Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den
existuje nějaká autosedačka v kategorii 15-36 s 5-ti bodovými pásy, dceři je 9-18 opravdu malá, 15 kg splnuje i výšku jen ten věk ne, v sedačce vůbec nechce být, vždycky jí poutám z hrozným řevem, ale prosto se mi zdá že ještě malá na to aby jezdila poutaná jen pásy z auta.
Děkuji za odpověd
Steeve,měřila jsem syna a má 91-92cm,takže mi poraďte jakou koupit,když nesplňuje výškou a věkem.tu Casualplay jsem tedy vyřadila úplně.Ještě mě napadla varianta 9-36kg,ale nevím jak velké jsou,aby nám vydržela…a taky jak bezpečné.
steeve píše:
pro přechod do sedačky 15-36 mus dítě mít nejméně 15kg, 2,5 roku a min. 94-100cm, ta váha je povinná, věk a výška doporučená. Škoda že nepíšete, kolik syn měří, zda jby se koupě 9-18 vyplatita, jak by mu asi vydržela dlouho.
Ty sedačky 0-18 a 9-18 jsou většinou přibližně stejně velké, mají stejné korpusy pro dítě, jen se jinak poutají, takže pokud už přesahuje hlava z té 0-18 výš než do úrovně očí, tak jděte do větší 15-36, pokud tam je ještě místo, tak zkuste ještě chvíli vydržet v 0-18.
Casualplay protectro byl v testech v roce 2008 a má 4 hvězdičky, stejěn jako sedačky 15-36 od Römeru, Cybexu, Maxi-cosi, komkrétně na známky( jako ve škole) měl Protectrofix 2,1, kdežto Römer Kidfix 1,7, Cybex Solution X-FIX 1,8, Maxi-cosi Rodi XR 1,8, takže ten Casualplay byl z nich nejhorší,a ten prodejce neměl pravdu.
to hodnocení moc nechápu,ten Protector měl 4hvezdičky jako ostatní sedačky a přesto dopadl nejhůře podle známek? ![]()
zuzka.mamka píše:
Dobrý denexistuje nějaká autosedačka v kategorii 15-36 s 5-ti bodovými pásy, dceři je 9-18 opravdu malá, 15 kg splnuje i výšku jen ten věk ne, v sedačce vůbec nechce být, vždycky jí poutám z hrozným řevem, ale prosto se mi zdá že ještě malá na to aby jezdila poutaná jen pásy z auta.
Děkuji za odpověd
sedačky 15-36 již nemají vlastní pásy, poutají se pásem z auta.
kecačka píše:
Steeve,měřila jsem syna a má 91-92cm,takže mi poraďte jakou koupit,když nesplňuje výškou a věkem.tu Casualplay jsem tedy vyřadila úplně.Ještě mě napadla varianta 9-36kg,ale nevím jak velké jsou,aby nám vydržela…a taky jak bezpečné.
pokud má syn 91 cm, tak se musí vejít do stávající sedačky 0-18, tak nespěchejte s koupí nové sedačky, ale vydržte v ní, až dosáhne min. 94 cm tak kupte větší, mezitím bude i starší a bude plnit všechny podmínky.
ohledně toho hodnocení, všechny ty jmenované mají 4* z bezpečnosti, ale ty 4* mají rozmezí jako u známky ve škole - rozmezí 1,6-2,5, tedy 1,6 je nejlepší, 2,5 nejhorší, takže když měl Protectro 2,1 tak je skoro o půl známky horší než třeba Kidfix, který má 1,7
ono totiž ADAC používá hvězdičky, jako je u Crashtestů aut, a SW nebo D-Test používá známky jako ve škole a převod je takovýto:
5* výborná 0,5-1,5
4* dobrá 1,6-2,5
3uspokojivé 2,6-3,5
2 dostatečné 3,6-4,5
1* nedostatečné 4,6-5,5
Ahoj Steeve,
obracím se na tebe na základě příspěvků v diskuzi, kde tě nazývají odborníkem přes autosedačky, o následující radu.
Mám Škodu Roomster, rok výroby 2007, a uvažuji o pořízení autosedačky Römer Safefix plus TT, která se upevňuje pomocí ISOFIX a pásu Top Tether. Isofixem je auto vybaveno na obou krajních zadních sedačkách a dle informací v návodu k Roomsteru i oky pro pás Top Tether. Jak jsem se díval, měly my to být takové úchyty zezadu v úplně spodní části opěradla zadních sedaček. Ta jsem našel, tak by to mělo být snad OK. Vzhledem k tomu, že jsou úplně dole, nevím, zda bude tenhle pás Top Tether dostatečně dlouhý. Prosím moc o radu, zda je tahle autosedačka vhodná do mého auta. Díky moc předem! Petr
Škoda Roomster má od začátku výroby isofix a má i oka na pás Top Thteter, a je kompatibilní s Römer Safefix plus TT, takže ji můžete použít. Pás TT se prodlužuje dle potřeby aby seděl v každém autě , které je na sedačky TT přizpůsobeno.
Dobrý den steeve, potřebovaly by jsme autosedačku 0-12 kg nejlépe s uchycením isofix na vw touran r.v. 2005.Děkuji
mara3 píše:
Dobrý den steeve, potřebovaly by jsme autosedačku 0-12 kg nejlépe s uchycením isofix na vw touran r.v. 2005.Děkuji
nejlepší isofixové 0-13 jsou Römer Baby safe plus s isofixovou základnou a MC Cabriofix s isofixovou základnou, obě mají 5* z bezpečnosti, ale pozor, všechny isofixové základny pod vajíčka mají podpůrnou nohu a v Touranu máte schránku, kterou, aby se dala použít ta noha musíte vyplnit vložkou- prodávají ji dealeři VW,číslo dílu 000.019.720
Aha myslel jsem , že dětské sedačky to mají již namontované a připravené jen na zscvaknutí. Takže jiná varianta sedačky asi není že?
vajíčka mají pod sebou základnu, kdežto větší sedačky mají většinou isofix již v sobě.
ale pokud byste netrvali na isofixu, tak všechny vajíčka jdou připoutat pásem, pokud chcete isofix je potřeba vyplnit tu schránku, protože všechny základny mají podpůrnou nohu
Aha a od malička nemuže mít sedačku,ale to vajíčko jo?Takže ten název vajíčka jak jste mi posílal jde i připevnit pásem?
psal jste, že chcete sedačku 0-12( oni to jsou 0-13kg) tedy kat. 0+- a to jsou vajíčka: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
a všechny vajíčka jdou standartně připevnit pásem, a některé potom jdou i na základnu, a buď jsou základny isofixové nebo základny na pás, nejbezpečnější jsou vajíčka na isofixové základně.