Stěhování do zahraničí - Španělsko, Kanada

Anonymní
20.3.23 08:11

Stěhování do zahraničí - Španělsko, Kanada

Ahojte :),

chtěla bych se Vás zeptat, zda máte zkušenosti nebo dokonce v dané destinaci žijete.
Chtěla bych příští rok vycestovat minimálně na rok do zahraničí. Přemýšlím právě nad dvěma destinacemi Kanada nebo Španělsko. Vždy jsem se chtěla podívat do Kanady a zjišťovala si i vše kolem, co se týká working holiday apod.. Konkrétně bych tam chtěla do Toronta, jelikož tam mám už nějaké známe ale ohledně bezpečnosti to tam není prej ideální.
Zvažovala jsem ještě Španělsko, jen jsem se dozvěděla, že není jednoduché sehnat práci bez Španělštiny. Chci vycestovat i se psem, tak kdyby někdo byl kdo letěl i se psem, budu ráda taky za nějaké rady nebo info :oops:

Můžete mi teda případě říct, nějaké pro a proti pokud v nějaké destinaci žijete. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2774
20.3.23 10:06

Good luck! Zacni třeba s tím, že si najdeš landlorda co akceptuje zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
20.3.23 10:58

Uzasna myslenka a chudak pes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24733
20.3.23 10:58

V Kanadě rozhodně není nebezpečněji než ve Španělsku. Je tam větší zima a nejspíš tam bude větší problém dovézt psa. Také cesta a životní náklady budou mnohem dražší. Je to mimo EU. Na druhou stranu ve Španělsku je podle mě větší bordel a laxnost, což by mně nevyhovovalo. Nikoho tam neznáte, neumíte jazyk. Sepište si pro a proti u obou zemí a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.3.23 19:00

Bez spanelstiny bych se nikam nehnala, pokud nebudete mit dopredu neco zajisteneho, jako praci v nejkame turistickem miste, kde se muzete uchytit s anglictinou, kterou predpokladam mate, kdyz chcete i do Kanady.

V Kanade jsem bydlela dva roky u Toronta. Me na velka mesta neuzije, maji tam dobrou kuturu, ale co se tyka prirody, tak to chce vic do stredu Kanady.
Znama se tam dostala pres hlidani deti a tehdy mela Kanada nejakou klauzuli, ze kdyz tam bydlite par let, muzete zazadat o trvale bydliste.

Lepsi misto vznest tento dotaz jsou ruzne webove stranky typu expats.

Kdybych mela rozhodovat mezi Spanelskem a Kanadou, tak Kanada.

Příspěvek upraven 24.03.23 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
24.3.23 19:13

Co vím, tak některé země a myslím že i Kanada mají dost přísná kritéria pro dovoz zvířat. Zjisti si to, aby se nestalo, že ti psa dají na 6 měsíců do karantény, což se dělá, když zvíře nemá jejich požadované doklady. Někdy je možné karanténu absolvovat v původní destinaci, tedy doma, ale musíš mít opět papír od veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí