Stěhování do Španělska

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
20.9.14 00:48

@Salvaje máme díťátko :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
20.9.14 08:25

Jo, my taky nemame topeni, dva roky jsme to vydrzeli a pak si kvuli male koupili radiatory ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
20.9.14 08:32

@Salvaje Ahoj, kamarádka takhle bydlela s podobně starýma dětma asi 3 roky u Malagy, její manžel tam byl pracovně. Bydlení měnili asi 4×.Jak už psaly holky - stěžovala si, že je tam v zimě opravdu zima, tak taky dokupovala kvůli mimču topení, zároveň, že jsou tam i drahé energie…
za sebe si myslím, že pevnina je z praktických důvodů lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.9.14 09:54
@jjustlike píše:
@Ali-Ali omezené možnosti? Manžel tam pracoval, já tam byla rok s ním a musím říct, že je tam teda všeho dostatek 8o 8o

boze, ja netvrdila, ze tam nenajdes slusneho zubare ;)
ono je neco jineho byt nekde rok a neco jineho zit nekde dlouhodobe s detma, kdy uz beres v potaz i skoly, moznosti cestovani atd. ona ta debata o dostupnosti je asi tak na urovni, kdyz se bude bavit prazak s jihlavakem, jestli v jihlave je vsechno dostupne. prazakovi se bude zdat, ze ne, jihlavakovi zas ze tam ma vse, co potrebuje.
rozdil je v tom, ze z jihlavy v pripade nutnosti do prahy dojedes po dalnici. z kanaru se nekam dostava uz hur.

uz to, ze clovek nebude sedet nekolik let na zadku, na pevnine proste vemes auto a zajedes si nekam na vikend, objedes pamatky, zajedes do madridu, barcelony. z kanaru je kazdy vylet na dlouhe lokte.
ale to uz je proste kazdeho volba, kazdy ma jine predstavy a ocekavani.

@Salvaje
coz mi pripomelo- rozhodne si predem dobre nastudujte, jake jsou kde moznosti spojeni s CR. at uz byste se stehovali kamkoliv. a hlavne nastudovat, jak to lita v zime. v lete nebyva problem nikde, v zime ale na spouste mist pocet spojeni dramaticky klesa. prece jen, obcas clovek domu lita, obcas by prijel nekdo na navstevu apod.

a podivej se na specifika kazde oblasti. kazda oblast ma urcitou formu autonomie a rozdily jsou vetsi nez by nekdy clovek cekal. tady se napriklad na nekterych statnich skolach uci povinne katalanstina(valencianstina), jsou i rozdily ve zdravotnictvi - v uhradach atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.9.14 09:57

@Malaga @pikola
pro nas to byl zasadni problem pri hledani bytu. dali jsme si podminku, ze musi mit klasicke topeni (obcas ti napisou topeni a mysli tim klimu, co umi foukat i teply vzduch - coz je na prd) a hned nam odpadlo asi 80% trhu… :roll:

nas puvodni byt byl 100m od plaze, mel jednoduche skla, v lete to byla parada, v zime tam fucelo, ze jsem tam sedela ve dvou svetrech, nohy na prenosnem radiatoru a uskravala jsem horky caj… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
20.9.14 10:04

Ty jo, to je docela mazec s tím topením… :mrgreen: Člověk by jel za teplem a pak tam v zimě zmrzne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
20.9.14 11:33

Ale tak nemrzne, ale domy jsou tu stavene jinak, nebyvaji zateplene a tak. Nemrznes, ale jako v panelaku v cechach s ustrednim topenim to neni :mrgreen: tady je zima tak 2-3mesice, tedy na jihu, pak je zase teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
20.9.14 13:39

Také jsem byla na jihu a vzpomínám si jak jsem tam v zimě mrzla, ne venku na ulici, ale právě v bytě, který byl neuvěřitelně studený. Používali jsme přímotop, ale paní domácí to neviděla ráda, protože energie byla drahá. Můj muž má nějaké příbuzné ve Španělsku, a dost si stěžují jak jsou na tom mizerně finančně, někteří uvažují, že odsud odjedou. I když chápu, že vy asi máte zdroje příjmů v ČR, takže tohle neřešíte, ale stejně by mě zajímaly důvody, proč chcete pryč z ČR a proč zrovna do Španělska? říkám to proto, že já také žiji v cizině, mám malé děti a je to dost náročné být daleko od rodiny, nemám třeba babičku, která by děti hlídala ani tu moc lidí neznám tak nemám kamarádky, jsou tu jen příbuzní manžela, se kterými si moc nerozumím. Tak já zase naopak uvažuji o návratu do vlasti, pokud manžel pojede se mnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
20.9.14 13:50

Nevím, jestli to ve Španělsku není nějak omezeno třeba zákonem, ale vrtalo mi hlavou, proč nemají solární panely, když jsou pro ně energie drahé…netušíte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
20.9.14 14:16

@ehoor Španělsko je naše srdcová záležitost a dávný sen… Já rodinu nemám ani tady, jen příbuzné přítele. Přestěhovala jsem se za ním, takže tu nemám ani moc kamarádek… :nevim: Takže pro mě v tomhle není problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
20.9.14 15:11

Já to chápu, já jsem měla kdysi podobný sen, ve Španělsku se mi tak líbilo, že jsem uvažovala o tom, že tam odjedu už napořád..Nakonec jsem skončila v jižní americe, i když to byla spíš náhoda, rozhodně jsem to neplánovala se tu usadit. Jenže časem jsem pochopila, že život s rodinou je něco jiného než třeba studentský život. No zkusit to můžete, když máte vyřešené finance a všechno promyšlené tak proč ne. Můj muž třeba španělsko vůbec nemusí, protože říká, že Španělé mají předsudky vůči cizincům i když to se evropanů asi tolik netýká. I když já jsem také měla občas pocit, že španělé (anadalusané) jsou dost nafoukaní a uzavření, někteří se dívali na nás cizince trochu s opovržením, proto bych si možná raději vybrala sever, jak už jsem tu psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.9.14 17:48

@ehoor
spanele maji casto bohuzel opravdu predsudky vuci jihoamericanum. asi pozustatek davne kolonialni historie ci co. paradoxne mi prijde, ze vuci jihoamericanum maji vic predsudku nez vuci komukoliv jinemu.

jinak ona situace spanelska neni zas tak spatna, kdyz to srovnas s CR. samozrejme hledat tady praci nejde. ale kdo tady hledat praci nepotrebuje (jede za jistotou, je vyslany firmou nebo dela z domu), tak se tu muze mit fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
22.3.15 22:07

Ahoj, muzu poprosit o pomoc, holky co bydlite ve spanelsku v podnajmu, jak to funguje s poplatky… vetsina inzeratu na internetu vubec nezminuje zda je to cena konecna ci je to cena najmu + poplatky… primo bych potrebovala vedet jak je to v barcelone, v jaky vysi se tam poplatky pohybuji, jak to funguje s najmy… nejak se v tom po netu nemuzu zorientovat :nevim: Predem dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
23.3.15 01:03

@every.lee mame to zvlast, platime tak nejak ctvrtletne jak si majitel vzpomene. Vetsina cen je bez sluzeb, jen najem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
23.3.15 07:39

@pikola a muzu te poprosit kolik zaplatite na poplatcich (gastos comunidades, ibi, elektrika, voda, plyn…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová