Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sedime
3.6.11 14:34

Díky moc za vysvětlení. Už mám jasn. Někde jsem právě četla o tom protisměru, že je lepší. Připadá mi, že kdyby došlo k nárazu a dítě bylo připoutané jen pásy k sedačce, tak pokud nemáte tu sedačku s pultíkem, tak v podstatě ještě ne úplně vyvinutý krk dítěte to docela odnese. Sama jsem bourala ani ne v 50 km rychlosti a rána to byla pořádná, tak si neumím představit, jak je to s dítětem. Ale každopádně díky moc!

• Citovat
  • Upravit
7159
3.6.11 15:00

ano, nejhorší je u malých dětí při nárazu zatížení na krku, a tam je jedno, jestli sedí v sedačce na pásy nebo s pultíkem, obojí drží za hrudník, a hlava letí dopředu, proto je pro ty malé děti lepší být co nejdéle v protisměru, tam vlastně celé tělo včetně hlavy drží sedačka a dítě to skoro ani nepocítí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sedime
3.6.11 15:56

Teď mám dilema. Malé se ve vajíčku otočeném v protisměru moc nelíbilo a navíc jsem na ni pořádně neviděla. Tak teď babo raď :-) Jestli vydržet řev za jízdy nebo radši zvolit sedačku, kde bude mít výhled a snažit se doufat, že budu mít na silnici štěstí, když už jsem si to jednou vybrala. Ale on takový řev na dálnici, kde člověk na dítě pořádně nevidí a nemůže zastavit není co do bezpečnosti taky nic moc.

• Citovat
  • Upravit
7159
3.6.11 16:15

tak u těch 0-18 je výhoda, že ji můžete použít v protisměru, a kdykoliv od 9 kg ji pak můžete otočit do posměru, takže pokud by se jí to nelíbilo tak sedačku otočíte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
11.9.11 20:54

zdravím-kdysi jsem se vás ptala jako tady většina :-) na dobré autosedačky v kategoriích 9-18 a 15-36-radil jste mi takle:
Mezi nejlepší 15–36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
mezi nejlepší 9–18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi
ještě teda nemám konkrétně vybráno, ale rozhodně některou z nich a chtěla bych právě poradit s problémem. Během zimy, nejpozději snad do jara budeme kupovat druhé auto, větší, ale pro dceru už budu muset koupit sedačku 9-18 dřív. Teď má 7 měsíců a je hodně velká, takže určitě v těch 9 budeme pořizovat a já nevím, jestli mi pak bude pasovat do auta, které koupíme. Dřív na něj neseženeme peníze, abysme to koupili zároveň, to by bylo samozřejmě nejjednodušší :-) Víte trochu, jestli do kterého auta pasují? Máme na mušce nejvíc asi VW Caddy nebo Touran nebo Peugeot 307, potom teda citroen Berlingo a Peugeot Teepee-ty nověší modely, ale ty jsou ještě dost drahé, takže to asi bude některé z těch prvních tří. Stalo se mi totiž, že tuto naši starou BabyPoint 9-25 jsem kdysi dala do jiného auta a moc tam neseděla do tvaru těch sedaček a potom pevně nedržela. Díky moc, asi komplikovaný dotaz :wink: ale ono to nejsou malé výdaje a kdybych pak zjistila, že to nepasuje do nového auta, tak byl docela problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.9.11 08:27

Do jmenovaných aut Vám pasuje z těch isofixových třeba Römer safefix plus, Duo plus,Besafe IZi Comfort isofix( tam drží na isofixu, takže pevně) a bez isofixu všechny, Römer King plus, Besafe IZI Comfort, MC Tobi( tyto mají dodatečné dopínání pásů, takže pak i ty na pásy drží pevně- lépe než ty levné sedačky bez dopínačů)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
12.9.11 13:27

děkuju, opíšu si to a pak budu podle toho vybírat :-) ještě jsem taky zapomněla, že vlastně nevím, jestli nové auto bude mít isofix nebo ne, tak nevím, co mám koupit za sedačku achjoooo, to jsou starosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.9.11 13:38

výše jmenované sedačky i ty isofixové jdou poutat i do auta bez isofixu, a taková všeobecná informace, všechny auta mají povinně isofix od roku 2006.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
12.9.11 14:08

aaaha tak díky, no starší bysme stejě nechtěli, 2006 byla taková hranice, ale jsme omezení financema, tak to zas taková sranda není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
2.1.12 22:43

Zdravím Steeve,před půl rokem jsem se tu s vámi radila ohledně nové autosedačky,syn vyrůstal z 0-18kg,roste pomalu,takže jsme jí nechali,ale teď už opravdu potřebujeme novou.Synovi jsou dva roky a váží 15kg a nutně potřebujeme novou.Jen nevím jakou kategorii,jestli ještě 9-18kg a nebo 15-36.Ta 9-18kg se mi živě nezdála o dost větší než ta co máme 0-18kg(Chicco).Tady v diskuzi jsem pod vás četla,že pro 15-36kg musí mít dítě 2,5roku.tak právě nevím…chtěla bych dodržet všechny podmínky.A ještě jsem se chtěla zeptat na váš názor na autosedačku Casual Play Protector 15-36kg,prodavač v obchodě nám jí vychválil až do nebe,že je nejbezbečnější ze všech,dokonce ještě bezpečnější než Romer,Cybex,MC…tak nevím a prosím moc o radu.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.1.12 08:10

pro přechod do sedačky 15-36 mus dítě mít nejméně 15kg, 2,5 roku a min. 94-100cm, ta váha je povinná, věk a výška doporučená. Škoda že nepíšete, kolik syn měří, zda jby se koupě 9-18 vyplatita, jak by mu asi vydržela dlouho.
Ty sedačky 0-18 a 9-18 jsou většinou přibližně stejně velké, mají stejné korpusy pro dítě, jen se jinak poutají, takže pokud už přesahuje hlava z té 0-18 výš než do úrovně očí, tak jděte do větší 15-36, pokud tam je ještě místo, tak zkuste ještě chvíli vydržet v 0-18.
Casualplay protectro byl v testech v roce 2008 a má 4 hvězdičky, stejěn jako sedačky 15-36 od Römeru, Cybexu, Maxi-cosi, komkrétně na známky( jako ve škole) měl Protectrofix 2,1, kdežto Römer Kidfix 1,7, Cybex Solution X-FIX 1,8, Maxi-cosi Rodi XR 1,8, takže ten Casualplay byl z nich nejhorší,a ten prodejce neměl pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.1.12 10:01

Dobrý den Steeve,
dceři budou v březnu 4 roky, váží necelých 17kg, měří 113cm. Máme sedačku Maxi Cosi Tobi. Takže nás nejspíš v brzké době čeká koupě nové sedačky. Vůbec se ale v těchto kategoriích neorientuji, můžete mi prosím napsat svá doporučení. Důležitá bude i cena, protože v květnu se nám narodí mimčo, pro které také budeme muset pořídit novou sedačku. I zde budu ráda za vaši radu. Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.1.12 14:50

mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix( Kidfix SICT), nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid ( Kid plus a varianty SICT), Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
a vajíčka jsou nejlepší Römer Baby safe plus II( Baby safe plus II SHR) s isofixovou základnou, a Maxi-cosi Cabriofix s isofixovou základnou, to jsou jediná vajíčka , která mejí z bezpečnosti 5* a navíc patří k těm nejprostornějším, a potom se 4* Römer Baby safe plus II( i SHR), MC Pebble , Chicco Synthesis, Concord Ion, Cybex Aton, Recaro Profi plus, STM Twin O+, atd. těch vajíček kvalitních je hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.1.12 15:23

Děkuji, je to vyčerpávající, určitě vyberu :-) Jen bez isofixu..naše auto jím nedisponuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
3.1.12 16:21

ale pokud byste plánovali během cca 1-2 let novější auto s isofixem tak již přemýšlejte o isofixové sedačce, zatím se dají používat bez isofixu a pak s isofixem, a přeci jen sedačky 15-36 jsou pak na dlouho-cca 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí