Steeve - jakou autosedačku, prosím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42
19.4.11 11:34

Díky za info. Tak dlouho čekat nemůžeme. Dnes když jsme byli v krámu zkoušet sedačku tak mi prodavačka nabízele Cybex (myslím že 9-36). Jak jsou na tom tyto sedačky v hodnocení. Tvrdila mi, že mají výborné výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.4.11 11:41

Cybexy jsou dobré z bezpečnosti, ale pro dítě z vajíčka je lepší jít do 9-18 než 9-36,
je to pro ně daleko pohodlnější, tu 9-36 cybex Pallas nenapolohujete za jízdy, a je s pultíkem, je potřeba vyzkoušet zda dítě pultík snese, a zda jde dopnout v autě- některá auta mají krátký pás a hlavně ze zkušenostípod ten pultíék se vejde dítě méně dlouho, než do klasických pásů, takželidi pak ten pultík brzo vyndají a poutají jen tříbodovým pásem z auta a veškerá výhoda bezpečnosti pultíéku se vytrácí.
Určitě je lepší jít nejdříve do 9-18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.4.11 11:54

No u nás by to byla sedačka pro prarodiče. Naše malá má 11 měsíců a necelých 9 kilo (pro tu budeme kupovat Roemer nebo MC) a neteř má 3 roky a 18 kilo. Jelikož u rodičů nebudou děcka tak často tak mi to přišlo jako dobrý kompromis, protože se dá použít pro obě. A ta větší z ní hned nevyroste. Vezmeme jí ale pouze tehdy když by měla dobré výsledky. Jinak budeme muset koupit pro rodiče 2 a to už vleze do peněz. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
19.4.11 11:55

Ještě otázka ohledně těch pásů. Je problém ji dostat do octavie combi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.4.11 14:33

pro malou kupte určitě sedačku 9-18, a pro tříletou , když má 18 kg tak už určitě 15-36,
stejně budete potřebovat 2 sedačky, nebo se nestane, že povezete obě děti najdednou?
ohledně Pallasu, je zde na Emiminu již o něm vlákno, aněkdo psal, že se do Octávky vejde, a někdo psal že se nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
20.4.11 10:46

Steeve, prosím chci se zeptat. Včera mi dorazila cybex solution X a k tomu ten pultík a základna z pallasu.A teď:ten pultík se tam jen nasune?Není tam žádná pojistka,že?Prostě to drží pásem.Základnu uchytit neumím, ale je nutná?
Nestačí jen cybex X a pultík?Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.4.11 10:58

pultík se tam jen nasune a drží pásem, ale základna se musí přidělat, pokud to máte Solution X tak ji nepřiděláte, nemá montážní otvory připravené, bez základny sedačku nesmíte použít jako 9-36, v tu chvíli není homologovaná, ale o tom jsem se již bavili zde: https://www.emimino.cz/…-jina-36938/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 11:32

Ahoj Steeve,
potřebovali bychom také poradit - rozhodujeme se mezi MC Tobi, MC Priori XP nebo Romer King plus?
Děkuji za odpověď Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.4.11 11:42

Katko, z hlediska bezpečnosti Priori má 3 hvězdičky a Tobi s Kingem mají 4 hvězdičky, takže jsou bezpečnější.
Tobi a King jsou hodně podobné, obě se polohují do 4 poloh, obě mají integrovaný podhlavník, jsou stejně bezpečné, jedny z nejlepších 9-18 bez isofixu,
King ale vyjde o cca 1000,– levněji, u některých prodejců má delší 3 letou záruku, a jednodušeji se poutá, za mě Römer King plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.11 11:49

Steeve děkuji moc byla jsem rozhodlá pro MC Tobi ale setkala jsem se i s názorem že je užší a tak koupíme Romer díky za doporučení!!!Opravdu moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
21.4.11 07:19

