Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
13.2.12 08:55

ten adaptér funguje pro starší Baby safe plus SHR i novější Baby safe plus II Shr,
z bezpečnosti obě jsou stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
13.2.12 09:02

Děkuji :) Akorát podle fotek se liší držátko oproti SHR II. Lze tedy taky sedačku vycvaknout pouze jednou rukou, protože uvádí, že je to typ se SHR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.2.12 10:02

ano, sedačku SHR lze z kočárku vycvaknout jednou rukou, model I a II se liší v pár detailech, jako jiná opěrka hlavy, jiná rukojeť, a II má navíc boční ochranu D-SIP, ale funkce i bezpečnost jsou jinak stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
13.2.12 10:24

Dobrý den,

ještě jsem s chtěla zeptat, jestli někde najdu seznam aut, u kterých je oko na pás Top Thteter. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.2.12 10:42

ne, seznam všech aut není, ale u sedaček, které mají isofix je vždy seznam kompatibilních aut( to znamená,že ty sedačky do daného auta jsou vhodné, ale není to seznam všech aut, pouze těch, které se s danou sedačkou testovaly)
třeba toto je seznam k sedačce Römer Duo Plus: http://www.britax-roemer.cz/…plus_web.pdf a které auta jsou k ní kompatibilní s isofixem a s TT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
13.2.12 12:21
steeve píše:
ano, sedačku SHR lze z kočárku vycvaknout jednou rukou, model I a II se liší v pár detailech, jako jiná opěrka hlavy, jiná rukojeť, a II má navíc boční ochranu D-SIP, ale funkce i bezpečnost jsou jinak stejné

Takže na těch starších modelech není uprostřed rukojeti tlačítko na nacvaknutí a je tam jen to jedno malé??
Omlouvám se za takové dotazy, ale mám strach, abych nekoupila špatně. Děkuji moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.2.12 13:34

u staršího modeu je uprostřed madla tlačítko na vycvaknutí sedačky z kočárku , úplně stejně jako na novém modelu II - takže vycvakává se z kočárku stejně strý i nový model
u nového modelu II je navíc na kraji madla tlačítko pro polohování rukojeti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka1809
18.2.12 11:57

Dobrý den,
mám na Vás prosbu synovi je 17 měsíců a má 16kg a 86cm. Nevím, jakou autosedačku mám zvolit, aby byla opravdu bezpečná a hlavně bych potřebovala, aby když v ní usne (stává se mu to skoro pokaždé když vyjedeme), nevisel. Začínali jsme na vajíčku, ale už ve čtyřech měsících, jak je mohutný, jsme ho museli přendat do sedačky 0–18 jelikož neseděl. Tam už se také nevešel na délku, tak teď máme 9–36 Ferrari, ale nepřipadá mi bezpečná a na spaní už vůbec ne.

Prosím o radu jakou koupit, když je ho prostě kus.Na ceně nezáleží

Děkuji za odpověď Katka H.

• Citovat
  • Upravit
7159
20.2.12 08:58

katko, nejlépe zajděte do obchodu se sedačkami a zkoušejte, syn je na svůj věk velký, tak nelze takto od stolu řísct co mu bude sedět.
Nejlepší pro pohodlí při spaní by byla sedačka kat. 9-18, ale pokud má již 16kg, nebylo by to na dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
28.2.12 14:13

Dobrý den.
Chtěla bych koupit golfový kočárek Hartan I go a pak ho používat i jako podvozek pod vajíčko pro druhé dítko, až bude. Jsou tyto adaptéry http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… kompaktibilní s tímto kočárkem? Na některých webech píší že I go jde kombinovat pouze s vajíčky MC a jinde MC i Romer. My jsme maximálně spokojení s vajíčkem Romer, malý je v něm ještě teď v 11 kg. Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.2.12 14:52

tyto adaptéry co máte v odkazu jsou pouze v části pod autosedačkou, na kočárku pak musí být protikus- tento adaptér viz foto- zakoupíte u prodejce kočárků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
28.2.12 15:11

Díky za odpověď. Na tomto golfáčku ale není místo pro protikus. http://www.malvik.cz/…gy-i-go-2012 Tady je to s MC vajíčkem, tak mě napdlo, jestli by to takto šlo i s Romerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
28.2.12 15:28

pro sedačku MC je jiný adaptér než na Römera,

zde si objednejte adaptér na kočárek Hartan I Go, na který jde na Römery, to je ten spodní kus: http://www.babystar.cz/…012/d-74027/
a na něj nasadíte Römer Baby safe plus SHR- ten má tu horní část adaptérů v sobě, nebo pokud nemáte model SHR tak musíte ještě pod vajíčko baby safe plus koupit tento- to je ten horní kus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
bez těchto adaptérů nejde dát sedačku na kočárek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
28.2.12 15:51

Děkuji mnohokrát!!! Ty adaptéry uvedené v druhém odkazu máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
1.3.12 21:16

Dobrý večer steeve,
ráda bych vás také požádala o radu. Budu vděčná za jakékoliv informace, protože v tom množství autosedaček dost tápu a nerada bych vybrala špatně.

Plánujeme pořídit naší jedenáctiměsíční dcerce novou autosedačku. Měří tak 78 cm a váží 9,40 kg, vajíčko jí začíná být těsné.
Zajímalo by mě, jaká kategorie autosedaček by pro ni byla nejvhodnější? Zda ještě 0-18 kg nebo spíše 9-18 kg? O 9-36 jsem neuvažovala, zdají se mi už dost velké a ne tak bezpečné, ale možná se mýlím . . .?

Jinak by bylo ideální, kdyby autosedačka splňovala následující požadavky (ale nevím, jestli taková vůbec existuje :) ).

Ukotvení isofixem.

Ráda bych dceru kvůli bezpečnosti vozila co nejdéle v protisměru jízdy, ale kdyby se jí to za nějaký čas už nelíbilo, bylo by fajn, kdyby se sedačka dala otočit i po směru.

A nakonec to nejdůležitější kritérium - bezpečnost. Čili měla by to být sedačka, která dopadla v testech co nejlépe.

Zvažovala jsem např. Besafe IZI Combi ISOFIX X3, zdá se, že by požadavky splňovala, ale nechám si poradit od vás.

Předem mockrát děkuji za odpověď, budu vám vděčná!

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario