Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
23.3.11 11:28

9-36- a pro koho, vždyťr máte roční, a pro něj nejlépe 9-18 a pro 3,5 letou už 15-36.
Z 9-36 dopadají dobře ty s pultíkem, ale ne každé dítě je snese a ne do všech aut se dají dopnout, a nebo z 9-36 klasických na pásy britax Evolva 123, nebo STM Starlight- ty mají 3 hvězdičky z bezpečnosti, takže stále dobré: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
23.3.11 14:59

veru koukla jsem ti do profilu, odkud jsi…taky jsem nedavno resila autosedacku a chtela ji vyzkouset v aute, protoze mame kratke pasy. Velmi ochotne mi ji predvedli v Detskem raji ve Vysocanech. I kdyz snezilo, sli se mnou az k autu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.3.11 08:21

veru, no tu 9-36 jste měli spíše vzít klasickou s vnitřními pásy, u toho Pallase budete při každém zapínání muset ruku protahovat mezi sedačkami, bude to v autě narvaném 3 sedačkami složitější, s vnitřními pásy by to bylo jednodušší, ale už jste koupili, tak se s tím musíte poprat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.4.11 01:17

Steeve,potřebovala bych poradit,mám 18 měsíčního syna,váží kolem těch 13kg,ted máme autosedačku 0-18kg Chicco(která není moc bezpečná podle testů,ale to jsem předtím nevěděla),potřebovali bysme poradit ohledně nové sedačky,u té naší co máme se mu hlavička blíží k hraně opěradla a pásy má posunuté co nejvýš to jde a už je za chvíli bude mít pod ramenama.Myslela jsem že vydrží teda dýl,ale bohužel…Takže bych chtěla polohovací,prostornou sedačku,která nám trochu vydrží.Líbí se mi Maxi Cosi Tobi,Romer King Plus,Maxi Cosi Priori XP-ta se mi líbí nejvíc,přijde mi nejprostornější.A kategorii 9-18kg?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.4.11 01:35

ještě jsem se chtěla zeptat jaký je rozdíl mezi sedačkou MC Priori XP a MC Priori SPS?A jak dopadly v testech a jestli jsou 3 nebo 5 bodové pásování,z těch fotek to nevidím,děkuji moc. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.4.11 09:53

všechny sedačky 9-18 mají pětibodové pásy( tříbodové jsou ty, ktreré jsou na pevno v autě a těmi se poutají sedačky vyšších kategorií, tedy 15-36)
MC Tobi a TRömer King plus mají z bezpečnosti 4 hvězdičky, MC Priori XP a SPS mají 3 hvězdičky, největší z nich je King plus, a vzhledem k tomu, že King stojí přibližně stejně jako Priosi XP a je větší a bezpečnější tak je to z nich nejlepší volba: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Priori XP a SPS se liší pouze tím, že XP má dopínání pásů a plynulejší výškové nastavení pásů( 4 místo 3 u SPS), jinak korpus mají stejný, ten standartní, Römer King plus už má zvětšený o 15%, má integrovanou opěrku hlavy s plynulou regulací pásů do 7 poloh, a automatické dopínání pásů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.4.11 14:12

Takže King Plus je nejprostornější?Asi se rozhodnu pro něho :-) Ještě jsem se chtěla zeptat,jak asi dlouho tahle sedačka vydrží,když ted mu bude 18 měsíců a má asi těch 88cm(přibližně)?A jak poznám,že je čas koupit novou?A jakou další kategorii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.4.11 18:27

sedačky 9-18 jsou do 18kg, což je cca 3,5-4 roky, ale do King plusu se děti vejdou do 105-110 cm, osobně vyzkoušeno na vlastních dětech, jedno se vešlo do 106,5 cm- 4,5 roku , druhé má nyní 102cm- 3,5 roku a min na půl roku má ještě čas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
17.4.11 22:16
steeve píše:
sedačky 9-18 jsou do 18kg, což je cca 3,5-4 roky, ale do King plusu se děti vejdou do 105-110 cm, osobně vyzkoušeno na vlastních dětech, jedno se vešlo do 106,5 cm- 4,5 roku , druhé má nyní 102cm- 3,5 roku a min na půl roku má ještě čas

Moc děkuji za rady a ještě jsem se chtěla zeptat,jak tedy poznám,že už potřebuji novou?A jakou další?Jinak strašně děkuji,moc jste mi pomohl. :-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.4.11 08:11

až Vám dítě začne vyrůstat ze stávající, tedy přesáhne váhou limit, nebo hlava kouká nad okraj sedačky výše než do úrovni očí, nebo jdou pásy pod ramínka
a po 9-18 jít do 15-36, a mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
18.4.11 09:04

Ahoj, prosím o radu. Rozhodli jsme se koupit autosedačku roemer king plus ale když jsem koukala na net tak jsem zjistila že je jich několik druhů (bellly buttons,clasic line, high line, trend line) . Liší se to jen barevným designem a nebo v nich je nějaký rozdíl. Ceny se totiž liší. Předem moc díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.4.11 09:14

rozdíl v řadách classic, trend, high a BellyButton je pouze v materiálu potahů( proto se liší cenou), není rozdíl v technice sedačky.
Zjednodušený rozdíl kol. 2011:
classicline- 1 barva 100%PES
trendline – až 9 barev, převážně ze 2 látek 100% PES
highline – 2 barvy, převážně ze 2 látek ,potah Organic nature je z organické bavlny a bambusového vlákna 100% přírodní materiály, potah Cowmooflage je semiš, 100% Pes
BellyButton- 2 barvy, ze 2 látek, 55%bavlna, 45% Pes
přesné materiálové složení zde:
http://www.autosedacky.estranky.cz/…/uploaded/60
nejprodávanější jsou potahy trend – jsou nejlepší na údržbu a high – jsou nejpříjemnější na omak
zde všechny řady vedle sebe na fotkách: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.4.11 09:43

Ahoj, teď jsme kupovali tuhle sedačku a vybrali jsme tu s bavlněnou úpravou - Römer King Plus Belly Button. Na radu prodavačky (a nám se moc líbila) jsme vybrali barvu Soft Beige - béžová a bílý puntíkatý podhlavník, protože je světlá a nerozpálí se, když na ní svítí sluníčko. Byla sice dražší, ale dítě se v tom nepotí a nepřehřívá. I při delší cestě neměla malá vůbec zpocená záda :palec: Potah se dá jednoduše sundat a vyprat. A má vychytávku - boční držáky pásů - nemusím lovit pásy zpod sedícího dítěte :pankac: což mi u vajíčka chybělo.

dolestown píše:
Ahoj, prosím o radu. Rozhodli jsme se koupit autosedačku roemer king plus ale když jsem koukala na net tak jsem zjistila že je jich několik druhů (bellly buttons,clasic line, high line, trend line) . Liší se to jen barevným designem a nebo v nich je nějaký rozdíl. Ceny se totiž liší. Předem moc díky za rady.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
18.4.11 11:42

Ještě otázečka, kolekce jsou od kdy do kdy? Jedná se mi o to kdy na trh přijde nová kolekce. Sedačku užijeme až za cca 2-3 měsíce a tak pokud by měla vyjít nová kolekce tak bych si na ní asi počkala, protože by tam zase mohla být nějaká ta vychytávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
18.4.11 13:46

nová kol. se vždy představuje na veletrhu v Kolíně n. R., takže druhá polovina října, ale první kusy se dostanou na trh začátkem listopadu, celá kolekce až kolem vánoc, našívá se postupně, takže jestli ji potřebujete během 2-3 měsíců, tak to nečekejte, a hlavně vždy na začátku nová kol. začíná na větších cenách, kdežto nyní v půli roku jsou ceny nižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí