Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
espr
29.11.12 10:34

Tak problém s hlavovou opěrkou vyřešen. Chtělo to jen pořádně zagooglit a zjistit, že na rozdíl od těch opěrek na předních sedačkách se vzadu musí ještě do druhého otvoru než je páčka na vysunování opěrky strčit nůž a odmáčknout pojistku. akže ted tam bude již autosedačka pořádně držet a definitivně asi vyzkoušíme Romer kidix. let Sice nemáme isofix, ale spočítala jsem, že autosedačka nám vystačí ještě cca 7 let(podle statistiky mají 36 kg 11letý chlapci), a to naše auto rozhodně nevydrží :lol:

• Citovat
  • Upravit
7159
29.11.12 11:56
@espr píše:
Tak problém s hlavovou opěrkou vyřešen. Chtělo to jen pořádně zagooglit a zjistit, že na rozdíl od těch opěrek na předních sedačkách se vzadu musí ještě do druhého otvoru než je páčka na vysunování opěrky strčit nůž a odmáčknout pojistku. akže ted tam bude již autosedačka pořádně držet a definitivně asi vyzkoušíme Romer kidix. let Sice nemáme isofix, ale spočítala jsem, že autosedačka nám vystačí ještě cca 7 let(podle statistiky mají 36 kg 11letý chlapci), a to naše auto rozhodně nevydrží :lol:

Espr, psala jste, že máte Ford C-Max, a ten by měl mít isofix, pokud ho nemáte přímo v autě, tak ho domontují v servisu, ( u Fordu specialita, že mají v autě jen přípravu a na montáž musí zákazník do servise, který bohužel zaplatí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.12 13:00

Mohu se zeptat zkušených,
z hlediska praktičnosti, nandavání, pohodlí pro dítěte atd. je lepší Romer Kid-fix nebo Cybex Solution X-Fix?
Jde mi také o to, jak se v tom bude sedět staršímu dítěti, mezi 6-10rokem cca?
díky moc Hanka

• Citovat
  • Upravit
7159
29.11.12 13:05
@Anonymní píše:
Mohu se zeptat zkušených,
z hlediska praktičnosti, nandavání, pohodlí pro dítěte atd. je lepší Romer Kid-fix nebo Cybex Solution X-Fix?
Jde mi také o to, jak se v tom bude sedět staršímu dítěti, mezi 6-10rokem cca?
díky moc Hanka

připoutání na isofix, i manipulace se sedačkou je u obou totožná, Kidfix je v oblasti sedu protornější než Cybex, a má i měkčí polstrování, ale nejlépe vyzkoušejte obě s dítětem, ve které se mu bude sedět pohodlněji tak tu vemte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
espr
30.11.12 09:20

Steeve dít za radu, hned zavolám do servisu Fordu a na to dodatečné namontování isofixu se zeptám.
A moc děkuji za tvoji poradenskou práci ohledně autosedaček, myslím, že to hodně lidem pomáhá :palec: :potlesk: :palec: :potlesk: DEKUJEME :hug:

• Citovat
  • Upravit
2410
5.12.12 17:53

@steeve mohla bych taky poprosit o radu? Pořídili jsme 2. auto Ford focus, zatim bez Isofixu, ale už se pracuje na jeho doplnění ;).
Máme syna 3roky, váží přesně 13kg a měří 91cm, je celkově drobnější. Byla jsem přesvědčená, že budeme muset koupit autosedačku 9-36, měla jsem vybraný Cybex.

Pak jsem šla do obchodu a tam nám doporučili jít rovnou do 15-36kg. Doporučen Cybex Solution a Chicco Oasys.

Vyzkoušeli jsme i osobně na mlaďasovi (prý mu seděli), jen já pořád nevím, zdá se mi na ně brzy, když má o 2 kg míň.
Jinak sedí vzorně a nevrtí se :jazyk:

Co si o tom myslíte vy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.12.12 08:08

@Bony a proč si myslíte, že sedačky jsou homologovány dle kilogramů?
pokud má pouze 13kg, tak nemůže jít do sedačky 15-36, tam potřebuje min. 15kg, navíc i 91 cm je na sedačku 15-36 málo, tam je potřeba min. 94-100cm, třeba u Cybexu požadují 100cm, to co Vám poradili v obchodu není správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2410
6.12.12 09:06

@steeve Já jsem si právě myslela to samé, ale tam mě přesvědcovali o opaku :nevim:.
Takže teda musime jit do nejake 9-36? Jakou byste nam v tomto pripade doporucil? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.12.12 11:15

@Bony já bych z 9-36 doporučil Britax Evolvu :http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.12.12 10:48

Dobrý den, vybíráme sedačku pro malého a tak trochu v tom množství tápeme. Známí nám nabízejí dětskou autosedačku JBD Giotto. Chtěla jsem se zeptat, zda s ní máte nějaké zkušenosti ohledně bezpečnosti. Neradi bychom koupili sedačku, která nevyhovuje bezpečnostním testům a jak jsme se dozvěděli, tak dle ceny se moc řídit nemůžeme, když sedačky za 7.000 testy neprošli. O této sedačce jsme bohužel moc věcí nenašli. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.12.12 11:11

@aspire36 JBG Giotto je nějaká neznačková sedačka, která v testech ani nebyla, všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
vybírejte raději takovou sedačku, která v testech byla a prošla dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.12 15:02

@steeve Poraďte, vejde se nám sedačka Chicco Key 1 do peugeotu 307 SW? A jaký na ní máte názor? Nevím, kde hledat zda byla testována v crashtestech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.12.12 08:26

@boleslavačka ano vejde se ta, všechny testy jsou zde:http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html, přímo na Key 1 je test zde:http://www.adac.de/…/detail.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.12 08:54

@steeve ok, moc děkuji steeve, asi do ní půjdeme :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.12 09:56

Steeve, ono se to tu možná už probíralo, ale nemůžu to v tom kvantu příspěvků najít :( Malá mi co nevidět vyroste z vajíčka, tak koukám po nové sedačce, ideálně 9-18 (na 9-36 obecně jsem moc chvály neslyšela…). Ráda bych nějak skloubila kvalitu a co nejrozumnější cenu, tak jsem koukala po Concordech. Líbí se mi Trimax. Jsem si jistá, že už jsou mnohem vymakanější sedačky, ale nemůžu si dovolit do toho vrazit takovou pálku :( Koukala jsem, že se v tom docela hodně dobře orientujete, tak jsem chtěla poprosit o názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí