Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě by zajímalo, jak by reagovali ti, co zakladatele kritizují, když by diskuzi založila žena s tím, že si našla nového partnera, který se podepisuje Šourek, ale jmenuje se Novák, přičemž by to odůvodnil třeba tak, že si rodiče změnili příjmení ze Šourkovi na Novákovi z důvodu hanlivosti, ale jemu se to prostě líbí. Bylo by to tedy jeho původní příjmení a teoreticky podobná situace se svatbou, s tím rozdílem, že jemu to bylo změněno rodiči = nedobrovolně, ale žena na svatbě dobrovolně přijme příjmení partnera = dohodnou se. To by všichni říkali, co to je za podivína a rychle pryč, ne?
Radikální a veskrze mačisticko-šovinistická idea, že člověk by se měl podepisovat svým jménem ![]()
Super diskuze.
@Katka1002 píše:
Mě by zajímalo, jak by reagovali ti, co zakladatele kritizují, když by diskuzi založila žena s tím, že si našla nového partnera, který se podepisuje Šourek, ale jmenuje se Novák, přičemž by to odůvodnil třeba tak, že si rodiče změnili příjmení ze Šourkovi na Novákovi z důvodu hanlivosti, ale jemu se to prostě líbí. Bylo by to tedy jeho původní příjmení a teoreticky podobná situace se svatbou, s tím rozdílem, že jemu to bylo změněno rodiči = nedobrovolně, ale žena na svatbě dobrovolně přijme příjmení partnera = dohodnou se. To by všichni říkali, co to je za podivína a rychle pryč, ne?
Podívej, díky své profesi jsem viděla podpisů asi 50tisíc a jen minimum je napsáno tak, aby z nich vůbec šlo vyluštit příjmení. Nikdy jsem ani nezkoumala, jestli podpis odpovídá jménu. Moje švagrová se podepisuje svým dívčím jménem i když je už celkem dlouho vdaná a víš, že si toho do dneška nikdo nevšiml…
. Takže hořekování nad tímhle problémem mi přijde zbytečný a směšný a je mi úplně jedno o koho se jedná. Nejsem šovinista.
@Katka1002 tak hlavně, tebou popisovaná situace je jiná, než zde popisuje zakladatel. Na druhou stranu, vyjádřila bych se zcela totožně. Svatba nezakládá jednomu z partnerů žádné právo, aby omezoval toho druhého. Svatba je jen majetkoprávní smlouva, ne výzva k tomu začít se s. rát tomu druhému i do toho co píše na papír.. U nesezdaného páru je to zcela totožné. I kdyby se nakrásně chtěl podepisovat jako Blbec z nemanic bylo by mi to šumafuk. Jde o toho člověka jako takového, kdo je a jestli mi vyhovuje.
@Janli píše:
Podívej, díky své profesi jsem viděla podpisů asi 50tisíc a jen minimum je napsáno tak, aby z nich vůbec šlo vyluštit příjmení. Nikdy jsem ani nezkoumala, jestli podpis odpovídá jménu. Moje švagrová se podepisuje svým dívčím jménem i když je už celkem dlouho vdaná a víš, že si toho do dneška nikdo nevšiml…. Takže hořekování nad tímhle problémem mi přijde zbytečný a směšný a je mi úplně jedno o koho se jedná. Nejsem šovinista.
Jestli to je čitelný nebo ne je naprosto irelevantní.