21 16:11

@steeve Dobry den. Jak se, prosim, postupuje v pripade, ze dite ma sedacku v kategorii 15-36kg a vyskove i rozmerove sedacka diteti jeste v pohode staci, ale vahove uz ma vic jak 36kg?

Dekuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit
101758
24.6.21 17:06

Uz nemusi pouzivat zadnou, ale jelikož je tam vahova rezerva, vtak bych ji proste pouzivala dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.21 19:25

Problem bude vek, jde o male dite. Odhadem cca 7 let.

• Citovat
  • Upravit
7159
30.6.21 14:23
@Anonymní píše:
@steeve Dobry den. Jak se, prosim, postupuje v pripade, ze dite ma sedacku v kategorii 15-36kg a vyskove i rozmerove sedacka diteti jeste v pohode staci, ale vahove uz ma vic jak 36kg?Dekuji za odpoved

pokud dítě překročí hodnoty pro povinnost používat autosedačku, tedy výšku 150 cm, nebo váhu 36 kg( bere se to co nastane dříve) tak už autosedačku nepoužívá a v autě sedí na klasickém sedadla připoután pásem z auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.21 16:10
@steeve píše:
pokud dítě překročí hodnoty pro povinnost používat autosedačku, tedy výšku 150 cm, nebo váhu 36 kg( bere se to co nastane dříve) tak už autosedačku nepoužívá a v autě sedí na klasickém sedadla připoután pásem z auta.

Dekuji za odpoved. Ale problem je, ze jde cca o sedmilete dite. Kdyz ma v sedacce velkou rezervu na vysku a i rozmerove diteti jeste dlouho vydrzi, muze se autosedacka pouzivat dal? Jde o autosedacku na klasicky tribodovy pas. Neumim si predstavit male sedmilete dite sedet jen tak na sedadle.
Je bezpecne vozit dite dal v autosedacce? Diky

• Citovat
  • Upravit
180
2.8.22 18:47

@steeve moc prosím o radu…malá bude mít 15 měsíců, nyní máme v autě Roemer dualfix, již starší verzi - jezdí zatím v protisměru jízdy a problém je, že kdykoliv nespí, tak pláče - prostě se jí tam nelíbí a můžeme se na hlavu stavět. Chceme pořídit novou bezpečnou sedačku pro jízdu po směru jízdy s co možná nejvyšší možnou kvalitou. Narazila jsem na Cybex anoris T i-size. Máte prosím s ní nějaké zkušenosti, případně jakou sedačku by jste mi doporučil. Vím, že stojí ranec a jsme ochotni ji i pořídit, pokud je opravdu tak dobrá, jak všude píší.
Děkuji za názor. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.22 11:00

@steeve Dobrý den, Vy máte případně přímo nějakou prodejnu? Očividně problematice autosedaček rozumíte, tak bych rád dojel osobně a případně prodiskutoval možnosti a případně s Vámi nějakou autosedačku vybral a koupil. Děkuji moc za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí