Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
313
24.4.12 17:20
@Januška 30 píše:
Ahoj Steeve :mavam: ,tak já taky otravuji,už mě jde z toho hlava kolem 8o .
Dcera má za pár dní 2,5 roku a 96cm,váží 18,5kg a Römer do 18kg už nepřipadá v úvahu,dcera je tam napasovaná a nechce tam sedět,je docela baculatá a je jí prostě nepohodlná,nedivím se jí.Potřebuji poradit nějakou prostornou,bezpečnou,pohodlnou autosedačku.Máme v autě krátký pás a tak i toto je nevýhoda a není isofix,ale pokud by autosedačka byla s isofixem a dala se používat i v autě bez isofixu,tak se nebráním,kolikrát jedeme autem které to má a tak bych to využila.Prosím o radu,moc a moc :) Váhově Römer nemůžeme a na autosedačku 15-36kg asi nemáme dostatečnou výšku,už v tom mám bordel a taky jsem se dočetla,že ten 5 bodový pás je taky jen do 18kg :think: .Jéééé a cena tak do 3500,– :think: Předem moc děkuji za odpověď :kytka:

Tak jsem právě zjistila,že Suzuki Liana má i ten isofix :lol: a to jsem byla přesvědčená že nemá :lol: ,každopádně určitě budu potřebovat,aby se dala autosedačka dát i do auta bez toho isofixu :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
24.4.12 17:36
@steeve píše:
Januško, dcera již může do sedačky 15-36, výšku, váhu i věk na to má, a s18,5 kg již nemůže být v měnší sedačce- tedy v sedačkách s 5ti bodovými pásy.
a v cenové hranici doporučím Römer Kid: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a nebo pár stovek přidat a jít do isofixové Römer Kidfix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…Příspěvek upraven 24.04.12 v 17:20

Moooc díky Steeve,ulevilo se mě,já už ze všeho blbnu :lol: ,sice jsem s Romer King plus zrovna ohledně pohodlí a prostoru nebyla moc spokojená-já ne,to moje dcera :lol: ,ale je fakt,že tato by už měla být prostorná hodně :palec: už jen proto,že je až do 36kg :mrgreen: Velký díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.5.12 22:04

autosedačka výběr 0 -18.9-18

ahoj prosím poradíte?máme malou 7 měs.ve vajíčku už ji trčí nožky a hlava se ji kolíbe ze strany na stranu,chci koupit autosedačku,kde pro ni bude bezpečná a pohodlná (jako všichni :) )..jenže nevím jestli mám koupit ve skupině 0 -18kg nebo už 9-18 jestli mají nějaké vložku,protože ještě maá nesedí… a v tom vajíčku už mám docela obavu,!kdyby náhodou",přečetla jsem milion recenzí,ale už mi jde z toho hlava kolem, t :) kže bych si nechala poradit…rozpočet máme okolo 3500.-koukala jsem na chicca a cybex pallas/tam nevím jaké jsou ohlasy,když nemají pásy/,ale rozhodně si nechám poradit jakoukoli značku sedačky..každá bude ít své pro a proti,tak prosím o radu…děkuji,budu vděčná za každý příspěvěk..díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.5.12 08:42

@lusabo pokud dítě nemá min. 9kg, 9 měsíců a samo nesedí, tak nemůže jít do posměrné sedačky, takže ne do 9-18, a natož do 9-36( Pallas) , musí být pořád ještě v protisměru,
takže buď vydržíte ve vajíčku- nohy koukat můžou, nesmí koukat hlava přes okraj, a pokud se jí kolíbe hlava do stran, tak pořiďte nějaké opěrky hlavy
a pokud by už koukala hlava z vajíčka, tak jít do 0-18, ale do 3500,– žádnou kvalitní nekoupíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.5.12 12:39

ok…děkuju moooc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
21.5.12 08:46

@steeve - Dobrý den, vidím že jste tady takový odborník na autosedačky, pro 4letou dceru mám Romer, ale čekáme miminko a chci kočárek Maxi Cosi a tudíž i autosedačku stejné značky, ale chci se zeptat na ty základny pro autosedačky 0-13kg, za autosedačku jsem ochotná ty peníze dát, ale nejsou pro ně základy nějaké jiné? třeba nějaká univerzální? autosedačka by byla buď Maxi-Cosi CabrioFix nebo Pebble - jen jsem se nikde nedočetla jaká je rozdíl mezi těma dvěma autosedačkama, jen cena je jiná, předem moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.5.12 11:23

@petapeta001 vajíčko od MC dáte pouze na základnu MC, žádné univerzální základny neexistují, každý výrobce má svoje typy a ty se konstrukčně liší .
Cabriofix je starší model, Pebble je novější, má jiné pásy, ty odskokové, jako u Tobi, a jinou vnitřní vložku s ochranou hlavičky, také je Pebble dražší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
21.5.12 11:24

@steeve - moc děkuji za odpoveď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
28.5.12 12:24

steeve,můžeš mi,prosím,napsat názor na tuto sedačku???moc děkuji :kytka:
 http://autosedacky-prikryl.cz/…lestone.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.5.12 13:48

@peprle z bezpečnosti 3, je ale menší, méně se polohuje, méně polstrovaná, než třeba její větší sourozenci Solution X- která je větší, prostornější, pohodlnější a z bezpečnosti má 4,
takže do druhého auta, nebo kdo méně cestuje tak klidně Siolution, ale pokud více jezdítě tak určitě větší a pohodlnější Solution X, nebo třeba Römer Kid atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
28.5.12 14:24
@steeve píše:
@peprle z bezpečnosti 3, je ale menší, méně se polohuje, méně polstrovaná, než třeba její větší sourozenci Solution X- která je větší, prostornější, pohodlnější a z bezpečnosti má 4,
takže do druhého auta, nebo kdo méně cestuje tak klidně Siolution, ale pokud více jezdítě tak určitě větší a pohodlnější Solution X, nebo třeba Römer Kid atd.

děkuji za reakci.My právě až tak moc nejezdíme..takže by to mělo tedy stačit.
Právě jsem myslela prvně tady tuto http://www.bambino.cz/…n-SP-9-36-kg
Ale tu by jsi nejspíš nedoporučoval vůbec,že??děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.5.12 14:30

@peprle pro jak velké dítě to je? to jsou rozdílné sedačky, ten Solution je 15-36 a ta Nania je 9-36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
28.5.12 14:35

teď mu budou 4 roky a má cca 14 kg a 105cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.5.12 15:14

no tak pokud bude přecházet do větší a bude mít už těch 15kg, tak rovnou do 15-36, tedy ten Solution,
pokud potřebujete sedačku dříve a nemá 15kg, tak jít do 9-36 té Nanie( i když z hlediska pohodlí to není nic moc)
obě mají 3* z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1031
28.5.12 15:29

moc děkuji za názory,teď už jen se rozhodnout..pkud obě vycházeji,co se bezpečnosti týče,dobře,tak asi tu Nania.přece jen je to levnější,ale pokud bycho jeli jen s mladším,tak tam může i on.má 14 měsíců.já právě tu značku Nania vůbec neznám,tak jsem si nebyla jistá,jestli je dobrá nebo nepatří mezi ty,co nejsou zrovna moc bezpečné.Manžel chtěl pro staršího časem už jen bobek,ale to jsem zásadně proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí