Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
2.1.13 08:31

@glorča Sedačka Römer X-TensaFix bude v prodeji až od dubna, a protože ještě není v prodeji, takm ji ani nemohl nikdo zakoupit k testu, takmještě nemá testy z ADACu, takže zatím se neví, jak dopadne, ale vzhledem k tomu, že se jedná o Römer, který má svoje interní testovaní, a nikdy nepustil do světa špatnou sedačku, tak by měla být dobrá.
X-TensaFix se poutá na isofix s přídavným pásem Top Tether( V-Tether), to znamená, že krom isofixu musíte v aut mít ještě oko na pás TT a tím ji zafixovat proti rotaci, pokud toto oko v kufru nemáte, nemůžete takovou sedačku s pásem TT použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
2.1.13 15:50

@steeve Mockrát díky za odpověď, na sedačku počkám, jak dopadne v testech.Jen nevím, jak vypadá to oko na pás TT? má být v kufru auta? Máme asi 3 roky starého Citroena Berlingo :nevim:..Ještě jednou díky a ráda zakoupím sedačku u vás, když se nám tu tak věnujete :lol:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
3.1.13 02:00

@steeve Dobrý den, koukala jsem na Vašich stránkách na sedačky Fair Juniorfix a Be Safe, co si o nich myslíte o stránce pohodlí? Je mi jasné, že i ten nejlevnější isofixovy Romer je bezpečnější, ale jde mi i o to, které vychytávky by mně třeba vůbec nenapadly. V testu jsem také nenašla Romera Kidfix ne Sict (SICT nechci kvůli šířce). Dále jsem ještě koukala na Nanii R-way SP plus, údajně má isofix, na stránkách s testy jsem ji nenašla. Někde jste tu tuším psal o nanii se třemi hvězdičkami v testu, ale to byla asi 9-36?

Máme dvojčata, bez oblečení 14,5 kg, takže těch 15 bude za chvilku, a aktuálně mají Romer Duo. Nejmladší pozvolna vyrůstá z vajíčka. Jakmile bude sedět, chtěla bych přesunout mimino do Romera (váhu mít bude) a dvojky do 15-36.

Otázka je i to, jaké sedačky se nejlépe vejdou do Peugeota 807 - tedy 2× 15-36 a k tomu ten Romer Duo. Když vozíme ještě někoho, nejmladší je ve třetí řadě a já sedím mezi dvojčaty. Na prostředním místě není isofix, ale sedačky chceme určitě isofixové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.1.13 08:28
@glorča píše:
@steeve Mockrát díky za odpověď, na sedačku počkám, jak dopadne v testech.Jen nevím, jak vypadá to oko na pás TT? má být v kufru auta? Máme asi 3 roky starého Citroena Berlingo :nevim:..Ještě jednou díky a ráda zakoupím sedačku u vás, když se nám tu tak věnujete :lol:!

Pokud máte už to novější Berlingo, tak tam je oko na pás TT vzadu pod sedadlem, viz návod str. 115 :http://www.citroen.cz/…lingo_VP.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.1.13 08:34

@madlicka do peugeota 807 se vejdou 2y 15-36 a k tomu 9-18, sám mám P 807 a stejnou kombinaci sedaček
test Kidfixe je zde:http://www.adac.de/…/detail.aspx?… má 4 hvězdičky z bezpečnosti,
stejně tak 4 má i ten Fair Junior Fix( ale ten není tak dobře polstrovaný jako Kidfix) a také 4 má i ten Besafe IZI Up Isofix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
4.1.13 01:23

@steeve děkujeme moc za rychlou odpověď. Celý večer bádáme, nemůžeme se rozhodnout. S Romerem máme dobrou zkušenost, ale přeci jen potřebujeme dvě (časem i třetí) a cena Juniorfixu od Fair je velmi příjemná. Bylo by možné si ten Juniorfix u Vás prohlédnout? A byl byste ochoten nám případně otevřít o některém víkendu, dočetla jsem se o této možnosti na Vašich stránkách, ale nevím, zda to ještě platí? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.1.13 08:39

@madlicka otevření o víkendu je po domuvě samozřejmě možné, bohužel nemáme sedačky Fair Juniorfix momentálně skladem, nemá je ani dovozce, podle poslední informace budou až někdy v březnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
4.1.13 17:07

@steeve dík za vstřícnost, uvidíme, kdy se mimino posadí, nás trochu tlačí váhový limit u vajíčka, pokud vydržíme do března, ozvala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSo
7.1.13 18:14

Ahoj Steeve, potrebujeme rychlou radu. Máme kluka 15 mesicu, 85 cm a 10,5 kg a holku 3 roky, 96 cm a 12,5 kg. Nechce se nám kvůli par měsícům kupovat nova sedacka 9–18kg. Maleho uz do vajicka nedame. Tak potrebujeme radu, jak tuhle situaci vyresit. V nekolika obchodech jsme zkouseli malou posadit do sedacky 15–36 a vsude nam tvrdili, ze uz je to ok. Tady je vetsinou nazor, ze pod 15 kg do te sedacky ne. Oblecena by se mohla pohybovat cca kolem 14 kg ted v zime. Resime, jestli Cybex nebo Romer. Obe s isofixem. Zatim se klonime spis k Romer kidfix. Nevím jak to dostat do nove kategorie, tak to zkusim jeste dat sem.Diky predem.

• Citovat
  • Upravit
7159
7.1.13 20:23
@JaSo píše:
Ahoj Steeve, potrebujeme rychlou radu. Máme kluka 15 mesicu, 85 cm a 10,5 kg a holku 3 roky, 96 cm a 12,5 kg. Nechce se nám kvůli par měsícům kupovat nova sedacka 9–18kg. Maleho uz do vajicka nedame. Tak potrebujeme radu, jak tuhle situaci vyresit. V nekolika obchodech jsme zkouseli malou posadit do sedacky 15–36 a vsude nam tvrdili, ze uz je to ok. Tady je vetsinou nazor, ze pod 15 kg do te sedacky ne. Oblecena by se mohla pohybovat cca kolem 14 kg ted v zime. Resime, jestli Cybex nebo Romer. Obe s isofixem. Zatim se klonime spis k Romer kidfix. Nevím jak to dostat do nove kategorie, tak to zkusim jeste dat sem.Diky predem.

pokud má dcera zatím jen 12,5 kg, tak je na sedačku 15–36 kg malá, do té ji nemůžete dát, a nepočítejte s tím, že by tak rychle dosáhla 15 kg, když ji 3 roky trvalo dostat se na 12,5.
Takže pokud chcete nechat klukovi její sedačku 9–18 co máte, tak pro dceru 9–36, ale určitě ne 15–36, na tu je malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
henrietan@seznam.cz
11.1.13 17:40

Dobrý den měla bych dotaz, mám osmi měsíční dceru a nevejde se mi skoro do vajíčka, sama sedí bez opory. Můžeme jí koupit už větší autosedačku? děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
7159
14.1.13 09:01
@henrietan@seznam.cz píše:
Dobrý den měla bych dotaz, mám osmi měsíční dceru a nevejde se mi skoro do vajíčka, sama sedí bez opory. Můžeme jí koupit už větší autosedačku? děkuji za radu

Pokud byste chtěla ji dát do větší sedačky po směru, tak musí mí t 9kg, 9 měísců a sama sedět, pokud toto nesplní nemůže jít do posměrné, ale je potřeba pořídit protisměrnou 0-18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.13 20:40

Ahoj,
mám dotaz ohledně autosedačky BeSafe Izi Sleep - jaký je rozdíl mezi verzí 2011 a 2012? Tedy kromě ceny :) A existuje už i verze 2013?
Díky za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.2.13 22:22

romer nebo cybex

Ahoj, taky mam dotaz, chceme kupovat sedačku 15-36 kg a vybíráme z romer kid a cybex solution X2, jaká je lepší, nebo jakou by si doporučil? A jaký je rozdíl mezi romer kid a romer kid plus? díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.2.13 10:17

@ema.karolinka IZI Sleep 2011 a 2012 jsou stejné, liší se jen barvami, Besafe kol. 2013 bude až někdy v březnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí