Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve už jednou jste mi dobře poradil. Proto po letech žádám zase radu
Potřebuji sedačku pro dceru 3r. Je drobounká má sotva 12 kg, na výšku 104 cm ale už nechce sedět v té menší sedačce ( navíc už nejde zvýšit - nějaký typ romera ) tak bychom ji chtěli koupit novou pro 15-36 kg. Ráda jezdí v Cybex Solution X2-Fix 2015. Jsme s ní spokojení, jen když syn usne, tak se v ní hrozně kroutí a má strašně zalomenou hlavu dozadu. Podseknout už nám víc nejde. Co by jste nám poradil?
(dcera usíná ještě častěji) děkuji
![]()
@steeve dobrý večer, dnes mi v jedné prodejně paní prodavačka vysvětlovala, ze mám po vajicku pořídit prinejmensim britax romer dualfix M i-size, ale ze lepší bude swingfix, která se nedá otocit po směru jízdy, protože je to bezpečnější a za chvíli to tu stejně zakážou. No zřejmě bych poridila spis tu Dualfix M i-size, nechat ji proti směru jízdy mužu vždycky, ale Rada bych se zeptala, jaky je rozdíl mezi sedackami:
Která z nich bude nejvhodnější po vajicku? Par stránek zpět jsem našla porovnání prvních dvou, ze kterého vychází lépe i-size, ale nevím, jak do toho vstupuje ta 2 R…
Dekuji moc!
Zdravim Steeve, nedavno jsem se s Vama radila vyberem sedacky 15-36kg a doporucil jste mi Britax Romer Kidfix II XP Sict Black edition 2019. Vypada skvele a bezpečne a zvažujeme nakup…jen ted jsem na strankach Britaxu objevila novinku Kidfix III S sictpad, ktera vypada taky hodne dobre. Prijde mi uplne podobna, jen je malinko tezsi a ma hlubsi sedaci cast a asi vylepseny hrudni pas. Je mezi nimi jeste nejaky vyznamny rozdil?
Nemuzu ji tady moc najit a ani v nejakych testech…
Poradite?
@Maui52 Dualfix 2R je něco mezi, je to náhrada za ukončenou Dualfix. takže je podle starší normy ECE R 44/04, ( není podle I-Size jako Dualfix M I-Size), ale má lepší systém otáčení a novější vaničku jako ty I-size modely.
Osobně bych šel do Dualfix M I-Size, je podle nejnovější normy, lepší systém otáčení, polohovací opěrka…
Tu swingfix bych nebral, není tam možnost otočení do posměru, přeci jen dítě v určitém věku se již nemusí vejít do protisměru( ačkoliv je to samozřejmě bezpečnější), tak ta možnost otáčení je dobrá.
@pisi6 Kidfix II S ještě není na trhu, takže ji nemáme vyzkoušenou, není tedy ještě v žádných testech,
ale předpokládejme, má stejné bezpečnostní prvky jako Kidfix II XP SICT, ale má prostornější kostru jako Kidfix III M…, obě patří mezi nejlepší na trhu. Jen ji zatím nikde nekoupíte, podle mě bude na trhu až s novou kolekcí 2020 někdy koncem října…
@steeve píše:
@pisi6 Kidfix II S ještě není na trhu, takže ji nemáme vyzkoušenou, není tedy ještě v žádných testech,
ale předpokládejme, má stejné bezpečnostní prvky jako Kidfix II XP SICT, ale má prostornější kostru jako Kidfix III M…, obě patří mezi nejlepší na trhu. Jen ji zatím nikde nekoupíte, podle mě bude na trhu až s novou kolekcí 2020 někdy koncem října…
Ano, mate pravdu, zde zatim k dostani neni. Hledali jsme vsude a marne. Ale manzel ji nasel za dobrou cenu v zahranici. Tak jsme to riskli a doufame, ze dorazi. Predpokadame, ze testy dopadnou dobre.
@pisi6 už neobjednávejte v zahraničí, už ji máme na skladě : http://autosedacky.mimishop.cz/…kidfix-iii-s
Dobrý den Steeve, chtěla bych se Vás zeptat jaké je dle Vás nejlepší autosedačka pro miminko. Zvažuji sedačku od Maxi Cosi Cabriofix 2019, proto bych chtěla znát Váš názor, zda je dobrá popřípadě, kterou jinou by jste doporučil. Děkuji
@hanny24 dobrých vajíček je na trhu mnoho, kromě Maxi-cosi také Britax-Römer, Cybex, Kiddy, Besafe…, z těchto značek neuděláte chybu.
Ta Cabriofix je technicky asi nejstarší, už mají novější modely, které jsou zase posunuty jak ergonomií, tak pohodlím i bezpečností dále, takže u MC třeba model Pebble.
Ale spíš bych vybíral podle toho, zda chcete pod vajíčko používat isofioxvou základnu a následně třeba tu základnu využít na pokračující sedačku, tak vybírat od takové značky, na kterou budu přecházet, ev. pokud chcete vajíčko poutat na kočár, tak podle kočáru, aby byla kompatibilní.
@steeve moc dekuji za radu. Rada bych se ještě zeptala, když tedy budu kupovat dualfix M-Isize a synovi je 7 měsíců (cca 8,5kg), je lepší ho nechávat co nejdéle ve vajicku (bez isofixu), nebo je ten dualfix isize bezpečnější a mám ho tam dat rovnou? Isofix od pokračující sedačky asi bude bezpečnější, než vajíčko bez, ale jde mi i o posez dítěte, ergonomii atd. Dekuji.
@Maui52 jo dejte ho do dualfixu, bude bezpečnější, a ta sedačka má ergonimii jako vajíčko a dá se dát i do lehu jako vajíčko.
@MaDi83 píše:
Ahoj steeve,
chtěla bych moc poprosit o radu. Má dcera 6 roků, 122 cm, 19 kg má nyní sedačku Cybex bez isofixu. Máme problém s tím, že když jedeme na delší cestu a ona v ní usne, tak v ní hlavu zaklání velice dozadu a pak jí bolí za krkem a záda a nebo jí hlava naopak padá dopředu a až na bok, kdy jsem se kolikrát podívala a hlavu měla až na sedačce auta a byla v předklonu. Což není vůbec bezpečné. Jezdíme často. V této stávající je úplně kolmá k sedadlu auta. Sestra má sedačku stejnou, jen s isofixem a ta jde malinko polohovat, stačilo by tohle k předejití této nepříjemnosti? Už jsem se i dívala na rostoucí sedačky, kde by polohování sedačky bylo taky. Co by jsi mi prosím doporučil? Mockrát děkuji za odpověď.
@harwich problém bude nejspíš v té polohovací opěrce, dceři nevyhovuje když má hlavu zakloněnou, takže buď tu opěrku nechte ve středové poloze, pokud ani to nepomůže zkusit vyměnit za jiný model sedačky, kde se pak dá naklápět celá zádová část a ne jen opěrka hlavy.
@steeve polohovací opěrku máme teď narovnanou, takže tím to nebude… Poradíte, jakou autosedačku s polohovacími zády? S isofixem a ideálně za podobnou nebo stejnou cenu jako Cybex Solution Mfix…
@harwich tak třeba tuto: http://autosedacky.mimishop.cz/…fix-2-r-2019
z levnějších variant třeba tuto: http://autosedacky.mimishop.cz/…/joie-traver