Stěhování do ciziny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
27.6.13 09:31
@Hanina75 píše:
Tak nad tim jsme nepremysleli ale slyseli jsme ze tam je to nastaveny uplne jinak nez tady hlavne tam pry nejsou tak sileny uroky.

At se proste zepta v bance. To my ti tu tezko reknem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
27.6.13 09:31
@Hanina75 píše:
Tak nad tim jsme nepremysleli ale slyseli jsme ze tam je to nastaveny uplne jinak nez tady hlavne tam pry nejsou tak sileny uroky.

Tak to nevim. My si tu pujcku jeste nebrali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
27.6.13 09:36

@kar-maa @asha ano, me se fakt žije dobre, zdaleka nejsem horní vrstva, makame oba, hypotéku na byt mame, cekame treti děcko…makat budu hned po sestinedeli, pokud bude vse ok. Ale jo, je našim národním sportem si neustale stěžovat… Ja se proste zařídila tak, ze co si neudělám nemam…jo a osobni zkušenost nemam, o tom nikde nepíšu, ale příbuzní v Rakousku - dle nich mnohem nákladnější bydlení u nich, služby také dražší… Kamarádka tehule v Anglii - kdyz slyšela o nasi pred porodní a porodní peci v ČR tak hořce zaplakala, mateřská a rodicak jako v ČR? Ten nikde nemají… Kamarádka malá v Anglii uz deset let, fakt maka…a ze by si žila královsky? Ne, po odečtení nákladu uplne obyčejné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
27.6.13 09:41
@kar-maa píše:
Tak to nevim. My si tu pujcku jeste nebrali…

my mame úrok na Hypo 2 procenta - to je šílený? Jasne půjčky budou nekde jinde, ale nevěřím, ze se to bude rapidně lišit - vzdyt ty banky jsou nadnárodní společnosti…ze by cechacky okrádali a Rakušanům doplaceli???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
27.6.13 09:43

@lllucie tady sice neni materka na ctyri roky, ale kdo si v CR dobrovolne vybere jen 4500!!! nebo kolik to je. Tady je max. delka materke na 3 roky. Coz je tak akorad. Je tady ze zakona 14 plat, takze i kdyz rodina vychazi s penezi od vyplaty k vyplate, tak na vanoce a dovolenou dostsnou plat navic…
Nemocenska je tu po 10 tydnu 100% platu. Jasne, sluzby jsou tu drahe, taky pomer vydani za jidlo a prijem je uplne nekde jinde. A to tady vetsina zen pracuje na polovicni uvazek a staci to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 09:44

@lllucie :nevim: Kdyz makas v Rakousku, mas o dost lepsi zivotni standard, nez v CR, to mi ver. Mmch. rodicak je tu na 2 a pul roku a pul roku si pak muze vzit jeste manzel. Deti berou do skolky cca od roku-roku a pul. Nemuzes srovnavat staty hlava nehlava, ted se bavime o Rakousku. Jsou tu vyssi naklady, ale lip se tu zije. Jenze to nepoznas, dokud to nezazijes.
Taky mne prijde mimo misu, ze srovnavas svuj zivot s nekym, kdo ma evidentne v CR potize.

A s tim narodnim sportem…ja myslim, ze o to uz nejde, v CR to jde hodne z kopce. :?

Příspěvek upraven 27.06.13 v 09:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 09:45

@kar-maa A hodne zenskych je doma…zvlast, kdyz maji vic deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9754
27.6.13 09:48
@lllucie píše:
my mame úrok na Hypo 2 procenta - to je šílený? Jasne půjčky budou nekde jinde, ale nevěřím, ze se to bude rapidně lišit - vzdyt ty banky jsou nadnárodní společnosti…ze by cechacky okrádali a Rakušanům doplaceli???

Nevim jak je to tady v bankovnictvi, ale myslim, ze hodne zalezi hlavne na statu, jak moc bankam a ostatnim institucim dovoli odirat zakazniky. Viz. telefonni operatori. Obrovsky rozdil!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
27.6.13 09:50

@asha verim,, nehádám se, co člověk to názor… Jen neni záruka, ze v Rakousku se budou mit lip… Můžou, nemusí… Musi to jedine zkusit…a ze jsou ženský doma… Me by hrablo:-) potrebuju mezi lidi…ja srovnavam staty hlava nehlava z toho důvodu, ze spousta ných kamarádů odešla - Německo, Rakousko, Anglie, Irsko… Vsichni žijou, ake vojáci z nich nejsou…žijou si stejne jako moje rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 09:51
@lllucie píše:

Co se divis, Cechacci se okradaji moc dobre :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
27.6.13 09:52

@asha aha… No pokud jsou blby… Nesmis se nechat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 09:54
@lllucie píše:
@asha verim,, nehádám se, co člověk to názor… Jen neni záruka, ze v Rakousku se budou mit lip… Můžou, nemusí… Musi to jedine zkusit…a ze jsou ženský doma… Me by hrablo:-) potrebuju mezi lidi…ja srovnavam staty hlava nehlava z toho důvodu, ze spousta ných kamarádů odešla - Německo, Rakousko, Anglie, Irsko… Vsichni žijou, ake vojáci z nich nejsou…žijou si stejne jako moje rodina…

To urcite nezijou, podivej se jen na kvalitu potravin :? Uz jen to mne treba staci. :nevim:
A jasne, kdo nic nezkusi, nic nezkazi…
Tobe by hrablo, mne ne, protoze mam porad co delat :) O to tu prece ale nejde. V Rakousku je proste o dost snazsi doma zustat. Nebo muzes jit do prace…na pul uvazku, na ctvrt… :nevim: Zalezi, co umis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 09:54
@lllucie píše:
@asha aha… No pokud jsou blby… Nesmis se nechat:-)
:mrgreen: Ne, ono je to prave o tom nastaveni, jak psala Kar-maa. S tim ty, jako jednotlivec, nezmuzes nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
27.6.13 09:55

V kazdym pripade dekuji za rady at to dopadne jak chce ale vim ze chceme pry jsem po md na pracaku podpora zadna a holku opet do skolky nevzali. Takze se tu opravdu zije fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.6.13 09:56
@Hanina75 píše:
V kazdym pripade dekuji za rady at to dopadne jak chce ale vim ze chceme pry jsem po md na pracaku podpora zadna a holku opet do skolky nevzali. Takze se tu opravdu zije fajn

Podle mne sezenete i levnejsi bydleni, na tu pujcku se zeptejte a uvidite. Taky bych nejdriv zjistila to misto ve skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí