Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ano, nejhorší je u malých dětí při nárazu zatížení na krku, a tam je jedno, jestli sedí v sedačce na pásy nebo s pultíkem, obojí drží za hrudník, a hlava letí dopředu, proto je pro ty malé děti lepší být co nejdéle v protisměru, tam vlastně celé tělo včetně hlavy drží sedačka a dítě to skoro ani nepocítí
Teď mám dilema. Malé se ve vajíčku otočeném v protisměru moc nelíbilo a navíc jsem na ni pořádně neviděla. Tak teď babo raď
Jestli vydržet řev za jízdy nebo radši zvolit sedačku, kde bude mít výhled a snažit se doufat, že budu mít na silnici štěstí, když už jsem si to jednou vybrala. Ale on takový řev na dálnici, kde člověk na dítě pořádně nevidí a nemůže zastavit není co do bezpečnosti taky nic moc.
tak u těch 0-18 je výhoda, že ji můžete použít v protisměru, a kdykoliv od 9 kg ji pak můžete otočit do posměru, takže pokud by se jí to nelíbilo tak sedačku otočíte
zdravím-kdysi jsem se vás ptala jako tady většina
na dobré autosedačky v kategoriích 9-18 a 15-36-radil jste mi takle:
Mezi nejlepší 15–36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
mezi nejlepší 9–18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi
ještě teda nemám konkrétně vybráno, ale rozhodně některou z nich a chtěla bych právě poradit s problémem. Během zimy, nejpozději snad do jara budeme kupovat druhé auto, větší, ale pro dceru už budu muset koupit sedačku 9-18 dřív. Teď má 7 měsíců a je hodně velká, takže určitě v těch 9 budeme pořizovat a já nevím, jestli mi pak bude pasovat do auta, které koupíme. Dřív na něj neseženeme peníze, abysme to koupili zároveň, to by bylo samozřejmě nejjednodušší
Víte trochu, jestli do kterého auta pasují? Máme na mušce nejvíc asi VW Caddy nebo Touran nebo Peugeot 307, potom teda citroen Berlingo a Peugeot Teepee-ty nověší modely, ale ty jsou ještě dost drahé, takže to asi bude některé z těch prvních tří. Stalo se mi totiž, že tuto naši starou BabyPoint 9-25 jsem kdysi dala do jiného auta a moc tam neseděla do tvaru těch sedaček a potom pevně nedržela. Díky moc, asi komplikovaný dotaz
ale ono to nejsou malé výdaje a kdybych pak zjistila, že to nepasuje do nového auta, tak byl docela problém.
Do jmenovaných aut Vám pasuje z těch isofixových třeba Römer safefix plus, Duo plus,Besafe IZi Comfort isofix( tam drží na isofixu, takže pevně) a bez isofixu všechny, Römer King plus, Besafe IZI Comfort, MC Tobi( tyto mají dodatečné dopínání pásů, takže pak i ty na pásy drží pevně- lépe než ty levné sedačky bez dopínačů)
děkuju, opíšu si to a pak budu podle toho vybírat
ještě jsem taky zapomněla, že vlastně nevím, jestli nové auto bude mít isofix nebo ne, tak nevím, co mám koupit za sedačku achjoooo, to jsou starosti ![]()
výše jmenované sedačky i ty isofixové jdou poutat i do auta bez isofixu, a taková všeobecná informace, všechny auta mají povinně isofix od roku 2006.
aaaha tak díky, no starší bysme stejě nechtěli, 2006 byla taková hranice, ale jsme omezení financema, tak to zas taková sranda není ![]()
Zdravím Steeve,před půl rokem jsem se tu s vámi radila ohledně nové autosedačky,syn vyrůstal z 0-18kg,roste pomalu,takže jsme jí nechali,ale teď už opravdu potřebujeme novou.Synovi jsou dva roky a váží 15kg a nutně potřebujeme novou.Jen nevím jakou kategorii,jestli ještě 9-18kg a nebo 15-36.Ta 9-18kg se mi živě nezdála o dost větší než ta co máme 0-18kg(Chicco).Tady v diskuzi jsem pod vás četla,že pro 15-36kg musí mít dítě 2,5roku.tak právě nevím…chtěla bych dodržet všechny podmínky.A ještě jsem se chtěla zeptat na váš názor na autosedačku Casual Play Protector 15-36kg,prodavač v obchodě nám jí vychválil až do nebe,že je nejbezbečnější ze všech,dokonce ještě bezpečnější než Romer,Cybex,MC…tak nevím a prosím moc o radu.Díky
pro přechod do sedačky 15-36 mus dítě mít nejméně 15kg, 2,5 roku a min. 94-100cm, ta váha je povinná, věk a výška doporučená. Škoda že nepíšete, kolik syn měří, zda jby se koupě 9-18 vyplatita, jak by mu asi vydržela dlouho.
Ty sedačky 0-18 a 9-18 jsou většinou přibližně stejně velké, mají stejné korpusy pro dítě, jen se jinak poutají, takže pokud už přesahuje hlava z té 0-18 výš než do úrovně očí, tak jděte do větší 15-36, pokud tam je ještě místo, tak zkuste ještě chvíli vydržet v 0-18.
Casualplay protectro byl v testech v roce 2008 a má 4 hvězdičky, stejěn jako sedačky 15-36 od Römeru, Cybexu, Maxi-cosi, komkrétně na známky( jako ve škole) měl Protectrofix 2,1, kdežto Römer Kidfix 1,7, Cybex Solution X-FIX 1,8, Maxi-cosi Rodi XR 1,8, takže ten Casualplay byl z nich nejhorší,a ten prodejce neměl pravdu.
Dobrý den Steeve,
dceři budou v březnu 4 roky, váží necelých 17kg, měří 113cm. Máme sedačku Maxi Cosi Tobi. Takže nás nejspíš v brzké době čeká koupě nové sedačky. Vůbec se ale v těchto kategoriích neorientuji, můžete mi prosím napsat svá doporučení. Důležitá bude i cena, protože v květnu se nám narodí mimčo, pro které také budeme muset pořídit novou sedačku. I zde budu ráda za vaši radu. Děkuji ![]()
mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix( Kidfix SICT), nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid ( Kid plus a varianty SICT), Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
a vajíčka jsou nejlepší Römer Baby safe plus II( Baby safe plus II SHR) s isofixovou základnou, a Maxi-cosi Cabriofix s isofixovou základnou, to jsou jediná vajíčka , která mejí z bezpečnosti 5* a navíc patří k těm nejprostornějším, a potom se 4* Römer Baby safe plus II( i SHR), MC Pebble , Chicco Synthesis, Concord Ion, Cybex Aton, Recaro Profi plus, STM Twin O+, atd. těch vajíček kvalitních je hodně
Děkuji, je to vyčerpávající, určitě vyberu
Jen bez isofixu..naše auto jím nedisponuje.
ale pokud byste plánovali během cca 1-2 let novější auto s isofixem tak již přemýšlejte o isofixové sedačce, zatím se dají používat bez isofixu a pak s isofixem, a přeci jen sedačky 15-36 jsou pak na dlouho-cca 6 let.
Díky moc za vysvětlení. Už mám jasn. Někde jsem právě četla o tom protisměru, že je lepší. Připadá mi, že kdyby došlo k nárazu a dítě bylo připoutané jen pásy k sedačce, tak pokud nemáte tu sedačku s pultíkem, tak v podstatě ještě ne úplně vyvinutý krk dítěte to docela odnese. Sama jsem bourala ani ne v 50 km rychlosti a rána to byla pořádná, tak si neumím představit, jak je to s dítětem. Ale každopádně díky moc!