Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
31.7.12 15:30
@steeve píše:
@kecke ve Felicii není isofix, talže model Kidfix SICT byste tam připoutali jen na pásy bez isofixu, a vzhledem k tomu, že Felicie má rovný zadní sedák, tak ji můžete posunout dále ode dveří a tím pádem se vejde,
ale promyslete zda má smysl kupovat isofixovou sedačku, když nemáte v autě isofix

ano, zatím isofix nemáme, ale předpokládám, že v novém autě už bude, nebo by stačil stejný typ bez isofixu, případně i bez těch bočnic navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
31.7.12 18:17

Zdravim,
dovoluji si Vas Steeve taky pozadat o radu s vyberem sedacky :)
Ale nejde ni o konkretni znacku, to uz jsem si tady nastudovala :lol:
Jde mi o to, jakou kategorii zvolit.
Mam 3-leteho (15kg) syna a pro nej sedacku 9-18kg (Maxi cosi priori fix) a ve druhem aute sedacku 18-36 (Cybex solution). Vozime ho obema autama, takze obe potrebujeme.
11-ti mesicni dceru mam zatim ve vajicku.
Jde mi o to, ze az bude vajicko male, jak to nejlepe udelat?
Bud dat dceru do te 9-18 a jemu koupit 9-36 (napr. Britax Evolva 123-aby mel pohodli na delsi cesty, protoze ta Cybex solution neni skoro vubec polohovatelna) a nebo synovi jeste nechat 9-18, at ma pohodli na cesty a dceri koupit tedy taky 9-18?
Jak byste to udelal Vy?
Co je pro deti pohodlnejsi a hlavne bezpecnejsi?
Predem velmi moc dekuji za odpoved, Katka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
31.7.12 18:25

Pardon, Cybex solution X fix je 15-36, ne 18-36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.8.12 08:09

@katerinah no, kupovat synovi druhou sedačku 9-18 asi nemá smysl, už by ji dlouho nevyužil, šel bych rovnou do sedačky 15-36, ono polohování u ní je stejné jako u 9-36, takže tou 9-36 byste si nepomohli, navíc 15-36 bude bezpečnější.
A vyzkoušejte z těch 15-36 třeba Römer Kidfix, dá se více polohovat než Cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
1.8.12 11:44

@steeve
Dobrý den, ráda bych Vás poprosila také o radu. Nějak se v těch sedačkách ztrácím :-( Potřebujeme pro syna, z vajíčka už pomalu vyčuhuje. Je mu skoro 9 měsíců, má 76cm a necelých 9kg, tak už pomalu vybírám. Chtěla bych sedačku 9-36kg, nejlépe, aby pak byl podsedák i samostatně, přendávat z auta do auta budeme jen výjimečně, líbí se mi, když má zvukovou signalizaci při rozepnutí pásu. Dlouhé cesty také jen výjimečně. Auto: Octavia Combi a Renault Espace. Cena cca 3000,–. Moc děkuji za odpověď. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.8.12 13:22

@vosinka pro 9 měsíční dítě Vám určitě rozmluvím sedačku 9-36, nejsou pro tak malé děti ani tolik bezpečné ani pohodlné jako 9-18, neadjí se moc polohovat a malé dítě z vajíčka kde leoží by mělo rovnou sedět v 9-36,
takže raději sedčku 9-18, která jde polohovat na pololeh
navíc sedačka 9-36 nevydrží dítěti po celou dobu, jak se mnoho lidí domnívá, sedačky mají životnost 5 let, takže stejně musí koupit další sedačku, tak je lepší pořídit nejprve 9-18 a později 15-36.
A sedačky, které se rozdělávají na podsedák také nejsou moc bezpečné, navíc podsedáky se pomalu zakazují, již se nesmí používat ve šcýcarsku a rakousku, a je předpoklad že do 2 let je zakážou i u nás, takže sedačku co jde rozdělat na podsedák také nepořizovat.
Ohledně zvukové signalizace v zámku pásů, mnozí výrobci od toho již upustili, Recaro a´STM to již nedává, protože to mnohdy zlobilo a spouštěl se alarm samovolně, stačilo, když tam dítě naslintalo, nebo nateklo pití, nebo i velká vlhkost v zimě v autě.
Takže doporučím klasickou sedačku 9-18, a mezi nejlepší 9-18 patří bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi, - všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
1.8.12 18:10

Dobry den Steeve,
dekuji za odpoved, ale nejsem si jista, jestli jste me spravne pochopil.

Uz mame dve sedacky pro syna, Maxi cosi priori fix(9-18) a Cybex solution x fix(15-36). V kazdem aute jednu. S tim ze Maxi cosi mame na delsi cesty.

Jde mi o sedacku pro dceru, ktera uz vyrusta z vajicka.
Jestli ji dat do te Maxi cosi priori?
Kdyz ji tam dam, synovi zustane jen ten Cybex, ktery uz nejde do pololehu a na cestu neco pohodlnejsiho potrebujeme (jezdime casto na Moravu…).
Co tedy koupit do druheho auta pro syna, aby to bylo pohodlne na cesty?
Myslela jsem na Britax evolva 123..

A nebo synovi nechat zatim obe sedacky a dceri koupit klasicky kategorii 9-18?

Snad jsem to popsala srozumitelneji..
Jeste jednou diky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.8.12 08:10

@katerinah ale pochopil, koupí Evolvy 123 nic nevyřešíte, protože se dá polohovat stejně jako ten Cybex, takže větší pohodlí pro syna nezajistíte Evolvou, pokud dáte Priorifix dceři.
Takže pokud přenecháte dceři priorifix, tak synovi nyní zbyde X-FIX, který mu není pohodlnýá na dlouhé cesty, a je možnost buď koupit ještě jednu 9-18, která se dá více polohovat, ale jak píšu výše, protože má 3 roky a 15kg, tak ta 9-18 mu bude už jen na chvíli, tak je skoro zbytečné kupovat další 9-18( ať pro dceru, nebo syna), takže bych spíše pořídil jinou 15-36, která se dá ale oproti Cybexu více polohovat, třeba ten zmíněný Kidfix, schválně ho vyzkoušejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.8.12 10:17

@steeve Děkuji za radu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.12 12:12

sedačka pro dítě 3,5let, 13kg

Možná už tu někdo něco podobného řešil, ale časově nestíhám číst všechny diskuze…Řešíme autosedačku pro 3,5letého kluka. Předpokládali jsme, že než dvojčata odrostou z kat. 0-13, tak jeden zdědí sedačku po starším (Maxi Cosi Tobi), jednomu koupíme novou a staršímu koupíme 15-36kg. Problém je, že on ještě pořád nemá těch požadovaných 15kg. Ta Tobina je mu vlastně furt dobrá, takže bych ho nejraději nechala v ní. Jenže to pak znamená nejspíš koupit další dvě sedačky 9-18kg s tím, že ten starší z ní třeba do roka opravdu odroste. Ale nevidím tu jiné řešení. Nenapadá vás něco?
A ještě jeden dotaz. Jak nejlíp umístit tři děti do auta? Když jsou vzadu všichni, je kravál… nedosáhnu na ně a oni na nás nevidí a protestujou. Jenomže mám strach dát někoho na přední sedadlo. Ani nevím, jestli by nám 3 Tobiny dozadu vešly (Peugeot 307 SW).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.8.12 13:56

@martanek77 do 307 se 3 sedačky i Tobiny vejdou, to mám vyzkoušené,
nepíšete kolik má syn výšku a váhu nyní a tak jestli je vhodnější pořídit ještě navíc sedačku 9-18, nebo ještě chvilku udržet dvojčata ve vajíčkách, než dosáhne starší na 15-36 a koupit pak 15-36, ale vzhledem k tomu, že má 3,5 roku tak na dosažení 15kg asi už moc nezbývá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
2.8.12 22:23

Stevee, mate pravdu, mockrat Vam dekuju za radu a cas :)
Mejte se hezky, Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
3.8.12 07:06
@steeve píše:
@Matrix v návodu k sedačce máte od výrobce napsáno, že v případě nehody v rychlosti vyšší než 10km/hod, což nejspíše bylo, může mít sedačka poškození, které není vidět, ale je bezpodmínečně nutné sedačku vyměnit, protože již není bezpečná,
takže tímto argumentujte u pojišťovny, ať zaplatí i novou sedačku.

Steeve, knížečku Návod k použití mám před sebou, ale tuto větu jsem tam nenašla. Nemáte prosím přímo odkaz, kde bych to našla a mohla to pojišťovně předložit. Velmi Vám děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.8.12 08:35

@Matrix v návodu to je na straně 50, kapitola 7, první věta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.12 10:47

sedačka pro kluka 3,5let, 13kg

Steeve, díky moc za radu ohledně auta. Syn má teď necelých 13kg, výška cca 98cm, dvojčata měla 9 měsíců. Počítám, že je chvilku ve vajíčkách udržíme, i když Vojta má cca 11,5kg, teď snad už nebude přibírat tak rychle. Nebo koupíme sedačku aspoň jemu a Vendulku se budem snažit udržet ve vajíčku. Počítám tak do jejich roku, tj. října, max listopadu a to asi do té doby mít 15kg nebude (za poslední rok snad nepřibral ani kilo). Nevím, jak moc to vadí, ale slyšela jsem, že právě váha je důležitý parametr. Nechci riskovat jenom abych ušetřila, ale je to teď dilema. Už jsem přemýšlela i o sedačce 9-36kg, ale mám pocit, že nevycházely moc dobře v testech. U prvního by mě to ani nenapadlo, chtěli jsme co nejbezpečnější.
A ještě dotaz ohledně Cybex Juno-fix nebo vlastně by možná byla lepší Pallas2. Nemáte někdo zkušenost, jak se v tom dítěti sedí? Mi příjde takové „uvězněné“ v té sedačce, bojím se, že by se ti naši tygři bránili… a nebyla by pro ně pohodlná. V testech ale vyšla super (hlavně juno-fix), ale my nemáme isofixovou základnu, takže to by asi trochu bezpečnost snížilo. Nevíte, jak moc (jestli) se dá polohovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí