Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
steeve píše:Januška 30 píše:já bych si nekoupil ani jednu z jmenovaných, tyhle sedačky nebyly v testech bezpečnosti a nevíme jak dopadly, koukněte na nějakou sedačku, která prošle dobře testy bezpečnosti, pokud chcete sedačku 9-36 tak třeba STM Stralight: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… ten rozdíl v ceně již není tak velký, ale máte zde jistotu, že v testech dopadla dobře a díte v případě nehody ochrání.
Hezký večer Steeve.Asi budu otravná,ale mám otázku.Nemůžu se rozhodnout mezi autosedačkou COTO BABY SALSA 2011 9-36kg a mezi ZOPA CARRERA 2011 9-36kg? Dcera je hodně baculatá a to opravdu hodně a tak potřebuje prostornou a pohodlnou a hlavně bezpečnou a levnou autosedačku
.Další problém je,že máme v autě krátký pás a tak potřebuji určitě 5bodový pás,nemám možnost vyzkoušení,je to do dědova auta,já auto nemám
a tak budu kupovat přes internet a tak jsem odkázaná na rady a zkušenosti.Předem mocka děkuji za jakoukoliv odpověď
Moooc děkuji za radu a pomoc
![]()
Mam v planu koupit si pro mimco vajicko, nekde jsem tu nasla cca 12 tech, co vysly v testech dobre. Zatim mam 3 finalisty (Romer baby safe plus, besafe izi a chicco synthesis). Docela me ale zarazi, ze je ta sedacka chicco o tolik levnejsi. Je to jen uspora na ukor kvality, nebo i na ukor bezpecnosti? Precejen 3800,– a 1900,– uz je sakra rozdil (ceny v jednom z nasich bejbyobchodu)
Kdyz uz pisu, tak by me jeste zajimalo, jestli je polohovani do lehu ve vajicku hojne vyuzivanou funkci, nebo se to vyuziva spis na delsi cesty.
na pásy se dají poutat všechny 3, všechny mají stríšku, a všechny se dají i kolíbat.
Chicco je o tolik levnější, protože nemá možnost připoutání na základnu( Römer se dá poutat na isofixovou i pásovou základnu) Besafe na isofixovou
Chicco je také z nich nejmenší, polstrování není tak měkké jako u Römera či Besafe, proto ty rozdíly v ceně
polohování do lehu má z nich pouze ta Besafe IZI Sleep, ale to se nedá dělat v autě, v autě musí být stále v poloze kolíbky, položit do lehu se dá mimo auto, třeba při nacvaknutí na kočár a to pak funguje jako korbička od kočárku
Dobrý den Steeve,chtěla bych Vás poprosit o radu. Dívala jsem se na Vaše stránky a pročetla snad všechny diskuse o výběru autosedačky a rozhodla jsem se pro koupi autosedačky značky Römer s isofixem v kategorii 9-18.Ale nevím jaký je rozdíl mezi:Safefix Plus TT isofix 2012,Safefix Plus isofix 2012 a Trifix Isofix 2012 a kterou z nich vybrat?
Ta poslední se mi líbí nejvíc,ale proč je z nich nejdražší?
Máme Octávii II,poraďte prosím,která z těch tří by byla nejvhodnější a nejbezpečnější.A taky by mě ještě zajímalo,jaký materiál je nejpříjemnější(v létě kvůli pocení),ale zároveň nejméně náročný na údržbu? Co říkáte na ten materiál Organic Nature?Předem moc děkuji za odpověď.
beut, jesltiže máte Octavii II tak z těch vyjmenovaných sedaček tam pasuje pouze Römer Safefix plus, protože model Safefix TT a Trifix mají povinný pás Top Thteter a v Octavii II není oko na upevnění pásu Top Theter, takže je tam nepřiděláte.( Trifix je novinka, přijde na trh teprve v únoru, proto je i nejdražší)
potah Organic Nature je z z organické bavlny a bambusového vlákna, je to 100% přírodní materiál je vhodný i pro alergiky, dobře to saje potah, takže určitě můžu doporučit: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
ale zase na čištění jsou lepší syntetické potahy, ale ty tolik nesají, je to vždfy bna zvážení, zda příjemnější potah nebo snadnější údržba
Děkuji Vám za bleskovou odpověď!Já jsem se totiž chtěla vyhnout té podpůrné noze,ale jak vidím,pokud budeme chtít isofix,tak to zřejmě jinak nepůjde.A s tím potahem…zjistila jsem,že se dá dokoupit ještě letní potah, nebo potah z materiálu outlast,což by mohla být taky varianta
Jestli můžu ještě otázečku. Přemýšlela jsem ještě totiž o sedačce Maxi Cosi Pearl.Nevíte která z nich je prostornější jestli MC nebo Römer?Děkuji
na výšku jsou obě stejné, ten Römer je ale širší a o dost levnější.
letní potahy i chladící vložky se dají koupit to není problém, máme třeba zde v nabídce: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
jinak ta podpůrná noha není problém, kopíruje kraj sedadla, takže nepřekáží, jak se mnoho lidí obává, není důvod se jí vyhýbat
Steeve,
zařadím se mezi další ženské, které potřebují rady ohledně autosedaček. Syn má skoro šest měsíců, je zatím ve vajíčku, ale brzy vyroste.
Na jaře budu mít nové auto VW Sharan, a budu potřebovat autosedačku na prostřední sedadlo, (mělo by mít isofix), na krajních sedí další synové, kteří na městské popojíždění budou mít integrované sedačky s opěráky hlavy, a na delší cesty máme Britaxy Evolva. Auto je to docela veliké, a má tři samostatná sedadla.
Uvažuji i o sedačce 0-18 Romero nevímjaké, nebo BeSafe - a tady mám dotaz, zda se vůbec dá dát později po směru. A ještě bych chtěla poprosit o rozdíl mezi sedačkami Römer Safefix plus 2012 a Trifix Isofix 2012.
Děkuji.
Peta2012 píše:
Steeve,zařadím se mezi další ženské, které potřebují rady ohledně autosedaček. Syn má skoro šest měsíců, je zatím ve vajíčku, ale brzy vyroste.
Na jaře budu mít nové auto VW Sharan, a budu potřebovat autosedačku na prostřední sedadlo, (mělo by mít isofix), na krajních sedí další synové, kteří na městské popojíždění budou mít integrované sedačky s opěráky hlavy, a na delší cesty máme Britaxy Evolva. Auto je to docela veliké, a má tři samostatná sedadla.
Uvažuji i o sedačce 0-18 Romero nevímjaké, nebo BeSafe - a tady mám dotaz, zda se vůbec dá dát později po směru. A ještě bych chtěla poprosit o rozdíl mezi sedačkami Römer Safefix plus 2012 a Trifix Isofix 2012.
Děkuji.
Peto, pokud chcete 0-18 s isofixem, tak takovou Römer nedělá, dělá ji třeba Besafe, model IZI Combi isofix: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… ta se dá pozuději otočit i do posměru.
Mezi Safefix plus a Trifix je největší rozdíl v uchycení, safefix plus má isofix s podpůrnou nohou a dá se připoutat i pásy, Trifix se dá poutat pouze na isofix a musí být navíc auto vybaveno okem pro pás Top Thteter, který má Trifix povinný,a nejde připoutat pásem, takže zatím je množství aut kam jde Trifix malé, i když do nového Sharanu již jde. Pak má také Trifix novou vaničku, měla by být pohodlnější, ale to zatím nemůžu posoudit, nejsou zatím na trhu, budou až nyní v první polovině února.
Zatím moc děkuji. Budu je muset fyzicky obhlídnout v nějakém obchodě a vyzkoušet v autě. Ještě malinkatý dotaz na Volvo XC 60 - isofix tam je, ale nevím, zda je tam oko na ten pás. Kde se eventuelně seznam aut dovím.
Pěkný den, Peta
podívejte se do kufru, pokud tam máte takovéto oka na zadní straně sedadel viz foto, tak jsou to oka na pás Top Thteter, toto je fotka z Volva XC 60
Tak to je tedy vyčerpávající
Moc děkuji. Jak dorazí manžel, tak se kouknu.
Steeve, prosím o radu. Mám objednaný kočárek Hartan Topline S s tímto adaptérem
http://www.malvik.cz/…er-pro-Romer na autosedačku pro kterou jsme se rozhodli Römer baby safe plus SHR II. Teď mám ale možnost od kamarádky koupit Baby safe plus SHR ERIC - clasic line, která je téměř nepoužitá, ale z roku 2008. Je tam mezi starším a novým typem nějaký rozdíl co se týká nacvaknutí na kočárek nebo i co se týká bezpečnosti???
Velmi děkuji za pomoc!!!