Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Taky si tu „přihřeji polívčičku“
Potřebovala bych poradit při výběru autosedačky pro dítě ve věku 3 roky a váhy 13 kg? Bez izofixu. Díky.
Tak já bych se taky přidala… ![]()
Máme malé mimi, ale už přemýšlíme o pořízení větší autosedačky. Jsou vhodné 9-36kg nebo je lepší 9-15 a pak 15-36? Je rozdíl v bezpečnosti? A jakou by jste mi doporučil?
Hořec píše:
Taky si tu „přihřeji polívčičku“Potřebovala bych poradit při výběru autosedačky pro dítě ve věku 3 roky a váhy 13 kg? Bez izofixu. Díky.
na sedačku 15-36 má ještě malou váhu, takže zůstaˇnte v sedačce 9-18 a potom až dosáhne 15 kg do 15-36
mezi nejlepší 15-36 bez isofixu patří Römer Kid( Kid plus) Besafe IZI UP, Cybex Solution X, MC Rodi XR, Concord Lift
mishka2 píše:
Tak já bych se taky přidala…
Máme malé mimi, ale už přemýšlíme o pořízení větší autosedačky. Jsou vhodné 9-36kg nebo je lepší 9-15 a pak 15-36? Je rozdíl v bezpečnosti? A jakou by jste mi doporučil?
určitě jděte nejprve do 9-18 a později do 15-36, je to lepší než jedna 9-36 jak z bezpečnosti, tak i z hlediska pohodlí.
mezi nejlepší 9-18 patří s isofixem Römer Safefix plus, MC Priorifix, Besafe IZI Comfort Isofix
a bez isofixu Römer King plus, MC Tobi, Besafe IZI Comfort , všechny jmenované mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
isofixová drží v autě na isofixu- to jsou kovová oka v autě , takže drží pevně, je to rychlejší a bezpečnější spojení( ale taky dražší)
neisofixová je běžná sedačka, která se do auta upíná pásem
super děkuji moc za radu, na trhu je toho moc a pro laika je těžké se zorientovat.
ahoj steeve (a vsichni ostatni) , prosim o radu.male je 9mesicu a uz ma 12 kilo
potrebujem novou sedacku (ma vajicko).Chtela bych Romer 15-36 kg.myslite, ze je to nevhodne pro tak male (spise mlade
) dite??Mala je i dost „dlouha“, vypada spise na rok a pul.poradte prosim.(9-18 kg se zda manzelovi a trochu i me zbytecne, ona z toho za pul roku vyroste…)
Kajo,
sedačky jsou homologované dle kilogramů, to je nejdůležitější kritérium při volbě správné kategorie sedačky. Nicméně další parametry jako výška či věk hrají také svoji roli.
Pro přestup do kategorie II+III( 15–36) musí mít nejméně 15kg, 2,5 roku a výšku 94–100cm( výška dle typu sedačky)
takže určitě zapomeňte na to, že dáte 9měsíční dítě do sedačky 15-36, nemá na to ani váhu, výšku, ani věk, to musí být v sedačce 9-18( nebo 9-36) kde jsou vlastní pětibodvé pásy, dá se polohovat a velikostí uzp§ůsobená takto velkému dítěti.
diky za radu, takze asi bude nejlepsi varianta tech 9-18, je to bezpecnejsi … jak jsem uz cetla v jinych komentarich? dekuju!!!;)
prosim, muzete jeste poradit,zda se do fabie combi da dat safefix plus (Romer), i kdyz ta skodovka nema isofix?(delka pasu ok?) Abych vysvetlila…jezdime zatim tchanovym autem, nez koupime svoje(pocitame s isofixem do budoucna).
samozřejmě i do Fabie, která nemá isofix můžete dát Safefix plus, dá se tam připoutat pásy do doby než pořídíte auto s isofixem.
dekuji dekuji dekuji ! Uffff to se mi ulevilo, protoze jsem si ji uz objednala!:)
Ahoj, mám dotaz koukala jsem do testů a pěkně vychází i cybex free fix a Cybex Solution X-Fix, jaký je mezi nimi rozdíl a jak vycházejí v porovnání s Kidfixem od romera? Předem moc děkuju..
Pardon, že vstupuju do diskuze, ale vždycky mě moc pobaví: Steeve - ukecaná baba
![]()