Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2577
13.1.12 08:31

Velmi Vám děkuji za vysvětlení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
13.1.12 08:53
steeve píše:
Januška 30 píše:
Hezký večer Steeve :) .Asi budu otravná,ale mám otázku.Nemůžu se rozhodnout mezi autosedačkou COTO BABY SALSA 2011 9-36kg a mezi ZOPA CARRERA 2011 9-36kg? Dcera je hodně baculatá a to opravdu hodně a tak potřebuje prostornou a pohodlnou a hlavně bezpečnou a levnou autosedačku :lol: .Další problém je,že máme v autě krátký pás a tak potřebuji určitě 5bodový pás,nemám možnost vyzkoušení,je to do dědova auta,já auto nemám :roll: a tak budu kupovat přes internet a tak jsem odkázaná na rady a zkušenosti.Předem mocka děkuji za jakoukoliv odpověď :kytka:
já bych si nekoupil ani jednu z jmenovaných, tyhle sedačky nebyly v testech bezpečnosti a nevíme jak dopadly, koukněte na nějakou sedačku, která prošle dobře testy bezpečnosti, pokud chcete sedačku 9-36 tak třeba STM Stralight: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… ten rozdíl v ceně již není tak velký, ale máte zde jistotu, že v testech dopadla dobře a díte v případě nehody ochrání.

Moooc děkuji za radu a pomoc :palec: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
13.1.12 18:52

Mam v planu koupit si pro mimco vajicko, nekde jsem tu nasla cca 12 tech, co vysly v testech dobre. Zatim mam 3 finalisty (Romer baby safe plus, besafe izi a chicco synthesis). Docela me ale zarazi, ze je ta sedacka chicco o tolik levnejsi. Je to jen uspora na ukor kvality, nebo i na ukor bezpecnosti? Precejen 3800,– a 1900,– uz je sakra rozdil (ceny v jednom z nasich bejbyobchodu)
Kdyz uz pisu, tak by me jeste zajimalo, jestli je polohovani do lehu ve vajicku hojne vyuzivanou funkci, nebo se to vyuziva spis na delsi cesty.

• isofix nemame, poutat budem jen pasy
  • cekame letnacka, takze bych chtela strisku
  • funkci kolibky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.1.12 10:04

na pásy se dají poutat všechny 3, všechny mají stríšku, a všechny se dají i kolíbat.
Chicco je o tolik levnější, protože nemá možnost připoutání na základnu( Römer se dá poutat na isofixovou i pásovou základnu) Besafe na isofixovou
Chicco je také z nich nejmenší, polstrování není tak měkké jako u Römera či Besafe, proto ty rozdíly v ceně
polohování do lehu má z nich pouze ta Besafe IZI Sleep, ale to se nedá dělat v autě, v autě musí být stále v poloze kolíbky, položit do lehu se dá mimo auto, třeba při nacvaknutí na kočár a to pak funguje jako korbička od kočárku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.1.12 03:17

Dobrý den Steeve,chtěla bych Vás poprosit o radu. Dívala jsem se na Vaše stránky a pročetla snad všechny diskuse o výběru autosedačky a rozhodla jsem se pro koupi autosedačky značky Römer s isofixem v kategorii 9-18.Ale nevím jaký je rozdíl mezi:Safefix Plus TT isofix 2012,Safefix Plus isofix 2012 a Trifix Isofix 2012 a kterou z nich vybrat? :nevim: Ta poslední se mi líbí nejvíc,ale proč je z nich nejdražší? :think: Máme Octávii II,poraďte prosím,která z těch tří by byla nejvhodnější a nejbezpečnější.A taky by mě ještě zajímalo,jaký materiál je nejpříjemnější(v létě kvůli pocení),ale zároveň nejméně náročný na údržbu? Co říkáte na ten materiál Organic Nature?Předem moc děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
30.1.12 09:04

beut, jesltiže máte Octavii II tak z těch vyjmenovaných sedaček tam pasuje pouze Römer Safefix plus, protože model Safefix TT a Trifix mají povinný pás Top Thteter a v Octavii II není oko na upevnění pásu Top Theter, takže je tam nepřiděláte.( Trifix je novinka, přijde na trh teprve v únoru, proto je i nejdražší)
potah Organic Nature je z z organické bavlny a bambusového vlákna, je to 100% přírodní materiál je vhodný i pro alergiky, dobře to saje potah, takže určitě můžu doporučit: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
ale zase na čištění jsou lepší syntetické potahy, ale ty tolik nesají, je to vždfy bna zvážení, zda příjemnější potah nebo snadnější údržba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.2.12 16:26

Děkuji Vám za bleskovou odpověď!Já jsem se totiž chtěla vyhnout té podpůrné noze,ale jak vidím,pokud budeme chtít isofix,tak to zřejmě jinak nepůjde.A s tím potahem…zjistila jsem,že se dá dokoupit ještě letní potah, nebo potah z materiálu outlast,což by mohla být taky varianta :) Jestli můžu ještě otázečku. Přemýšlela jsem ještě totiž o sedačce Maxi Cosi Pearl.Nevíte která z nich je prostornější jestli MC nebo Römer?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.2.12 16:47

na výšku jsou obě stejné, ten Römer je ale širší a o dost levnější.
letní potahy i chladící vložky se dají koupit to není problém, máme třeba zde v nabídce: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
jinak ta podpůrná noha není problém, kopíruje kraj sedadla, takže nepřekáží, jak se mnoho lidí obává, není důvod se jí vyhýbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
1.2.12 21:38

Steeve,

zařadím se mezi další ženské, které potřebují rady ohledně autosedaček. Syn má skoro šest měsíců, je zatím ve vajíčku, ale brzy vyroste.

Na jaře budu mít nové auto VW Sharan, a budu potřebovat autosedačku na prostřední sedadlo, (mělo by mít isofix), na krajních sedí další synové, kteří na městské popojíždění budou mít integrované sedačky s opěráky hlavy, a na delší cesty máme Britaxy Evolva. Auto je to docela veliké, a má tři samostatná sedadla.

Uvažuji i o sedačce 0-18 Romero nevímjaké, nebo BeSafe - a tady mám dotaz, zda se vůbec dá dát později po směru. A ještě bych chtěla poprosit o rozdíl mezi sedačkami Römer Safefix plus 2012 a Trifix Isofix 2012.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.2.12 22:44

Ještě jednou děkuji,moc jste mi pomohl! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.2.12 08:17
Peta2012 píše:
Steeve,

zařadím se mezi další ženské, které potřebují rady ohledně autosedaček. Syn má skoro šest měsíců, je zatím ve vajíčku, ale brzy vyroste.

Na jaře budu mít nové auto VW Sharan, a budu potřebovat autosedačku na prostřední sedadlo, (mělo by mít isofix), na krajních sedí další synové, kteří na městské popojíždění budou mít integrované sedačky s opěráky hlavy, a na delší cesty máme Britaxy Evolva. Auto je to docela veliké, a má tři samostatná sedadla.

Uvažuji i o sedačce 0-18 Romero nevímjaké, nebo BeSafe - a tady mám dotaz, zda se vůbec dá dát později po směru. A ještě bych chtěla poprosit o rozdíl mezi sedačkami Römer Safefix plus 2012 a Trifix Isofix 2012.

Děkuji.

Peto, pokud chcete 0-18 s isofixem, tak takovou Römer nedělá, dělá ji třeba Besafe, model IZI Combi isofix: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… ta se dá pozuději otočit i do posměru.
Mezi Safefix plus a Trifix je největší rozdíl v uchycení, safefix plus má isofix s podpůrnou nohou a dá se připoutat i pásy, Trifix se dá poutat pouze na isofix a musí být navíc auto vybaveno okem pro pás Top Thteter, který má Trifix povinný,a nejde připoutat pásem, takže zatím je množství aut kam jde Trifix malé, i když do nového Sharanu již jde. Pak má také Trifix novou vaničku, měla by být pohodlnější, ale to zatím nemůžu posoudit, nejsou zatím na trhu, budou až nyní v první polovině února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
2.2.12 14:06

Zatím moc děkuji. Budu je muset fyzicky obhlídnout v nějakém obchodě a vyzkoušet v autě. Ještě malinkatý dotaz na Volvo XC 60 - isofix tam je, ale nevím, zda je tam oko na ten pás. Kde se eventuelně seznam aut dovím.

Pěkný den, Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.2.12 14:25

podívejte se do kufru, pokud tam máte takovéto oka na zadní straně sedadel viz foto, tak jsou to oka na pás Top Thteter, toto je fotka z Volva XC 60

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
2.2.12 14:54

Tak to je tedy vyčerpávající :lol: Moc děkuji. Jak dorazí manžel, tak se kouknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
11.2.12 20:04

Steeve, prosím o radu. Mám objednaný kočárek Hartan Topline S s tímto adaptérem
http://www.malvik.cz/…er-pro-Romer na autosedačku pro kterou jsme se rozhodli Römer baby safe plus SHR II. Teď mám ale možnost od kamarádky koupit Baby safe plus SHR ERIC - clasic line, která je téměř nepoužitá, ale z roku 2008. Je tam mezi starším a novým typem nějaký rozdíl co se týká nacvaknutí na kočárek nebo i co se týká bezpečnosti???
Velmi děkuji za pomoc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario