Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2577
11.1.12 22:01

Dobrý večer Steeve, v květnu čekáme miminko a proto začínám vybírat bezpečnou autosedačku. Kočárek budeme mít Hartan Topline, auto Fabia Combi bez isofixu. Můžete mi prosím poradit pro nás vhodnou autosedačku? Na ceně nezáleží.
Velmi děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.1.12 08:24
sasanka03 píše:
Dobrý večer steeve, potřebovala bych poradit. Mám dceru 2,5 let drobnou 89 cm, 12,5kg. Má sedačku Romer King Plus 2010. No a taky syna, který má 8 měsíců, 8,5kg, chtěla bych pořídit ještě jednu sedačku, ale ne už vajíčko.Pravděpodobně by podědil ,,romerku" a dceři bychom koupili novou. Můžete mi poradit, která by byla vhodná? Máme auto bez isofixu.Děkuji

no dceru nechte v tom Kingu, na větší sedačku 15-36 je ještě malá,jestli má 89cm, tak ji King bude ještě cca 2 roky
a synovi, až vyroste z vajíčka tak opět nějakou 9-18, třeba toho Kinga

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.1.12 08:26
Matrix píše:
Dobrý večer Steeve, v květnu čekáme miminko a proto začínám vybírat bezpečnou autosedačku. Kočárek budeme mít Hartan Topline, auto Fabia Combi bez isofixu. Můžete mi prosím poradit pro nás vhodnou autosedačku? Na ceně nezáleží.
Velmi děkuji za odpověď.

pokud sedačku chcete kombinovat i s kočárkem, tak na Hartan jdou nasadit třeba Römery, a ty patří i mezi nejbezpečnější, Römer Baby safe plus II a nebo varianta i s adaptéry Römer Baby safe plus SHR II: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
dají se poutat klasicky jen na pásy, nebo k nim dokoupit základnu na pásy i na isofix- dle potřeby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
12.1.12 08:30

Děkuji za odpověď. Ta základna je lepší jen z důvodu manipulace při nasazování autosedačky nebo je to i bezpečnější. Bezpečnostní pásy ve mně budí větší důvěru, ale jsem naprostý laik. Základna Isofix se dá přidělat i na přední sedačku? Samozřejmě s tím, že airbag spolujezdce bude vypnuý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.1.12 08:39
Matrix píše:
Děkuji za odpověď. Ta základna je lepší jen z důvodu manipulace při nasazování autosedačky nebo je to i bezpečnější. Bezpečnostní pásy ve mně budí větší důvěru, ale jsem naprostý laik. Základna Isofix se dá přidělat i na přední sedačku? Samozřejmě s tím, že airbag spolujezdce bude vypnuý.

pokud budeme brát sedačku Römer Baby safe plus, tak ta má samotná i se základnou na pásy 4, a s isofixovou základnou 5, takže ta isofixová varianta je bezpečnější.
sedačky na základnu jsou hlavně pohodlnější na manipulaci, přiděláte základnu do auta a pak jen nacvakáváte sedačku, jeto rychlejší na manipulaci než pokaždé poutat pás.
pokud je na předním sedadle isofix( to má ale málo aut) tak se může isofixová základna použít i na předním sedadle, pokud se deaktivuje airbag, ale stejně je bezpečnější zadní sedadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
12.1.12 08:41

Jenže moje auto isofix nemá, takže pro nás je pouze autosedačka bez základny, pokud tomu správně rozumím. Nebo je i základna na pásy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
12.1.12 09:13

Ještě jsem se teď dívala na stránky Röemer a je tam napsáno, že sedačky se poutají proti směru jízdy. To znamená, že po směru ji v žádném případě nemůžu použít?? Tak je to i u ostatních sedaček??? Moc se omlouvám nejspíš za hloupé otázky, ale čekáme první mimčo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.1.12 09:37

ano, pod vajíčka se nabízejí jak isofixové základny, tak i základny na pásy, to je třeba tato: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a všechny vajíčka ( tedy sedačky 0-13) jsou POUZE PROTISMĚRU, nesmí být po směru, ani tak nejdou připoutat, mimina musí být v protisměru, protože nejsou schopny po směru udržet hlavu
sedačky vyšších kategorií 9-18, 15-36, 9-36 jsou zase po směru
v protisměru se pak ještě dělají sedačky 0-18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
12.1.12 12:52

Moc Vám děkuji za pomoc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0108
12.1.12 17:26

Děkuji Steeve mockrát za odpověď. Mám ještě jeden malinký dotaz. Je nějaký rozdíl mezi autosedačkou Romer Kung plus 2011 a 2012?

• Citovat
  • Upravit
2577
12.1.12 20:24

Mám ještě prosím jeden dotaz. Co znamená u autosedaček Romer Baby safe plus II označení SHR??? Nevím jaký je rozdíl mezi dvěma autosečkama Romer Baby Safe plus II SHR a Baby Safe Plus II (bez SHR). Předpokládám, že to má něco společného s adaptéry. Právě nevím co všechno musím k tomu dokoupit, aby to sedělo na kočárek Hartan Topline S.
Děkuji moc za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
12.1.12 20:33

Hezký večer Steeve :) .Asi budu otravná,ale mám otázku.Nemůžu se rozhodnout mezi autosedačkou COTO BABY SALSA 2011 9-36kg a mezi ZOPA CARRERA 2011 9-36kg? Dcera je hodně baculatá a to opravdu hodně a tak potřebuje prostornou a pohodlnou a hlavně bezpečnou a levnou autosedačku :lol: .Další problém je,že máme v autě krátký pás a tak potřebuji určitě 5bodový pás,nemám možnost vyzkoušení,je to do dědova auta,já auto nemám :roll: a tak budu kupovat přes internet a tak jsem odkázaná na rady a zkušenosti.Předem mocka děkuji za jakoukoliv odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.1.12 08:17
jana0108 píše:
Děkuji Steeve mockrát za odpověď. Mám ještě jeden malinký dotaz. Je nějaký rozdíl mezi autosedačkou Romer Kung plus 2011 a 2012?

je to rozdíl pouze v kolekci- takže jiné potahy, jinak technicky je sedačka stejná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.1.12 08:24
Matrix píše:
Mám ještě prosím jeden dotaz. Co znamená u autosedaček Romer Baby safe plus II označení SHR??? Nevím jaký je rozdíl mezi dvěma autosečkama Romer Baby Safe plus II SHR a Baby Safe Plus II (bez SHR). Předpokládám, že to má něco společného s adaptéry. Právě nevím co všechno musím k tomu dokoupit, aby to sedělo na kočárek Hartan Topline S.
Děkuji moc za vysvětlení.

Baby safe plus SHR již má namontované adaptéry na sedačce, a ovládají se tlačítkem na rukojeti.
model Baby safe plus nemá adaptéry , ale dají se k ní dokoupit, pak se ovládají z boku na adaptérech.
pokud chcete využívat nasazení sedačky na kočár je lepší rovnou koupit model SHR s adaptéry, je to příjemnější, vycvaknutí sedačky stačí jednou rukou
a na kočárek je potřeba koupit spodní část adaptérů, která se přidělá na kostru kočárku, koupíte ji u prodejce kočárku, je to toto viz fotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.1.12 08:28
Januška 30 píše:
Hezký večer Steeve :) .Asi budu otravná,ale mám otázku.Nemůžu se rozhodnout mezi autosedačkou COTO BABY SALSA 2011 9-36kg a mezi ZOPA CARRERA 2011 9-36kg? Dcera je hodně baculatá a to opravdu hodně a tak potřebuje prostornou a pohodlnou a hlavně bezpečnou a levnou autosedačku :lol: .Další problém je,že máme v autě krátký pás a tak potřebuji určitě 5bodový pás,nemám možnost vyzkoušení,je to do dědova auta,já auto nemám :roll: a tak budu kupovat přes internet a tak jsem odkázaná na rady a zkušenosti.Předem mocka děkuji za jakoukoliv odpověď :kytka:

já bych si nekoupil ani jednu z jmenovaných, tyhle sedačky nebyly v testech bezpečnosti a nevíme jak dopadly, koukněte na nějakou sedačku, která prošle dobře testy bezpečnosti, pokud chcete sedačku 9-36 tak třeba STM Stralight: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… ten rozdíl v ceně již není tak velký, ale máte zde jistotu, že v testech dopadla dobře a díte v případě nehody ochrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí