Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9943
4.5.11 11:31

aha tak fajn. No předpokládám, že u těchto lepších sedaček se opravdu dá o polohování mluvit. Párkrát jsem četla u některých „polohovatelných“ sedaček, že ten sklon je tak malý, jakoby tam skoro nebyl, ale tak to snad nebude u těchto typů že?
Ještě jednou moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.5.11 11:43

ono u posměrných sedaček např. 9-18 již není to polohování úplně do lehu jako u vajíček, ono kdyby byly úplně v lehu, tak by veškerá síla při nárazu šla do spony pásů, v místě genitálií a tam je měkká tkáň a hrozí zranění, proto to polohování je jen odpočinková poloha, aby při nárazu největší sílu zachytily ramenní pásy a polstry na hrudníku, přeci jen je tam větší plocha a pevný hrudní koš.
ale tyhle 9-18 mají všechny vesměs 4 polohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2636
5.5.11 16:45
steeve píše:
ono u posměrných sedaček např. 9-18 již není to polohování úplně do lehu jako u vajíček, ono kdyby byly úplně v lehu, tak by veškerá síla při nárazu šla do spony pásů, v místě genitálií a tam je měkká tkáň a hrozí zranění, proto to polohování je jen odpočinková poloha, aby při nárazu největší sílu zachytily ramenní pásy a polstry na hrudníku, přeci jen je tam větší plocha a pevný hrudní koš.
ale tyhle 9-18 mají všechny vesměs 4 polohy.

Zdravím,měla bych velký dotaz potřebovala bych poradit při výběru autosedačky 9 a více kg nemám šajnu jakou vybrat,ani jakou značku hl.aby byla bezpečná.Děkuji za dotaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.5.11 17:49

mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
záleží jestli v autě máte isofix nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
9.5.11 13:46

můžu ještě jeden dotaz? v rodině se dohadujeme o dvou sedačkách a dotyčná mi tvrdí, že jsou určitě dobré, páč její bratr by si přece nevybral nic špatného a prý testem prošla, ale já se domnívám, jestli to nebude jako s tou naší babyPoint…
Jedná se o sedačky Carrera a Caretero-byly tedy prosím někdy testované?? A je to stejný výrobce, že mají tak podobné názvy? Ta první je myslím 9-18kg a ta druhá 9-36 že? Děkuju za osvětlení-nakonec jsem jí teda stejně dala za pravdu, páč už jsem měla pocit, že mě snad ukamenuje, ale chci to vědět pro sebe, jestli jsem měla pravdu nebo ne. Ona se mi totiž ta Carrera taky líbila pro tu naši malou teď, ale někde jsem právě četla nějakou diskuzi, že není moc dobrá :nevim: proto mě to zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.5.11 14:02

ani Carrera ani Caretero nebyla v testech, zde jsou všechny testy, tak si to můžete projít: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
9.5.11 14:19

díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.5.11 12:20

steeve, mám dotaz. Jaké jsou nejlepší sedačky v kategorii 18 - 36? Jsou zde i jiné podmínky než váha aby dítě mohlo bezpěčně sedačku užívat? Předem díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.5.11 08:07

Pro přestup do kategorie II+III( 15–36) musí mít nejméně 15kg, 2,5 roku a výšku 94–100cm( výška dle typu sedačky.
mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.5.11 10:58

Steeve díky moc za rady. Můžeš ještě poradit proč u sedaček 2 kategorie je podmínka váha a ne cm? Naše malé už vyrůstá z vajíčka a ne a ne nabrat posledních 200 g. Byl by to velký problém ji už teď přendat? Dále bych se chtěla zda nerozumíš i sedačkám na kolo. Nejsme zastánci pojízdných boudiček a rádi bychom šly do sedačky, ale jakou vybrat? Vím, je to OT, ale dokážeš poradit i s golfkama? Klidně na mail ať nespamujeme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.5.11 11:57

nejen u sedaček 2 kategorie, ale všechny sedačky se řídí váhou, proto jsou dle váhy rozděleny- sedačky 0-13kg, 9-18kg, 15-36kg, 9-36kg, je to proto, že z lékařského hlediska váha nejvíce vypovídá o tom, jak je tělo již stavěné, a proto každá vel. kategorie má pak jiný druh poutání.
samozřejně i další ukazatele jako věk či výška jsou důležité, ale váha je nejdůležitější.

ohledně cyklosedaček, jako jsou testy autosedaček, tak jsou i testy cyklosedaček, zde jsou testy: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
mezi nejlepší cyklosedačky co do bezpečnosti, a i pohodlí( dají se naklápět na spaní) patří Römer: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
sice trošku prodávám i kočárky, ale jen okrajově, takže v nabídce mám golfky jen asi dvoje, či troje, a vyzkoušeno jen pár, co nám prošlo domem, na kočárky zkus Natašu v diskuzi o golfkách, ta je fanda do kočárů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.5.11 20:40

Díky za rady ohledně golfek. Už se mi ozývají reference. Jinak na sedačky na kolo jsou také nějaké limity jako u autosedaček (váha, věk, výška)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.5.11 08:27

ano, i sedačky na kolo mají svoje limity
sedačky na zadní kolo jsou do 22kg, sedačky přední jsou do 15kg, ale ty přední stejně propadají v testech, ty nebrat, mají krátké zádové opěrky a nechrání dítě
do sedačky by dítě mělo mít nejméně 10 měsíců a pevně sedět, u těch polohovacích stačí 6 měsíců, ale stejně se doporučuje počkat do 10 měsíců a než pevně sedí, přeci jen na kole jsou dost velké otřesy, tak čím délě tím lépe, nebude si tak dítě ničit páteř
kvůli tomu jsou na trhu i vozíky za kolo, kde se dá teoreticky jezdit od miminka, vloží se tam a upne autosedačka- vajíčko, ale také by se to nemělo přehánět, také tam jsou otřesy a ve vajíčku by dítě nemělo být déle než 1,5 hod. denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
26.5.11 09:19

Steeve, díky za vysvětlení. To že dítě by ve vajíčku nemělo být déle než 1,5 denně mě překvapilo, ale asi se není co divit. Nijak pohodlné to asi nebude. Jinak osobně jsem proti vozíkům, protože znám plno lidí co ho má a jejich děti se mi nezdají být spokojení. Ale to je na názoru každého. Asi vezmeme toho roemera joskey comfort. Zdá se mi pro dítě pohodlnější a rozdíl v ceně jsou 3 stovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.5.11 10:04

Comfort je lepší než Relax, má plynule vysouvatelnou opěrku v 9 polohách( Relax ji má pevnou a jen 2 díry na pásy) a Comfort má i lepší látku, tu dírkovanou proti pocení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí