Stěhování od švábů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
23.2.22 19:52

Stěhování od švábů

Ahoj všichni, :mavam:

stěhuji se z bytu kde se od začátku vyskytuje šváb Rus domácí :poblion:.
byl tu 2× deratizér a i když to hodně pomohlo tak je tu stále potkávám.

Rád bych se vyhnul tomu abych si je vzal s sebou obzvlášť v elektronice :pocitac:
Věci vyperu a okamžitě zabalím a převezu na nový byt, nádobí atd umyju zkontroluju a ihned balím.
Nemá někdo nějaké rady co by mi pomohly? elektroniku nejsem schopen zkontrolovat každý záhyb atd z toho mám nejvíc strach.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1128
23.2.22 20:24

Elektroniku zabal do pytlu na odpadky a zalep izolepou. Vetsi elektroniku do krabice, kterou oblep tez izolepou a nech ty veci treba 2-3 dny ve sklepech noveho bydleni, at to muze pochcipat a az pak vybal do noveho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
23.2.22 20:29
@Aneta.Berg píše:
Elektroniku zabal do pytlu na odpadky a zalep izolepou. Vetsi elektroniku do krabice, kterou oblep tez izolepou a nech ty veci treba 2-3 dny ve sklepech noveho bydleni, at to muze pochcipat a az pak vybal do noveho…

Nepochcípají. Vydrží bez jídla klidně víc než měsíc (uvádí se 6 týdnů). Teplota na ně taky moc neplatí, vydrží i silnou radiaci. Jediná možnost nechat vyžítnit. Potřebují vodu k životu a i bez ní vydrží 2 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.2.22 20:32
@Sunlight515 píše:
Nepochcípají. Vydrží bez jídla klidně víc než měsíc (uvádí se 6 týdnů). Teplota na ně taky moc neplatí, vydrží i silnou radiaci. Jediná možnost nechat vyžítnit. Potřebují vodu k životu a i bez ní vydrží 2 týdny.

A ty nevydržíš dva týdny bez elektroniky? Můžeš to vzít jako výzvu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
23.2.22 20:37
@Sunlight515 píše:

Potrebuji vzduch…a ten je omezen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.2.22 20:40

Dobře a když to zavážu ty pytle a hodím do sklepa na ty 2 tydny jako karantenu tak neprolezou tím ti malí hajzlíci mláďata? tou mini škvírkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.2.22 20:47
@Branzik píše:
Dobře a když to zavážu ty pytle a hodím do sklepa na ty 2 tydny jako karantenu tak neprolezou tím ti malí hajzlíci mláďata? tou mini škvírkou

musíš to zadělat fakt fest. Ještě mě napadá zkusit elektroniku co nejvíc vyluxovat a pak ji dát do těch vakuových vaků. Jeslti je to možné. Netuším o jak velké kusy elektroniky se jedná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
23.2.22 20:52
@Netopirek píše:
musíš to zadělat fakt fest. Ještě mě napadá zkusit elektroniku co nejvíc vyluxovat a pak ji dát do těch vakuových vaků. Jeslti je to možné. Netuším o jak velké kusy elektroniky se jedná

No bohužel televize 140 uhlopříčka, pc + monitor a mikrovlnka jsou tak největší kusy
zkusím to teda fakt uškrtit na maximum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
23.2.22 20:56
@Aneta.Berg píše:
Potrebuji vzduch…a ten je omezen.

Nalezou všude. A jsou tak malí, že nepotřebují litry vzduchu, narozdíl od lidí. Stačí jim opravdu málo. Např. zalezou do počítače (příklad). Dáš do fólie, za týden otevřeš a večer máš nevítanou návštěvu.
Zalezou do miniaturních škvír v nábytku, ani nevíš, že tam ta škvíra je. Zalezou do gauče, křesel, za obrazy, do TV.. jsou v místech, kde bys je nečekala ani omylem.
Něco o nich opravdu vím. Žijeme v tropické části US a se šváby tu opravdu hodně bojujeme. A i když se nám podařilo jejich počet v domácnosti silně eliminovat, stále to není perfektně čisté. Po jednom hurikánu, kdy nefungovala AC, se nám sem natáhli a už zůstali. Nicméně dobře na ně fungují pasti modré světlo a lepicí podložka. Nevím, zda jdou koupit i v ČR. My používáme tohle: https://us.amazon.com/…p/B08X3YS6H3
Velcí se do toho nechytí, na to jsou moc chytří, ale mimina se nachytají snadno. A kdo má mazlíčky, ocení to dvojnásob, protože to dobře láká a odchytá i případné blechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
23.2.22 20:58
@Branzik píše:
No bohužel televize 140 uhlopříčka, pc + monitor a mikrovlnka jsou tak největší kusy
zkusím to teda fakt uškrtit na maximum

tak zkus co nejvíc vysát ty pytle na odpadky. Ať je v nich co nejméně vzduchu a pak zalepit. No a pokud možno zkusit všechno rozebrat, vyluxovat a až pak zabalit do igelitu, znovu vyluchovat vzduch a uzavřít jak nejvíc to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
23.2.22 21:17
@Netopirek píše:
A ty nevydržíš dva týdny bez elektroniky? Můžeš to vzít jako výzvu ;)

Já se nikam nestěhuji. Navíc jak jsem už psala, šváby bohužel znám víc než dobře a vím, kam všude zalejzají. Super je občas normálně zcela obrátit gauč a celý spodek vystříkat sprejem na šváby. Budete se divit, odkud všude začnou vylejzat. Nenapadlo by vás, že je tam nějaký otvor. Totéž nábytek. Nakoupili jsme spreje s dlouhou tenkou trubicí, kterou lze strčit opravdu i do těch nejmenších škvír. Stříkneš a za chvíli se začnou rojit, vylejzat.
Osobní zkušenosti víc než bohaté (znovu bohužel :/ ), proto říkám, že švába jen tak nezabiješ vyhladověním či vyžízněním. Jim fakt stačí zoufale málo a boj s nimi je běh na hodně dlouhou trať. Je to návštěvník, který jakmile se jednou nastěhuje, jen tak neodejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
23.2.22 21:41

Nastrikej do tech pytlu nejaky prostredek proti nim a zalep to i napric, nenechavej tam skviru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
23.2.22 21:49

Zakladatelko, zkus koupit nějaký gel na šváby. Určitě se i v Česku něco prodává. Většinou je to pro šváby neodolatelný tak hodně, že si to odnáší do hnízda a vyhubí to celé hnízdo.
Na těchto přípravcích se nevyplatí šetřit, obzvláště když by mohly účinně zabrat :)
Co třebas tohle?
 https://prostredky-proti-skudcum.heureka.cz/…-svabum-5-g/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24620
24.2.22 09:24

Fuj. To bych to snad radši všechno vyházela a koupila nové. Nesnáším hmyz! :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42262
24.2.22 10:23
@lucad77 píše:
Fuj. To bych to snad radši všechno vyházela a koupila nové. Nesnáším hmyz! :poblion:
Že jo, já mám husinu, jenom to čtu :? Úplně mi stačí pavouk.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný