Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@espr píše:
Tak problém s hlavovou opěrkou vyřešen. Chtělo to jen pořádně zagooglit a zjistit, že na rozdíl od těch opěrek na předních sedačkách se vzadu musí ještě do druhého otvoru než je páčka na vysunování opěrky strčit nůž a odmáčknout pojistku. akže ted tam bude již autosedačka pořádně držet a definitivně asi vyzkoušíme Romer kidix. let Sice nemáme isofix, ale spočítala jsem, že autosedačka nám vystačí ještě cca 7 let(podle statistiky mají 36 kg 11letý chlapci), a to naše auto rozhodně nevydrží
Espr, psala jste, že máte Ford C-Max, a ten by měl mít isofix, pokud ho nemáte přímo v autě, tak ho domontují v servisu, ( u Fordu specialita, že mají v autě jen přípravu a na montáž musí zákazník do servise, který bohužel zaplatí)
Mohu se zeptat zkušených,
z hlediska praktičnosti, nandavání, pohodlí pro dítěte atd. je lepší Romer Kid-fix nebo Cybex Solution X-Fix?
Jde mi také o to, jak se v tom bude sedět staršímu dítěti, mezi 6-10rokem cca?
díky moc Hanka
@Anonymní píše:
Mohu se zeptat zkušených,
z hlediska praktičnosti, nandavání, pohodlí pro dítěte atd. je lepší Romer Kid-fix nebo Cybex Solution X-Fix?
Jde mi také o to, jak se v tom bude sedět staršímu dítěti, mezi 6-10rokem cca?
díky moc Hanka
připoutání na isofix, i manipulace se sedačkou je u obou totožná, Kidfix je v oblasti sedu protornější než Cybex, a má i měkčí polstrování, ale nejlépe vyzkoušejte obě s dítětem, ve které se mu bude sedět pohodlněji tak tu vemte
Steeve dít za radu, hned zavolám do servisu Fordu a na to dodatečné namontování isofixu se zeptám.
A moc děkuji za tvoji poradenskou práci ohledně autosedaček, myslím, že to hodně lidem pomáhá
DEKUJEME ![]()
@steeve mohla bych taky poprosit o radu? Pořídili jsme 2. auto Ford focus, zatim bez Isofixu, ale už se pracuje na jeho doplnění
.
Máme syna 3roky, váží přesně 13kg a měří 91cm, je celkově drobnější. Byla jsem přesvědčená, že budeme muset koupit autosedačku 9-36, měla jsem vybraný Cybex.
Pak jsem šla do obchodu a tam nám doporučili jít rovnou do 15-36kg. Doporučen Cybex Solution a Chicco Oasys.
Vyzkoušeli jsme i osobně na mlaďasovi (prý mu seděli), jen já pořád nevím, zdá se mi na ně brzy, když má o 2 kg míň.
Jinak sedí vzorně a nevrtí se ![]()
Co si o tom myslíte vy? ![]()
@Bony a proč si myslíte, že sedačky jsou homologovány dle kilogramů?
pokud má pouze 13kg, tak nemůže jít do sedačky 15-36, tam potřebuje min. 15kg, navíc i 91 cm je na sedačku 15-36 málo, tam je potřeba min. 94-100cm, třeba u Cybexu požadují 100cm, to co Vám poradili v obchodu není správně
@steeve Já jsem si právě myslela to samé, ale tam mě přesvědcovali o opaku
.
Takže teda musime jit do nejake 9-36? Jakou byste nam v tomto pripade doporucil? ![]()
@Bony já bych z 9-36 doporučil Britax Evolvu :http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Dobrý den, vybíráme sedačku pro malého a tak trochu v tom množství tápeme. Známí nám nabízejí dětskou autosedačku JBD Giotto. Chtěla jsem se zeptat, zda s ní máte nějaké zkušenosti ohledně bezpečnosti. Neradi bychom koupili sedačku, která nevyhovuje bezpečnostním testům a jak jsme se dozvěděli, tak dle ceny se moc řídit nemůžeme, když sedačky za 7.000 testy neprošli. O této sedačce jsme bohužel moc věcí nenašli. Děkuji.
@aspire36 JBG Giotto je nějaká neznačková sedačka, která v testech ani nebyla, všechny testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
vybírejte raději takovou sedačku, která v testech byla a prošla dobře.
@steeve Poraďte, vejde se nám sedačka Chicco Key 1 do peugeotu 307 SW? A jaký na ní máte názor? Nevím, kde hledat zda byla testována v crashtestech…
@boleslavačka ano vejde se ta, všechny testy jsou zde:http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html, přímo na Key 1 je test zde:http://www.adac.de/…/detail.aspx?…
Steeve, ono se to tu možná už probíralo, ale nemůžu to v tom kvantu příspěvků najít
Malá mi co nevidět vyroste z vajíčka, tak koukám po nové sedačce, ideálně 9-18 (na 9-36 obecně jsem moc chvály neslyšela…). Ráda bych nějak skloubila kvalitu a co nejrozumnější cenu, tak jsem koukala po Concordech. Líbí se mi Trimax. Jsem si jistá, že už jsou mnohem vymakanější sedačky, ale nemůžu si dovolit do toho vrazit takovou pálku
Koukala jsem, že se v tom docela hodně dobře orientujete, tak jsem chtěla poprosit o názor…
Tak problém s hlavovou opěrkou vyřešen. Chtělo to jen pořádně zagooglit a zjistit, že na rozdíl od těch opěrek na předních sedačkách se vzadu musí ještě do druhého otvoru než je páčka na vysunování opěrky strčit nůž a odmáčknout pojistku. akže ted tam bude již autosedačka pořádně držet a definitivně asi vyzkoušíme Romer kidix. let Sice nemáme isofix, ale spočítala jsem, že autosedačka nám vystačí ještě cca 7 let(podle statistiky mají 36 kg 11letý chlapci), a to naše auto rozhodně nevydrží