Stěhování do Prahy - najít nejdřív byt, nebo práci ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3102
6.8.16 15:46

No ale co když mit řeba v pátek řeknou, že mě berou a budou chtít at nastoupím v pondělí. Tak tojako nestihnu za víkend sehnat byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
6.8.16 15:59

@Quinn7 to je hodně nepravděpodobné, většinou se nastupuje od 1. dne měsíce nebo popř. dávají třeba alespoň týden. Kdyžtak bys to operativně řešila tím hotelem, ale garsonka v Praze se dá sehnat do pár dnů - pokud máš na kauci a nájem, není absolutně problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21733
6.8.16 17:17

@Quinn7 spousta bytů je k nastěhování ihned. Jen si projdi weby realitních kanceláří. A taky bych doporučovala najít si nejdřív práci a potom bydlení. Taky počítej, že garsonka tě může vyjít cca na 10 000 měsíčně. Většinou je kauce jeden nájem a nájem se platí dopředu. Takže 20 000 máš pryč hned a se zbytkem tvé rezervy se budeš klepat, abys urychleně našla práci. Uvědom si, že se třeba na začátku srpna nastěhuješ, začneš obcházet inzeráty, nastoupíš do práce 1. září a první výplatu máš v polovině října. A to je optimistická varianta. Podle těchto kalkulací je tvoje rezerva dle mě dost malá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
6.8.16 17:42

@Quinn7 - hele, já bydlím u prahy, po mateřské jsem si chtěla pomalu začít hledat práci a měla jsem ji za 2 dny… no tak se to pomalu moc nepovedlo… nevím, co máš za obor, co chceš dělat, alepokud bjsi byla venku, umíš jazyk a jsi bc, nebudeš mít problém sehnat okamitě - kde jsi žila??? Možná bych o práci věděla… Takže bych se nebála is sehnat byt a pak práci, ono bytů je sice hodně, ale dobrej se jen tak nesežene, zas je blbý sehnat bydlení a pak doíždět přes celou prahu :)

Příspěvek upraven 08.08.16 v 11:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
6.8.16 18:05

Určitě nejdřív najdi práci a pak podle místa najdi byt, abys nemusela moc dojíždět (ztráta hodiny 2× denně je tu jako nic). Byt najdeš v každé části Prahy, i když ne třeba vysněný, ale na začátek v pohodě. Jo a do práce tě vezmou nejdřív od 1. následujícího měsíce, takže času bude dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
6.8.16 18:39

Hele holky já teda nevím. :D Jinak byt jsem koukala na bezrealitky.cz ptz samozřejmě nechci realitce platit. Nepočítám s tím, že v tom bytě co si najdu zůstanu do smrti, takže na začátek to stačí. Budu potřebovat vybavený, ptz na nábytek v začátku fakt nebudu mít peníze. Momentálně jsem v Anglii jako aupair a vracet se budu asi kolem toho prosince. Jako kámoška ted hledá, jezdí do Prahy tak jednou-dvakrát týdně, tak což to není tak šílený, ale člověk zbytečně projede hodně peněz no. Já vím, že ta moje rezerva je úplně na prd, ale z platu aupair toho fakt moc neušetřím, ale snažím se. Předtím jsem nepracovala, jsem absolvent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
6.8.16 18:40

@lilia81 mám ekonomku, praxi bohužel nemám. Nebo jen tři měsíce od školy, ale tak to neni nic. Chci nějaký ty klasický začátečnický pozice jako sekretářka, asistentka, recepční. Jako žádný super managerský pozice, to fakt né, na to bych ani neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
6.8.16 18:49

Tak já bych si nejprve našla ubytovnu levný začátek, PRÁCI a byt dle místa práce, výše platu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
6.8.16 19:07

Hledala bych obojí současně, ale jako první bych se zorientovala na pracovním trhu a posoudila, jak rychle si práci najdu.

Prostě zkus rozhodit životopisy, uvidíš, na kolik pohovorů Tě reálně pozvou, jak dlouho ten proces trvá (od odeslání k emailu k případnému nástupu, třeba i přes vícekolové př. řízení). Když zjistíš, že bys musela dojíždět do Prahy 5× do týdne na pohovor, tak možná bude stát za to hledat bydlení dřív, případně nějaké přechodné vždy na pár dní, případně dočasně nějaké spolubydlení, kdybys měla více pohovorů za sebou), ale možná zjistíš, že práci budeš mít nejdřív za 2 měsíce, takže nemá cenu se stěhováním pospíchat.

Pokud máš na byt nějaké speciální požadavky stran umístění, ceny a dalších parametrů, pak jeho výběru asi budeš muset věnovat více času. Z nájemní smlouvy se tak rychle nevyvážeš, a je určitě dobré vědět dopředu příjem, a podle toho vybírat, jak drahý byt si mohu dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
7.8.16 17:56

@Quinn7 - my berem u nás ve firmě i hodně po škole, jaký máš jazyk…

Příspěvek upraven 08.08.16 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
7.8.16 20:24

@lilia81 no angličtinu no. Ale žádná sláva to jako neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
8.8.16 11:06

@Quinn7 - aha, škoda že ne něco jiného, ale budu na tebe myslet… kdybys měla němčinu, francozštinu, talštinu, polštinu, ale chce to extra úroveň, tak heldáme pořád někoho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3102
8.8.16 12:09

@lilia81 jéj si hodná děkuju, ale bohužel asi nic. Bohužel na jazyky vůbec nejsem. Němčinu jsem se učila, ale vim z toho prd :/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí