Stěhovat se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
1.6.20 07:28
@Anonymní píše:
@hanka.br. Od tchánovců ne, od jiných manželových příbuzných, kteří k tomu přišli jak slepí k houslím a nabídli nám to..

Zadarmo i žloutenku. :mrgreen: Neměla bych strach z bydlení 5 km od tchánovců, to není zas až ta málo, ale spíše z toho, aby ten dar pro vás do budoucna neznamenal nějaký závazek. Není až tak obvyklé dát někomu, kdo nepatří do okruhu nejbližších, tak hodnotný dar „jen tak“ a není ani úplně obvyklé takový dar přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
1.6.20 07:33

Tak si napiš na papír pro a proti.
Pro jsou určitě finance - stavební parcely se jen tak nerozdávají, ušetřili byste tím několik milionů, bydlení v domě je prostě lepší než bydlení v bytě…
Proti by pro mě bylo - vzdálení od sve rodiny na 400 km, těsné sousedství s tchánovci, se kterými se moc neshodnes, i když by byl dům napsaný na oba, bude stát na výhradně manželově pozemku (nevýhoda pro tebe), několik milionů nikdo nerozdava jen tak - aby jste pak nebyli pořád v pozici, že musíte držet hubu a krok a být vděční, popř. nejake další podmínky k tomu, zvážit i ty finance - zasitovanou parcelu by dal jen blázen a u nezasitovane může jen to zasitovani stát majlant ještě než byste začali stavět…

Třeba to všechno zvážit…

Příspěvek upraven 01.06.20 v 07:37

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.20 07:36

@hanka.br. Ono když ti příbuzní stavěli svůj dům, tak manžel se tam dost nadřel, tak to berou jako ‚odměnu‘… Navíc ti příbuzní budou rádi, že nás mají blíže, máme s nimi dobré vztahy - jenže taky se vidíme párkrát za rok, nevím, co udělá intenzivnější kontakt :roll:

• Citovat
  • Upravit
9918
1.6.20 07:54
@Anonymní píše:
@Jana525 Myslím nikoho tu nyní nemáme z hlediska třeba hlídání, výpomoci. Přátele ano, ale ne takové, kteří by nám pomohli s dětmi nebo kdyby byl nějaký problém.Co se týče ‚dát dětem to co tady ne‘ - v případě více dětí bych jim zde nemohli dopřát každému soukromí - vlastní pokoj, manžel tam má šanci na lépe placenou práci, pravděpodobně i já bych si tam sehnala lépe placenou práci. Asi by se nám zvýšila životní úroveň, mohli bychom s dětmi třeba na lepší dovolenou.
Jinak teď jezdíme neustále za město do přírody, pak bychom jezdili za kulturou do města :roll: přijde mi to prašť jak uhoď…

Pises, ze si stejne nerozumis s tchanovcema, myslis, ze jejich hlidani by jsi uvitala?
Hele ono se to nezda, ele deti rostou rychle. par let a muzes je klidne nechat doma vecer samotne. Par dalsich let a jsou z domu venku.
A pak si predstav sebe, kde tobe samotne bude lepe?
My zeny, kdyz se rozhodujeme tak podvedome uprednostnujeme vsechny okolo, deti, manzela.
Ale muj nazor je, ze je to chyba. ja mam vyzkouseno, ze aby ty okolo mohli byt stastni, m musim byt stastna ja. takze asi tak.
Ty prijdes o mamu, kamarady, praci. ostatni neco ziskavaji, ale zrejme prijdou o spokojenou mamu, co je podle me priorita rodinneho zivota.
Ale je to jen muj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
1.6.20 09:03
@Anonymní píše:
Netuším, jestli by zvládli akceptovat nastavené pravidla soukromí.. A já bych asi akceptovat jejich styl výchovy nedokázala, hlídali ho jednou, 2 hodiny, a mezitím mu stihli dát jídlo který by jist neměl apod. :roll:
A mí rodiče jsou teď právě hodinu a byli by 4 hodiny daleko. Na druhou stranu teď k nám jezdí jen na otočku, když bude barák, můžou jezdit na celé víkendy..

Dali mu jídlo, o kterém věděli, že ho ze zdravotních důvodů jíst nemá? Nebo mu dali např. nějakou sladkost, přestože vědí, že mu ze svého přesvědčení nechceš dávat cukr?
Teda obě varianty jsou nic moc, ale ta první mi přijde horší a nejspíš bych se pak bála dávat jim dítě na hlídání.

• Citovat
  • Upravit
4399
1.6.20 09:06

Jediné proti je vzdálenost od tvých rodičů. Jinak hlídání, vztahy s dětmi s prarodiči, strejdou a tetou, dětmi z rodiny, dalšími příbuznými, velký dům, více peněz, lepší práce, blízko Prahy (SŠ, kroužky), lepší životní úroveň, zahrada, bazén… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.20 09:38

@pet p Bohužel ta první varianta, tu druhou bych překousla, i když by mě to nasralo. Oni moc neuznávají ‚moderní‘ výchovu, kojení déle než rok, BLW, BF boty, už by dávno dcera neměla mít plíny, tak se jí pokaždé snaží vysazovat na nočník nebo záchod, tak to dost těžce nesu, ale snažím se být vždycky milá a jen taktně naznačovat že to dělám jinak, protože se vídáme fakt málo… Což se mi teď dost může vymstít, když jsem doteď prakticky držela hubu :roll:

• Citovat
  • Upravit
88
1.6.20 10:04

Nevím, já bych asi tak daleko od rodičů a příbuzných být nechtěla. Bydlíme v jednom městě a jsem spokojená. Tchýně zemřela a s tchánem se manžel od dětství nestýká. Prarodiče má cca hodinu cesty. Já mám téměř veškeré příbuzenstvo ve stejném městě kde bydlíme. Je to super, když potřebujeme s čímkoliv pomoct nebo naopak příbuzní, tak se vždycky někdo najde. Bydlíme v paneláku, což mě mučí, hrozně mi chybí zahrada a volnost, ale bohužel tu budeme muset ještě nějakou dobu vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
1.6.20 11:31
@Anonymní píše:
@pet p Bohužel ta první varianta, tu druhou bych překousla, i když by mě to nasralo. Oni moc neuznávají ‚moderní‘ výchovu, kojení déle než rok, BLW, BF boty, už by dávno dcera neměla mít plíny, tak se jí pokaždé snaží vysazovat na nočník nebo záchod, tak to dost těžce nesu, ale snažím se být vždycky milá a jen taktně naznačovat že to dělám jinak, protože se vídáme fakt málo… Což se mi teď dost může vymstít, když jsem doteď prakticky držela hubu :roll:

A? Máme 3 děti, čtvrté na cestě a ani jedni prarodiče tyto věci neuznávají. Syna naučila na nočník moje mamka, když u ní byl v létě na hlídání, ačkoliv podle mě měl ještě čas :mrgreen: Měla jsem mu zpátky nasadit plínky? :mrgreen:

Řešíš nesmysly, spousta lidí tyhle věci „neuznává“, natož jiná generace, za nich to nebylo - a až ty budeš babička, bude IN zase úplně jiná výchova a metody a tvoje budou už zastaralé a trapné a nezdravé pro vývoj dětí :pankac:

Ty si vychovávej po svém a když ho babička posadí na nočník, tak to neřeš - ono to dítěti neublíží :mrgreen: Odstavit ho za tebe nemůže, tak si koj třeba do 3 let, to je tvoje věc. Ale počítej s tím, že pro spoustu lidí to bude divné a mají právo na svůj názor.

To samé jídlo - tak mu dají něco jiného než ty, dítě to přežije. Mamka dětem taky vždy dala sladkosti (domácí vánoční cukroví) i když já s tím nesouhlasila a chtěla ještě počkat. A? Vnoučata ji milují a její přínos pro jejich život je nenahraditelný. Kdybych to hrotila jako ty, tak už se asi nevídají nebo jim u toho dělám bachařku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
1.6.20 14:00

Ono asi taky hodně záleží na přístupu tvého manžela i na tvé povaze.

@ulice Ale ona píše, že mu dali jídlo, které ze zdravotní důvodů jíst nemá. Ne že mu dali sladkost.
Jinak si myslím, že máš v principu pravdu, jenomže ono to není jen o rozdílných názorech. Ale taky o míře, jestli se neshodnete v 5 věcech nebo v 50 věcech. A taky jakým tónem se odvíjí diskuze, zda je tam respekt, zájem, pochopení, nebo naopak jen autoritativní postoj bez prostoru pro jiný názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.6.20 14:18

Zakladatelko, taky jsem se snažila být vždycky milá a taky jsem se snažila vysvětlit, proč to dělám jinak než by chtěla tchýně… ale nevedlo to nikam, ji to vůbec nezajímalo, ani mě pořádně neposlouchala. Není zvyklá, že jí někdo odporuje a tím hůř, když mám svoje názory podpořené nějakými studiemi nebo knihami. Takže jsem velký intelektuál a divná.
Abych to shrnula, tchýně vychovala dvě děti a ty už jsou dospělé a já jsem nýmand a moje děti ještě malé. Takže co si mám co „vyskakovat“ s jinými názory.
Ale dítě v postýlce vyřvat opravdu nenechám, nosit ho budu dle libosti a na zadek mu taky dávat nebudu. Za tím si stojím.
Když jsme jí přinesli knížku a nějaké audio na téma výchova, tak naprostý nezájem.
Mimochodem, moje mamka si to poslechla a knížku přečetla. A to je o 10 let starší než tchýně. Jenže to není o věku, ale o povaze.
Už tam nejezdím, jezdí tam jen manžel se starším dítětem.

• Citovat
  • Upravit
7571
1.6.20 18:32

Zakladatelko ja bych do toho asi sel. Jedine z ceho bych mel obavu je presne jak pise hanka.br, ze vam nekdo „jen tak“, daruje stavebni pozemek v hodnote nekolika milionu. Potom jsi to dovysvetlila, ze jim vlastne chlap zadarmo postavil dum, takze ano, da se tomu rozumet, nicmene je otazka, jestli pribuznym se bude zdat postaveni domu jako dostatecna cena oproti tomu co vam darovali. Takovehle obrovske „nezistne“ dary, ve me vzdy vzbuzuji pochybnosti, protoze cena, kterou za to pak platis casto prevysuje penize, ktere bys zaplatila, kdybys to koupila, jestli mi rozumis.

Jestli se s tim dokazete s muzem srovnat a v budoucnu pribuzne ukocirovat, sel bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
1.6.20 19:00
@Anonymní píše:
Bydlíme nyní s manželem a dcerkou (2r) v krajském městě v paneláku 3+1 (platíme hypotéku). Jsme uprostřed republiky, nikoho tu nemáme, mí rodiče jsou asi hodinu cesty, manžela rodiče 3h cesty. Nyní jsme dostali nabídku - můžeme mít zdarma stavební pozemek kousek (asi 5 km) od tchánovců.
Zde, kde žijeme, bychom si nikdy dům kvůli cenám pozemků nemohli dovolit a oba bychom do domu chtěli. Pozemek je na krásném místě, blízko Prahy, manžel tam má hypotetickou nabídku na lépe placenou práci než nyní, budeme mít možnost hlídání…
Na druhou stranu mám obavy ze soužití s rodičemi manžela, nyní se navštěvujeme spíše sporadicky kvůli vzdálenosti, máme velmi odlišný názor na výchovu dětí a svět obecně - doteď jsem ale všechno spíše přecházela, nechtěla jsem se pouštět do sporů kvůli pár setkáním v roce. Taky se bojím se zásahu do soukromí (v blízkosti je ještě rodina švagra a dalších příbuzných). Tím, že zde momentálně nikoho příbuzného nemáme, jsme zvyklí být na vše sami a mít soukromí. Je mi taky líto, že mí rodiče budou najednou přes 4h cesty. O mou práci nejde, do bývalé práce se vrátit nechci a stejně bych po rodičovské hledala jinou nabídku.
Manžel by velmi chtěl, já jsem zdrženlivá, miluju to zde, máme tady přátelé, mé rodiče blíže, ale plánujeme další dítě (děti?) a nevím, jestli bychom jim zde mohli dát to, co tam..
Přivítám každý názor na situaci :)Prosím anonym, zatím je to jen v naších myslích a nerada bych, aby se to nekdo dozvěděl dříve než se rozhodneme.

Já bych být vámi do toho nešla. Stehovala jsem se z města (80 000obyv.) na maloměsto, právě k manželovo rodičům do velkého baráku, lákala mě ta vidina zahrádky atd a teď po 12 letech odtud zase zdrhame do toho velkého města a vrátit čas, tak nikdy z města nejdu a kór někam blízko tchýně :zed: Pro mě hrozných 12 let a už se těším pryč, i tu zahrádku oželim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
1.6.20 19:04
@Pettcherry píše:
Já se teda strašně moc těším, až se výhledově odstěhujeme z vesnice, kde bydlí jak moje tchyně tak i švagrová… Kdybych před lety věděla, do čeho jdu… tak do toho nejdu :D

Přesně!!! Mám to úplně stejně!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1