Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve Jak moc jsou polohovatené? U Joie Traver jsem našla, že se dá polohovat tím, jak moc se vysune sedák? Nebo má i polohovatelnou zádovou opěrku? A nedá se u ní použít jen podsedák, je to tak? U Romerky jsem moc info k polohování nenašla - polohuje se sedačka nebo jde jen tak, jaký sklon má sedadlo od auta a tomu se přizpůsobí? Díky
@harwich je to u obou stejný princip, posune se na isofixu dopředu a tím se naklopí záda, v každém autě to je ale jinak, záleží jak hluboko jsou isofixy a jak je skloněný sedák a opěradlo, nejlépe vyzkoušet
@steeve dobrý den. Zvažuji autosedačku od 15 kg a potřebuji prosím radu. Römer kidfix III M má mít delší sedací plochu, takže by měla být pohodlnější. Teď je novinka kidfix III S. Jaký je v nich prosím rozdíl. Nevidím rozdíl. Chtěla jsem původně kiddy cruiserfix 3 ale není v ČR dostupná. Byla by ta III M dobrá volba? Dekuji
@Martina98 ano, modely III jsou větší, mají jak delší sedák, tak i širší sedák i hlavovku,
S má navíc novou generaci XP Padu, eMko XP Pad nemá.
Ta Kidfix III S je nyní to nejlepší co se dá koupit : http://autosedacky.mimishop.cz/…kidfix-iii-s
@steeve poprosím o radu. Syn má necelých 8 měsíců a vajíčko mu začíná být malé. Hlavička je těsně pod okrajem a pásy má pod úrovní ramen. Nesedí a ani nemá věk na autosedačku 9-18, proto potřebujeme 0-18. Můžu poprosit o radu, po jaké se podívat? V autě máme isofix. Děkuju.
@BB520 hodně oblíbená je Britax-Römer Dualfix M I-Size: https://autosedacky.mimishop.cz/…-i-size-2019
otočná do obou směrů i do boku, bezpečná, již podle nové normy I-Size
Zdravím Vás @steeve. Už jsem se Vás jednou ptala, bohužel předčasně, nákup autosedačky je aktuální až nyní. Proto raději ještě jednou, třeba jsou nějaké novinky. Prosím o dva, tři tipy na autosedačku 15 - 36kg, nejlépe polohovatelnou, malá je autospáč
bez Isofixu. Děkuji moc a přeji pěkný den M.
@magdasan bez isofixu je sedaček stále méně, takže třeba Römer Kid II, Recaro Monza nova Evo, Maxi-cosi Rodi XP 2…, ale dají se použít i všechny s isofixem do auta bez isofixu
@steeve děkuji za odpověď. A není ten isofix horší pro usazení do sedadla (nevím jak jinak to popsat) když není „použit“?
@magdasan píše:
@steeve děkuji za odpověď. A není ten isofix horší pro usazení do sedadla (nevím jak jinak to popsat) když není „použit“?
ten isofix se vždy zasune do sedačky, když ho nepoužíváte a ničemu nevadí
Dobrý den @steeve, aktuálně potřebuji koupit autosedačku pro syna v kategorii 15 až 36 kg, syn měl do ted autosedačku od Rommer, ted se mi hodne líbí autosedačka Joie Traver, vyšla dobře v testech. Jak je na tom v porovnání se značkou Rommer, která má podle mě vynikající autosedačky? Potřebujeme autosedačku tak dvakrát ročně, kdyz jedeme na dovolenou (jinak autem nejezdíme).
@steeve dobrý den, moc prosím o názor, potřebuji tři sedačky vedle sebe, 15-36kg, v úvahu připadá Römer Discovery, potom nová Besafe izi flex i size, pokud bych na vnitřní straně a u prostřední sedacky oddelala boční ochrany, ochrana směrem ke dverim by samozřejmě zůstala. (možná by se nakonec vešlo, zkoušet teprve budeme). Teď budu kupovat jednu, za rok dalsi dvě, ale už uvažuji dopředu.
Která varianta je podle vás bezpečnější? Discovery mi přijde taková moc lehká, jednoduchá nebo jak to mám říci..
Případně kombinace, dvě besafe na kraj a. Discovery doprostřed? Co byste prosím zvolil? Děkuji!!
@Hoa Mai můžu se prosím zeptat, vy už máte vyzkoušeno jsem se docetla, jak se vám vejdou ty besafe sedačky, boční ochrany u dveří máte a ty další a i u prostřední sedačky jste musely sundat?
Děkuji vám moc!!
@nela2 záleží kolik tam máte místa, Discovery je jedna z nejužších sedaček kat. 15-36, má na šířku jen 44 cm,
u té Besafe i když na vnitřní straně sundáte boční ochranu zůstane vám 50 cm šířky sedačky…
@steeve to ano, auto má cca 145 cm, uvidíme asi až poté v reálu, jestli se naskladaji, auto by mělo být širší než má HoaMai, které se tam nějak vešli. Jde mi o otázku bezpečnosti, když se vejdou, jestli je dle vás velký rozdíl mezi tím, když tam budou tři besafe, tři Discovery nebo Besafe na krajích a Discovery uprostřed.
Dobrý den Steeve, moc Vás prosím o radu.
Vybírám autosedačku kat. 9-18 kg pro dceru 15 měsíců, zhruba 12 kg.
Dcera ve vajíčku často histericky pláče, proto bychom raději volili sedačku, která je po směru jízdy a přednost dáme isofixu i když bych byla ráda, kdyby byla i na pásy (na obojí).
Po dlouhém přebírání jsem si vybrala Britax Römer Safefix Plus a zjistila jsem, že už se nevyrábí, což mě opravdu mrzí. Druhá v pořadí byla autosedačka od Besafe IZI Comfort X3 Isofix, ale hodně recenzí má, že není tak prostorná. Více se chválí obecně Britax Römer a přijde mi prostornější, takže jsem chtěla nějakou od nich vím, že dobrá je jejich řada King, ale ta je pouze na pásy. Poradíte prosím, kterou by jste doporučil? Případně tip na jinou. Ještě jsem četla o Joie i- spin… Základ je pro mě bezpečnost a pohodlnost, aby jsme už konečně mohli někam jet a celé to nebylo s pláčem.
V této době se nedají sedačky ani osobně omrknout, tak je to loterie… Moc děkuji za případnou odpověď ![]()
EDIT-nějakým zázrakem se mi povedlo najít důvěryhodný e-shop, kde měli Britax Römer Safefix Plus, takže mám problém vyřešen, snad to bude dobrá volba ![]()