Steh na overlocku
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A máš ho správně navlečený? Nemůže být někde nějaké očko vynechaný? Já v tomto případě vše vytáhnu a dle návodu navleču znova. To pomáhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera tak jsem dala levou jehlu původní co tam byla pri koupi a stroj jede ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny švadlenky. Chtěla bych požádat o radu. Mám overlock Singer Professional 5 a při šití krycím stehem se cca po 10cm vyvlíkne nit z pravé jehly. Už si vůbec nevím rady. Nevěděla byste prosím některá, co by mohlo být příčinou?
Předem děkuji.
Lucie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Overlock nemám, jen normální. Vyvlékne se nebo přetrhne? Stává se mi, že nemám protaženou nit zezhora tak, jak má být a sice to šije, ale právě se mi to pak přetrhne a vždy opakovaně jsem to sáhodlouze hledala.
Pokud se vyvléká, tak jestli nezlobí mechanismus mezi klubkem nitě (u mne nahoře) a jehlou dole, není tam něco nefunkčního, ztuhlého? Overlock neznám, ale ten mechanismus vedení nitě seshora dolů bude asi obdobný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po 10 cm se asi spíš přetrhne? To může být napětím nitě, špatným navlečením i tupou jehlou nebo nějak poškozenou..
zkus jehlu vyměnit, celou převléct a snížit napětí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za rady ![]()
Zkusila jsem znova navléct a šlo to. Měla jsem nit v jiné drážce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, mám tan samý problém s coverlockem Janome, vynechává stehy, chtěla jsem se zeptat, jestli jste to pořešila? Lepšová
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vše moc volne :-(
Už jsem fakt zoufala.
Mam overlock z Lidlu a asi dva roky jsem na něj nesahla. Dnes se celý den snažím marne znovu navlect všechny nite (návod i videa na YouTube už znám zpaměti), ale porad je (i nasledny steh), mam desne volny. Kde dělám chybu? Podle návodu bud v navleknutí nití, spatnem poměru nit/látka či špatném napětí. Vše jsem zkoušela, nic nepomáhá
Nemate někdo zkušenost?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bukabus vyhodit tento stroj oknem a koupit si pořádný stroj ve specializované prodejně a ne v potravinách - sorry musela jsem…a teď k tvému dotazu. Pokud stroj stál , tak je nejdřív důležité ho rozebrat, vyčistit a pořádně promazat. Vyměň jehly a ujisti se, že všechny nitě jsou správně „cvaknuté“ do talířků
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vytáhnout všechny nitě, vymést ze stroje pavučiny, prach a cucky, vysát, promazat dle návodu, zkontrolovat jehly, navléknout nitě podle návodu. Mám jinou značku a někdy taky šílím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shari81 je to tak. Kamarádka ho letěla hned vrátit, je to krám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit