Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Steeve můžu se prosím taky zeptat na autosedačku? „Podědila“ jsem sedačku ROMER KING K03, je 9-20kg (aspoň tak je to napsané vzadu…). Nikde jsem na ni nenašla testování, je to už starý model. Nemáte prosím o této sedačce nějaké infromace, aby věděla, zda je bezpečná a můžeme ji použít? Jinak bych koupila nového Romera. Děkuji moc za odpověď.
podle označení se jedná o starého Römer King quickfix, ty byly testované v roce 2001 a dostal 4*, takže výborné, ale stejně bych tuto sedačku již nedoporučil používat, tento model se přestal vyrábět někdy v roce 2005-6 a protože je životnost sedaček 5-6 let, tak má nejspíš svůj život již za sebou. Takto stará sedačka již nemuí ochránit. Proto pořiďte novou sedačku, pokud máte v autě isofix tak Römer Safefix plus, pokud nemáte tak Römer King plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Moc děkuji za odpověď. Netušila jsem, že je i nějaká „životnost“ autosedaček. Pořídíme tedy asi nového Römera Kinga.
Ještě se chci zeptat. Četla jsem zde, které jsou nejlepší do auto bez isofixu a chci se zeptat, která z těchto sedaček je nejprostornější a která jde nejvíce polohovat: Römer King plus, MC Tobi, Besafe IZI Comfort?
A také jsem se dívala na stránky ADAC a tam jsou ještě dobře hodnocená tyto autosedačky KIDDY Infinity Pro, KIDDY Energy Pro. Vím, že ten pultík se musí vyzkoušet, zda to dítě snese, ale zajímalo by mě, co vy si myslíte o sedačkách s tímto pultíkem. Je to dobré? A na co ten pultík vlastně je?
A pak jsem se chtěla zeptat na podsedák. Vím, že co se týče bezpečnosti, tak je to k ničemu. Od kdy je dobré ho používat? A je vůbec nutné, abychom ho někdy používali, nebo když dítě vyroste ze sedačky do 36kg, tak už pak může jezdit normálně jen s pásem? Znám spoustu lidí, kteří mají své děti na podsedáku a je jim teprve 5 let…
Takže ještě jednou děkuju!
Römer King plus, MC Tobi a Besafe IZI Comfort jsou mezi 9-18 bez isofixu nejlepší, všechny mají 4*
Tobi je užší, King a Besafe jsou prostornější, takže jednu z nich. Polohovat jdou všechny přibližně stejně, mají 4 polohy.
Kiddy používají místo pásů záchytný pultík,mje to dobré z bezpečnosti, ale je potřeba to vyzkoušet s dítětem i s autem, zda se dítěti pod pultíkem líbí, a zda dají pásy v autě, navíc pod pultík se nevejde tak velké dítě jako pod pásy, natož pak v silnějším oblečením, a navíc sedačky s pultíkme, ty Kiddy nejdou polohovat za jízdy, jako ty s pásy a jdou polohovat jen do 2 poloh.
Podsedák je z hlediska bezpečnosti k ničemu, nechrání boky, hlavu, ramena,a nevde správně pás jako klasická sedačka 15-36 se zádovou opěrkou. Podsedák není nutné vůbec používat, dobré sedačky 15-36 trostou s dítětem až do 150cm a 36 kg, takže používat stále velkou sedačku a nad hranici 150cm a 36 kg již sedí dítě v autě bez sedačky.
Ahoj steeve, potřebovala bych poradit se sedačkou. Pro mrňouse máme půjčenou sedačku, ale za měsíc(v jeho 7 měsících) ji budem muset vrátit. Plánuju, že mu koupím v budoucnu Römer King. Ale nevím co do té doby. Je celkem velký mimčo - v půl roce má přes 9 kg 75 cm. Chtěla bych sedačku za nějaké rozumné peníze, protože s tímhle jsme nepočítali. Takže jsem si ani o těchto sedačkách nic předem nezjišťovala. Díky za jakoukoliv radu ![]()
lucenko, na toho Kinga je potřeba aby měl min. 9kg, 9 měsíců a sám seděl, takže věkem bude mít málo, a chce to ještě ty 2 měsíce počkat.
Nejlepší by bylo si na ty 2 měsíce od někoho půjčit vajíčko, kupovat na tak krátkou dobu asi nemá smysl.
Pokud by to nešlo tak pořiďte místo Kinga sedačku 0-18, třeba Britax First class plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
a můžete ji používat hned, je protisměrná 0-13 a posměrná 9-18 kg.
Steeve chci se ještě zeptat, kdybych s autem bourala (a já doufám, že nikdy nebudu), sedačka se již nedá poté použít? Prostě když je sedačka účastníkem nehody, je potom ještě plně funkční?
většina výrobců doporučuje po nehodě větší než 10KmúHod, takže kromě nějakého ťukance na parkovišti v každém případě sedačku vyměnit, může být někde poškozená, naprasklá, třeba okem neviditelná trhlina a při další nehodě by již nechránila a rozpadla se.
Proto máme pojištěná auta, téměř vždy se po nehodě dá z povinného ručení viníka, nebo vlastní havarijní pojistky uznat škoda i na sedače- což je nedílná součást auta a pořídit nová sedačka a neriskovat s bouranou.
Zajímalo by mě, v čem je u této sedačky háček… http://www.babylife.cz/…ic-2008-akce Je nějak moc levná…
odpověď je velice jednoduchá, tato sedačka je starý King TS plus z roku 2008, takže 3-4 roky stará a jestliže mají sedačky životnost 5-6 let, tak je více než za půlkou své životnosti.
Vzhledem k tomu, že nový King plus s podhlavníkem kol. 2011 stojí cca 4500,– tak tato v akci je za takovouto cenu.
No já si to myslela, že je to nějaký starší model. A jaký je rozdíl mezi King plus 2010 a 2011, nějak zásadní?
King plus 2011 dostal novou větší opěrku hlavy a má nový zámek pásů
Dobrý den, už mám ze sedaček v hlavě guláš. Koukala jsem na ADAC i D-test a Roemer King plus, kterou už jsem byla skoro rozhodnutá koupit, jsem tam našla jen ve starších hodnoceních. Co když jsou ty nové technologicky jiné a už nejsou tak bezpečné? Potom ty sedačky s pultíkem vepředu - asi jsou bezpečnější nebo ne? Jestli jsem to dobře pochopila, tak tam jde o to, jestli to dítě snese nebo ne. Když pultík nesnese, tak máte někdo přehled o nejlepší sedačce 9-18 bez toho pultíku? Nemám isofix. Čím víc se tím člověk zabývá, tím je více informací a větší zmatek
Díky moc!
Ještě kdyby náhodou někdo věděl, jaký je rozdíl v bezpečnosti 0-18 a 9-18? Jde mi především o co nejlepší ochranu a pak samozřejmě pohodlí pro princeznu. Díky moc!
sedime,
sedačky se testuijí pouze jednou na začátku své výroby, a dokud se technicky nezmění platí její známka, proto Römer King plus byl testován v roce 2008 a dostal 4* a to stále platí, a v novějších testech ho nenajdete.
Jde o jednu z nejlepších sedaček 9-18 bez isofixu, další které mají 4* s pásy jsou MC Tobi a Besafe IZI Comfort, a pak jen s pultíkem Kiddy Infiniti pro- také 4, takže pouze tyto 4 sedačky mají mezi 9-18 bez isofixu 4. S tím pultíkem jde o to, aby dítě neslo pultík, a aby v autě byl dostatečně dlouhý pás, proto je nejlepší ji vyzkoušet s dítětem i s autem.
Sedačky 0-18 a 9-18 nejde obecně říci které jsou bezpečnější, jsou mezi nimi dobré i špatné,ale bez isofixu 0-18 žádná nemá 4* z bezpečniosti, nejlépe je na tom Besafe IZI Combi a Britax First class plus obě 3*, ale na druhou stranu, protisměr je pro malé dítě do 2,5 let až 5× bezpečnější než posměr, takýže ty sedačky protisměru mají také něco do sebe.