Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
JJ to teda, každopádně pokud jde o autosedačky platí za odborníka ![]()
To jo
Občas mám pocit, že je to majitel jednoho mého oblíbeného mimishopu. Ten má taky všechno takhle v malíku. Vybrali jsme Römera a co tu tak čtu, Steev radí stejně.
synyminis píše:
JJ to teda, každopádně pokud jde o autosedačky platí za odborníka
Koukala jsem právě že radí ten cybex solution, kterej je levnější a v testech vychází jako stejně dobrej.. Do budoucna budu kupovat dvě, takže náklady hrajou taky roli… ![]()
měla bych jednu otázku..máme Romer Kind a protože nevlastníme garáž a sedačky se dost kradou, tak jí pokaždý když přijedeme vyndaváme aspoň do kufru..nemůžu vadit ta častá manipulace, pořád vyndavat a zandavat, je to tak dvakrát do týdne..díky jestli odpovíš ![]()
synyminis píše:
Ahoj, mám dotaz koukala jsem do testů a pěkně vychází i cybex free fix a Cybex Solution X-Fix, jaký je mezi nimi rozdíl a jak vycházejí v porovnání s Kidfixem od romera? Předem moc děkuju..
Free-fix je levnější základní varianta, méně se polohuje, nemá polohovací opěrku hlavy, roste do 7 poloh
Solution X-FIX se více polohuje, je prostornější, roste do 11 poloh.
Z hlediska bezpečnosti, všechny výše uvedené mají 4 hvězdičky, ale na známku má Kidfix 1,7, Sol X-FIX 1,8, a Free-fix 2,3, takže Kidifx nejlepší, Free-fix nejhorší a nejenom z hlediska bezpečnosti, ale i z hlediska pohodlí
Příspěvek upraven 02.03.11 v 08:32
Karku píše:
měla bych jednu otázku..máme Romer Kind a protože nevlastníme garáž a sedačky se dost kradou, tak jí pokaždý když přijedeme vyndaváme aspoň do kufru..nemůžu vadit ta častá manipulace, pořád vyndavat a zandavat, je to tak dvakrát do týdne..díky jestli odpovíš
určitě to nevadí.
Ahoj steeve, chci Vás poprosit o radu dceři je 11 měsíců a má 9,5 kg už přes měsíc sedí sama, potřebujeme novou autosedačku vajíčko je ji již malé. Pročítala jsem diskuze a zjistila, jsem, že se v tom dobře vyznáte a zároveň na Vaši radu by jsme chtěli kategorii 9-18 kg, ale nevíme tip - líbí se nám dost Römer. Ještě bych Vás chtěla poprosit o nějaký kontakt na Vás, protože holky si tady sedačky od Vás chválily, aby to nebyla reklama tak mi ho prosím pošlete na email marijenka.jaro@seznam.cz . Děkuji moc za Vaši radu Marijenka
Steeve, už před asi 4 roky jsi mi dobře poradil. jezdíme v cybexu solution a jsem moc spokojená.
Malý má teď 20 měsícůa ráda bych pořídila druhý cybex.
Ale, má smysl Pallas???Jaký je??
A prosím jaký je rozdíl mezi tímto??
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Přiznám se, že nejraději bych už koupila je solution na pásání přes rameno, ale na to je asi ještě malý.
Moc děkuji.
na sedačku 15-36 je malý, tam musí dítě mít nejméně 15kg, 2,5roku a výšku cca 94-100cm
nejspíše nyní máte pro něj nějakou sedačku 9-18, tak ho v ní zatím nechte
ohledně Pallase nebo ISIsu, u všech těchto sedaček s pultíkem je určitě potřeba ji vyzkoušet s dítětem i s autem, zda v ní dítě bude chtít být a zda se dá připoutat v autě- nejde tam kde jsou krátké pásy.
Jinak ISIS je levnější verze Pallasu, nedá se polohovat, nemá polohovací opěrku hlavy, je menší.
Steeve děkuji, už jsme ji ozkoušeli a malému nevadí.
jen se chci prosím zeptat, kamarádka mi nabízí zapůjčení pultíku se základnou z pallasu, že bych jen dokoupila sedačku, prosím na jakou bude pultík pasovat? Pouze na solution X? nebo i na obyč. solution??Moc děkuji.
Pallas je vlastně Solution X, ale myslím, že to nejde přehodit, základní Solution X nebude mít díry pro uchycení základny co má Pallas, jde to jen naopak, že z Pallase jde udělat Solution X
Do C-maxu nemůžete dát sedačku s nohou, takže nepoužívat MC Prirorifix, pořiďte nějakou 9-18, která nepotřebuje nohu, třeba Römer Duo plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
nebo sedačku na pásy, stejně máte v autě jen 2 isofixy, takže ta prostřední sedačka bude jen na pás.
Pro 3,5 leté dítě už sedačku 15-36- pokud již má 15 kg, ta 9-36 je již zbytečná. A třeba toho Kidfixe, a budete mít na bocích Kidfixy na isofixu, a doprostřed dejte 9-18 na pásy, akorát by to chtělo vyzkoušet, jak se vejdou a jak budou sedět, v C-Maxu jsou samostatná sedadla, tak by se měly vejít.
ona ta sedačka sice drží na isofixu, ale ten třetí bod, v tomto případě podpůrná noha zajištuje sedsčku proti pčetočení, pokud by se propadla podlahou tak se protočí a nedrží pevně, dítě by letělo se sedačkou moc daleko, proto mají isofixové sedačky třetí jistící bod.
takže nepoužívat v těch autech, kde není schválená, nefungovala by správně, a k čemu pak je kvalitní sedačka, které nefunguje,
ale nezlobte se na výrobce sedaček, ale na výrobce aut, větší nesmysl než schránky v podlaze nemohl vymyslet, stejně tam nikdo nic neukládá, akorát se tam nosí bordel, a pak jsou případné problémy se sedačkami.