Taky moc děkuji za rady. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
4.5.11 08:02

můžu se taky zeptat-ještě máme teda čas, ale pomalu už se rozkoukávám…dcerka zatím taky hodně kvaltuje s růstem, jako starší bráška. Tomu jsem byla nucená pořídit větší autosedačku hned po dosažení 9kg někdy kolem 9měsíců-volila jsem tedy nějakou polohovací, tehdy mi paní v obchodě radila BabyPoint Zenith - nevím, jestli byla testovaná, poteřbovala jsem tehdy dobře polohovatelnou, psané tam je, že splňuje normy a já jsem s ní zatím moc spokojená, pravda, že jsme naštěstí nikdy nebourali…no a teď řešíme s manželem dilema, jakou pak větší sedačku pro dcerku. On navrhoval, aby dcerka přešla do této po synovi a syna už jen do podsedáku :think: Tomu je 3,5 roku, měří 104cm, 16kg…výměnu sedaček počítám asi kolem podzimu, to mu budou skoro čtyři. co si myslíte o tom podsedáku. Já se snažím manželovi vysvětlit, že na bezpečnosti dětí nehodlám šetřit, ten podsedák ho už nikde nechrání, je to asi jen o tom, že je výš, aby ho nešktily pásy ne? Dyť tato autosedačka je dost vysoká, má tam ještě dost místa, je do 25kg tak proč ho už hnát jen na „bobek“. Pročítám si tady ted jinak vaše rady, kterou sedačku vybrat…je pravda, že ty co doporučujete se mi sice nelíbí vzhledově :-) ale důležitější je holt bezpečnost, tak budu muset zavřít oči :lol: a když už se ptám-co si myslíte o té naší BabyPoint-páč v jiné diskuzi mě kterási maminka div neosočila v tom smyslu, že ona by ji nikdy nekoupila, něco jako že je to zmetek, jsem tak potom cítila po tom jejím příspěvku…je opravdu tak hrozná???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.5.11 09:20

Brusek- toho staršího dejtě do větší sedačky, nejlépe 15-36, ale určitě ne podsedák, podsdáky jsou z hlediska bezpečnosti k ničemu, nechrání hlavu, boky, ramena, nevedou správně pás přes rameno, to dokáží jen velké sedačky 15-36 se zádovou opěrkou. Defacko, kdyby se dokázala ta zádován opěrka sama udržet v autě, tak ani podsedák není potřeba, není tam k ničemu, důležitá část je ta zádová.
Mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
a jestli se Vám nelíbí vzhledově je jen subjektivní pocit, jak píše jeden výrobce, potah s medvídkem Vám život dítěte nezachrání, jde o to , aby byla bezpečná sedačka.
Ohledně té babypoint, bohužel tato značka nebyla v testech bezpečnosti ADAC, takže se neví jak je dobrá či nikoliv, jestli Vám ochrání dítě nebo ne. Proto se vždy doporučuje pořídit sedačku s dobrými výsledky testů bezpečnosti. Samozřejmě každá sedačka má atest, jinak by se nemohla prodávat, ale atest není záruka bezpečnosti, atest mají i podsedáky, a ty opravdu nechrání, ono v atestu není povinný náraz- crashtest, takže celková funkce je bez crashtesteu nejistá.
Určitě doporučím i mladšímu pořídit sedačku , která prošla dobře testem,a nejlépe kat. 9-18, mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
4.5.11 10:10

s tím vzhledem-jasně, proto jsem to tam taky napsala, že jde o bezpečnost a ne vzhled :wink: a kdybych teda chtěla nahradit i tuto BabyPoint-je nějterá z těch, co mi radíte polohovací? Protože předpokládám, že dcerka do ní asi bude muset jít taky brzo, je velká na svůj věk.
Když jsem ji tehdy kupovala, tak jsem se v tom ještě moc nevyznala a nějak jsem nevěděla, že jsou testy a „testy“. Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.5.11 10:36

všechny 9-18 jsou polohovací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie