Stěhovaní k tátovi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
114
19.4.22 17:30

Chápu, že teď máš pocit, že se umíte s bráchou domluvit, ale pozor na to. Jeden příbuzný se taky uměl domluvit po dědictví, ale když došlo na vyplácení a vyrovnání tak začali velké podrazy a to se jednalo o 3 bratry, kteří měli vždy super vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
19.4.22 17:48
@Tori96 píše:
@j.a.n.i1 Janičko zadrž! Táta je proti hypotékám, mám takové věci zakázané :lol: :lol:, nesmím si půjčit peníze ani na rohlík. Nesnáší dluhy a dává to dost najevo. Proto potrvá rekonstrukce takovou dobu.
Vzhledem k tomu, že je domeček malý, stačí pouze 500 tisíc, musela bych to dávat z výplaty. Kdybych si mohla vzít hypotéku, bylo by vše do půl roku hotové. :roll: :oops:

Tak ruce pryc od toho a od pole taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
19.4.22 18:25

@blond6 pokud bychom se nedokázali domluvit, tak bychom pozemky prodali a rozdělili si peníze, pak bych tedy byla nucená začít někde jinde a bratrovi bych to nezapomněla, ale jak říkám a nemyslím si, že je to z mé strany naivní, ale je to snad nemožné, protože si s bratrem věříme a máme se rádi, snaží se mě chránit a pomáhat.

Samozřejmě nic není nemožné, chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.4.22 18:29
@Tori96 píše:
@j.a.n.i1 oba domy po otcovo skonu budou přepsány na mě i bratra, já vím, že se na to hledí blbě, když to na mě není přepsané ihned, přestože do toho budu investovat vlastní peníze, ale já mu nemůžu říct: „táto přepiš to na mě,“ bral by to špatně, jako kdybych mu to chtěla vzít, když je to jeho a koupil to on, takže toto řešit nemohu, na druhou stranu jsem si jistá, že to neodkáže nikomu jinému než nám dvěma.

@Mariane.B chápu :lol:

@Ou Právě nevím jakou práci bych tam dělala, vzhledem k tomu, že bych žila někde, kde nemusím mít k životu moc, by mě prozatím mohla živit klidně i brigáda, než bych si našla stálou práci.
Smysluplné vztahy jsem bohužel nenašla ani zde, jsem hrozně introvertní a málokdo mě bere :kytka:
O tátu a majetek se bohužel nemůže starat nikdo jiný, brácha s ním má pochroumané vztahy, zbytek rodiny se o tátu nezajímá a cizí lidi si k sobě nepustí :roll:
Jinak díky za radu, jsem velmi zmatená a potřebuji víc úhlů pohledu :))

Do toho co mi neříká pane, bych nedala ani korunu. A tobě radím, aby si to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.4.22 18:33
@Tori96 píše:
@j.a.n.i1 Janičko zadrž! Táta je proti hypotékám, mám takové věci zakázané :lol: :lol:, nesmím si půjčit peníze ani na rohlík. Nesnáší dluhy a dává to dost najevo. Proto potrvá rekonstrukce takovou dobu.
Vzhledem k tomu, že je domeček malý, stačí pouze 500 tisíc, musela bych to dávat z výplaty. Kdybych si mohla vzít hypotéku, bylo by vše do půl roku hotové. :roll: :oops:

Znovu ti to napíšu. Dej ode všeho ruce a peníze pryč!! 8o

Hypotéku mít nesmíš, otec ti bude do všeho mluvit, dům ještě není přepsáný na tebe.

Opravdu se do ničeho nepouštěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101918
19.4.22 18:40
@topazio píše:
Znovu ti to napíšu. Dej ode všeho ruce a peníze pryč!! 8o

Hypotéku mít nesmíš, otec ti bude do všeho mluvit, dům ještě není přepsáný na tebe.

Opravdu se do ničeho nepouštěj.

Presne tak, cpat penize dp neceho, o cem bude z titulu vlastnictví rozhodovat starnouci ptec cholerik… Ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
19.4.22 18:44
@Tori96 píše:
@blond6 pokud bychom se nedokázali domluvit, tak bychom pozemky prodali a rozdělili si peníze, pak bych tedy byla nucená začít někde jinde a bratrovi bych to nezapomněla, ale jak říkám a nemyslím si, že je to z mé strany naivní, ale je to snad nemožné, protože si s bratrem věříme a máme se rádi, snaží se mě chránit a pomáhat.Samozřejmě nic není nemožné, chápu.

Chápu, jen píšu svoji zkušenost. Bohužel vím o zkušenostech z více stran, že mezi sourozenci byla dobrá domluva, ale začali do toho mluvit třeba partneři nebo dospělé děti a šlo to z kopce. Jak radí holky, nedávala bych peníze do něčeho co ti neříká pane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.4.22 18:47
@Tori96 píše:
@blond6 pokud bychom se nedokázali domluvit, tak bychom pozemky prodali a rozdělili si peníze, pak bych tedy byla nucená začít někde jinde a bratrovi bych to nezapomněla, ale jak říkám a nemyslím si, že je to z mé strany naivní, ale je to snad nemožné, protože si s bratrem věříme a máme se rádi, snaží se mě chránit a pomáhat.Samozřejmě nic není nemožné, chápu.

Neco ti reknu, ty to nechces jen proto, ze se bojis konfliktu.
Mas STRACH to tema nacnout a s bratrem i otcem vyresit.
Tak si radsi namlouvas, ze do toho nastrkas milion bez toho, aby to bylo tvoje, ze prece pohodaaa.

Mozna je tenhle krok takovy test, kdyz to zvladnes, tak se pak dokazes vymezit i obcasnym cholerickym uletum tveho otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
19.4.22 19:02

Zakladatelkou, takže ty se chceš dobrovolně nastěhovat k otci cholerikovi zcela podle jeho podmínek, minimálně 3 roky s ním bydlet s předpokladem, že všechno musí být podle něj. Všechno, co vyděláš, nacpes do rekonstrukce malého domu, pak si to po otcové smrti rozdelite s bratrem tak, že on dostane ten větší v pohodě a ty ten malý, který sis musela zrekonstruovat. Do toho se budeš až do smrti starat o svého cholerického otce, což může být taky 30 let, pokud správně počítám. Budeš hned vedle, takže ti otec bude mluvit do všeho a ve svém volnu budeš moci makat na poli.
Už teď máš psychické problémy a domnívala se, že toto osobní peklicko ti pomůže se jich zbavit.
Mě fakt občas dokáže překvapit, do jakých s.acek se někdo dokáže zcela dobrovolně vrhnout..

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
19.4.22 19:04

Předpokládám, že děti nechceš, protože do téhle konstelace si partnera nemáš šanci najít (a ani na to při okopávání brambor nebudeš mít čas).

• Citovat
  • Upravit
2669
19.4.22 19:06

Nikdy necpat peníze do něčeho co ti neříká pane!!!
Jinak docela mě překvapuje, že už vnímáš jako fér, že bratr dostane větší obyvatelný dům a ty menší, do kterého budeš muset minimálně 500k vrazit…
A teď si představ situaci, že se při dědickém řízení dozvíš, že bratr má dům už na sebe napsaný a ty ho budeš muset ještě vyplatit ze svého.
Ano nemusí se to stát, ale může. Takto už doplatilo spoustu lidí, kteří za rodinné vztahy dali ruce do ohně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
19.4.22 19:09
@Svetluska55 píše:
Zakladatelkou, takže ty se chceš dobrovolně nastěhovat k otci cholerikovi zcela podle jeho podmínek, minimálně 3 roky s ním bydlet s předpokladem, že všechno musí být podle něj. Všechno, co vyděláš, nacpes do rekonstrukce malého domu, pak si to po otcové smrti rozdelite s bratrem tak, že on dostane ten větší v pohodě a ty ten malý, který sis musela zrekonstruovat. Do toho se budeš až do smrti starat o svého cholerického otce, což může být taky 30 let, pokud správně počítám. Budeš hned vedle, takže ti otec bude mluvit do všeho a ve svém volnu budeš moci makat na poli.
Už teď máš psychické problémy a domnívala se, že toto osobní peklicko ti pomůže se jich zbavit.
Mě fakt občas dokáže překvapit, do jakých s.acek se někdo dokáže zcela dobrovolně vrhnout..

Lépe bych to nenapsala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
19.4.22 19:11

Je hezké, že v budoucnu chceš v domě bydlet ty s dětmi, ale zapomínáš na jedno - jejich tatínka. Koho si nabrknkneš na vesnici, kdo by ještě vydržel s tvým tátou a toleroval by, že vrážíš všechny peníze do „cizího“ a ještě tam pořád makáš a musel by i on, protože podle popisu to nevypadá, že by tvůj táta věřil a využíval odborných firem? Do toho by šel jen blázen.
Navíc je ti 25, pokud je to ruina, tak by to trvalo kolik 5 roků, i více? Chceš děti tak pozdě? Nebo abyste žili u kontrolera táty?
Chápu, že chceš vypadnout z města, změnit práci atd., ale imho si to barvíš moc růžově. Řeknu to škaredě, ale pragmaticky. Nejlepší by asi bylo zůstat ve městě nebo jít na vesnici, ale do vlastního (pronajatého - nebydlet s otcem), najít si zájmy, koníčky, tátu třeba navštěvovat, ale nerekonstruovat. A až odejde a ty dům dostaneš v dědickém řízení, tak teprve poté řešit rekonstrukci, hypotéku atd.
I kdyby ti to vyšlo, věříš, že by táta dovolil, aby sis ten dům zrekonstruovala podle sebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
20.4.22 12:53
@Svetluska55 píše:Mě fakt občas dokáže překvapit, do jakých s.acek se někdo dokáže zcela dobrovolně vrhnout..

Tak od toho jsem přeci založila tuto diskuzi, abych si udělala obrázek a dobrala se k nějakému řešení, když ho sama neumím najít.

Jinak všem děkuji za názor, k tátovi se stěhovat nebudu :mrgreen: radši. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.4.22 13:15

@Tori96 Trpíš na deprese, doufám, že je nějak řešíš ( odborník ). Z táty máš reapekt a vlastně se ho tak trochu bojíš.
A zakopeš se s ním v rekonstrukci baráku - kdo jí bude dělat??? Táta? Firma?
A vrazíš do toho veškeré svoje finance čas, energii.
A toho super manžela na ty děti, který zvládne soužití s cholerickym tchánem najdeš kde? Navíc tyto vlastnosti se věkem horší, ne lepší.
Hodně štěstí :kytka:

Nejdřív si dej dohromady svůj život, ujasnit si postoj k otci a pokud chceš i přes to jít do rekonstrukce, tak si nastavte pevná a jasná pravidla ( a pro jistotu bych se pro začátek odstěhovala do podnájmu klidně v té vesnici- ať máš kam utíkat). :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný