Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lilisa
26.3.13 12:02

Dakujem

• Citovat
  • Upravit
lilisa
26.3.13 12:43

Ešte sa chcem opytat na to oko v autě TT, na upevnenie trifixu. Ako to vyzerá? My máme škoda octavia, 2012 a volkswagen cc 2012. V octavií tam nejake oka mam, ale nevíme, či to je ono, uchycujem na ne sietku na fixaciu batoziny.. díky :D

• Citovat
  • Upravit
7159
26.3.13 13:26
@lilisa píše:
Ešte sa chcem opytat na to oko v autě TT, na upevnenie trifixu. Ako to vyzerá? My máme škoda octavia, 2012 a volkswagen cc 2012. V octavií tam nejake oka mam, ale nevíme, či to je ono, uchycujem na ne sietku na fixaciu batoziny.. díky :D

octavie má oko TT od roku 2011, a Passat od roku 2005 také, a tady je fotka, jak vypadají oka TT v Octavii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
26.3.13 22:12

Jané Montecarlo vs. ostatní s polohováním

Steeve, chtěla bych Vás taky poprosit o konzultaci. Mám dobrou zkušenost s Jané Montecarlo. Je polohovací a pro spaní ideální. Zvažuji ale i jiné výrobce a zajímá mě, jestli jsou jiné autosedačky tak uzpůsobené, aby z nich dítě nevypadávalo, pokud usne. 7-mi letá dcera když v autě usne tak se zlomí v pase, překloní a vypadává. V Jané Montecarlo se v poloze pro spánek krásně podsadí a spí opřená. Zjistila jsem polohování jen u nejdražší verze Concord, ale ta cena.. Byla bych ráda za tip na kvalitní ověřenou autosedačku s podobným polohováním pro spánek a to pro váhovou kategorii 15-36, max. 5 tis. Kč. Syn už mi z polohovací do 18kg vyrostl. Předem děkuju. G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
27.3.13 07:59

@Garpi většina sedaček 15-36 se dá polohovat, U concordu je to bohužel jen u nejvyššího modelu Transformer XT, ale u jiných značek jdou většinou všechny modely, takže třeba u Römeru jdou všechny, od Adventure, přes Kida až po isofixový Kidfix, u MC jdou polohovat všechny, ať je to Rodi, nebo Rodifix, u Besafe IZI UP, jak s isofixem, tak i bez, a třeba Storchenmühle, také všechny modely od nejlevnější Exoplorer, až po Solar… a takto by se dalo pokračovat
ale nejlepší je to pak vyzkoušet v konkrétním autě, protože díky různým sklonům opěradel v autě pak výsledný sklon autosedačky může být rozdílný, protože některé sedačky mají třeba jen 2 stupně, jako třeba STM Explorer, kdežto třeba u Römer Kid/ Kidfix jsou záda na pružném kloubu, a teoreticky jdou záda sklopit úplně do rovného lehu- prakticky to samozřejmě v autě nejde, nemůže dítě jet v leže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taďoušek
2.4.13 11:43

Jakou????

Dobrý den Steeve, máme stejný dotaz, jako většina zde :) vybíráme vhodnou a hlavně, co nejbezpečnější autosedačku, máme Fabia combi, isofix teď bohužel nevím, syn má 8,5 měsíců, 9,71 kg, 79 cm, bohužel ještě se sám neudrží sedět, co byste nám prosím poradil? Moc děkuji za radu, Veronika

• Citovat
  • Upravit
7159
2.4.13 13:46
@Taďoušek píše:
Dobrý den Steeve, máme stejný dotaz, jako většina zde :) vybíráme vhodnou a hlavně, co nejbezpečnější autosedačku, máme Fabia combi, isofix teď bohužel nevím, syn má 8,5 měsíců, 9,71 kg, 79 cm, bohužel ještě se sám neudrží sedět, co byste nám prosím poradil? Moc děkuji za radu, Veronika

pokud ještě vydržíte ve vajíčku než dosáhne min. 9 měsíců a bude sám sedět, tak pak jděte do sedačky 9-18, pokud už se do vajíčka nevejde, tak je potřeba jít do protisměrné 0-18, takže napište jestli se do vajíčka ještě vejde a koukněte naten isofix jestli je v autě, a podle toho pak můžeme nějakou sedačku vybírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taďoušek
2.4.13 16:12

Do vajíčka by se ještě teoreticky ten měsíc mohl vejít, snad bude i do té doby sám sedět, sedí jen na boku a přidržuje se jednou rukou. Isofix máme, ale ostatní auta v rodině ne, ale s nima by jezdil cca 3× do roka (jde sedačka s isofixem použít i v autě bez, připoutat jen pásy???). Kamarádka nám nabízí Chicco Key od 9-36 kg, ale je již používaná.

• Citovat
  • Upravit
Zuzka0201
2.4.13 20:43

Römer kidfix sitc

Dobrý večer,
měla bych prosím Vás také dotázek. Dívám se po dobré sedačce a zaujala mě právě od Römer kidfix sitc. Nevíte zda se vejde do Octavie jedničkové? Tedy rok výroby 1999? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
7159
3.4.13 08:32
@Taďoušek píše:
Do vajíčka by se ještě teoreticky ten měsíc mohl vejít, snad bude i do té doby sám sedět, sedí jen na boku a přidržuje se jednou rukou. Isofix máme, ale ostatní auta v rodině ne, ale s nima by jezdil cca 3× do roka (jde sedačka s isofixem použít i v autě bez, připoutat jen pásy???). Kamarádka nám nabízí Chicco Key od 9-36 kg, ale je již používaná.

tak Chicco Key není 9-36, buď je to Chicco Key 1 a to je 9-18, nebo Key 2-3 a to je 15-36, obě se dělaly jak ve variantě klasické na pásy tak i ve variantě na isofix.
většina sedaček na isofix jde připoutat i na pásy- píšu většina ne všechny, záleží na konkrétním typu sedačky a auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.4.13 08:33
@Zuzka0201 píše:
Dobrý večer,
měla bych prosím Vás také dotázek. Dívám se po dobré sedačce a zaujala mě právě od Römer kidfix sitc. Nevíte zda se vejde do Octavie jedničkové? Tedy rok výroby 1999? Děkuji

Kidfix SICT je kompetibilní až s II octáví, tedy od roku 2004, a máte vůbec v octávce z roku 1999 isofix?, tam byl jen za příplatek, pokud ano, tak kupte klasický Kidfix bez SICT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzka0201
3.4.13 08:48

Kidfix SICT

Dobrý den, děkuji za informaci. Isofix v autě máme, tedy jestli jsou to ty očka mezi sedačkou a zádovou opěrkou. Na stránkách u výrobce jsem se v jejich tabulce právě dočetla, že by tato sedačka měla sedět do Octavek r. 1996 - 2010. http://www.britax-roemer.cz/…sict_web.pdf
Ale i tak to vidím, že bude nejspíš nejlepší zajet přímo do prodejny kde sedačky prodávají a vyzkoušet na vlastní oči zda pasuje či ne.

• Citovat
  • Upravit
7159
3.4.13 09:09
@Zuzka0201 píše:
Dobrý den, děkuji za informaci. Isofix v autě máme, tedy jestli jsou to ty očka mezi sedačkou a zádovou opěrkou. Na stránkách u výrobce jsem se v jejich tabulce právě dočetla, že by tato sedačka měla sedět do Octavek r. 1996 - 2010. http://www.britax-roemer.cz/…sict_web.pdf
Ale i tak to vidím, že bude nejspíš nejlepší zajet přímo do prodejny kde sedačky prodávají a vyzkoušet na vlastní oči zda pasuje či ne.

jo tak to pasovat bude, koukám, že na těch stránkách mají nový typový list aktualizovaný 20.3.2013, a je tam uvedená octávka už od roku 1996, já mám totiž tady tištěný katalog z roku 2011 a tam byla octávka až od roku 2004

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzka0201
3.4.13 09:27

Ještě jednou děkuji za informace. Třeba jsme tím pomohli i jiným maminkám, které mají podobný dotaz. Mějte se

• Citovat
  • Upravit
Taďoušek
3.4.13 11:15

No, nebudeme brát to Chicco, polstrování je moc měkké a sedačka je tím moc tvrdá. Počkáme ještě pár týdnů, zda do té doby začne sedět a pak bychom nějakou vybrali. Do té doby ještě omrknu auta v rodině, jak jsou na tom s isofixem :) zatím díky, Veronika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix