Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Darra111 píše:
Vzali jsme hypoteku na domek. A protože jezdim na par dnu kamionem do zahraničí. Nezjistil jsem souseda naproti a vedle, maji velke psy 10,15 m od mych okem. Štěkají. Budi mě.. jsem neodpočaty, začínám být na tom psychicky špatně. Sousedi řekli, že psa na dvorek dozadu davat nebudou. Vyvinula se ve mě akorad nenávist!
Budu muset podat žalobu u okresniho soudu! Lidi dávejte si pozor, kde se stěhujete, zjistěte si sousedy!
Magistra, přestupkové je k ničemu. Štěkající pes je chráněný!
@Darra111 píše:
Vzali jsme hypoteku na domek. A protože jezdim na par dnu kamionem do zahraničí. Před koupi tohoto domu, byla obrovská chyba, že jsme si nezjistili že sousedi naproti a sousedi vedle maji velke psy 10,15 m od mych okem. Štěkají. Budi mě.. jsem neodpočaty, začínám být na tom psychicky špatně. Sousedi řekli, že psa na dvorek dozadu davat nebudou. Vyvinula se ve mě akorad nenávist!
Budu muset podat žalobu u okresniho soudu! Lidi dávejte si pozor, kde se stěhujete, zjistěte si sousedy!
@Darra111 píše:
Vzali jsme hypoteku na domek. A protože jezdim na par dnu kamionem do zahraničí. Nezjistil jsem souseda naproti a vedle, maji velke psy 10,15 m od mych okem. Štěkají. Budi mě.. jsem neodpočaty, začínám být na tom psychicky špatně. Sousedi řekli, že psa na dvorek dozadu davat nebudou. Vyvinula se ve mě akorad nenávist!
Vidím, že tady dostanu nejspíš radu odstěhovat se na samotu, ale je tu někdo, kdo tohle nějak řešil a vyřešil? Nikdy by mě nenapadlo, že tohle budu psát. Sama mám 3 psy a taky samozřejmě štěkají, když mi to příjde i ve dne moc, jdou domů, v noci jsou doma vždy. Sousední pozemek vlastnil starý pán, ten zemřel a někdo pozemek zdědil. Na podzim sem navezli 4 velké psy a nechali je tady (nikdo tam nebydlí). Psi buď ve dne v noci štěkají nebo vyjí a naříkají. Já to chápu, někdo je prostě někam odvezl a nechal je tu, jsou to dospělí psi, nejspíš byli zvyklí, žít někde s lidmi. Nelíbí se mi ani to, že to takhle udělali, psů je mi líto, ale to co tam provádějí je hrůza. Slyšíme je celou noc i teď v zimě, v létě, až budeme v noci větrat, si to ani neumím představit.
Dá se to nějak řešit? Nevíme čí jdou to psi, kde ti lidé žijí, soused prý občas vidí nějaké auto ještě za tmy (asi je někdo před ranní chodí krmit). Ale nám se ještě nepodařilo na ně natrefit. Je vůbec štěkání psů na vesnici, rušení nočního klidu? Je vůbec problém, že jsou tu psi sami, když je někdo krmí? Dodám, že hned co pán zemřel, doneslo se k nám, z hospody, že tam chce někdo chovatelskou stanici, pak se tedy opravdu objevili psi, ale je to každý pes jiná ves. Těžko říct co je na povídačkách z hospody pravdy, ale bude to někoho zajímat v případě, že je tam fakt začnou ještě i množit? V případě, že nebudou zanedbaní (fyzicky) tak asi ne co? ![]()
@Anonymní píše:
Vidím, že tady dostanu nejspíš radu odstěhovat se na samotu, ale je tu někdo, kdo tohle nějak řešil a vyřešil? Nikdy by mě nenapadlo, že tohle budu psát. Sama mám 3 psy a taky samozřejmě štěkají, když mi to příjde i ve dne moc, jdou domů, v noci jsou doma vždy. Sousední pozemek vlastnil starý pán, ten zemřel a někdo pozemek zdědil. Na podzim sem navezli 4 velké psy a nechali je tady (nikdo tam nebydlí). Psi buď ve dne v noci štěkají nebo vyjí a naříkají. Já to chápu, někdo je prostě někam odvezl a nechal je tu, jsou to dospělí psi, nejspíš byli zvyklí, žít někde s lidmi. Nelíbí se mi ani to, že to takhle udělali, psů je mi líto, ale to co tam provádějí je hrůza. Slyšíme je celou noc i teď v zimě, v létě, až budeme v noci větrat, si to ani neumím představit.Dá se to nějak řešit? Nevíme čí jdou to psi, kde ti lidé žijí, soused prý občas vidí nějaké auto ještě za tmy (asi je někdo před ranní chodí krmit). Ale nám se ještě nepodařilo na ně natrefit. Je vůbec štěkání psů na vesnici, rušení nočního klidu? Je vůbec problém, že jsou tu psi sami, když je někdo krmí? Dodám, že hned co pán zemřel, doneslo se k nám, z hospody, že tam chce někdo chovatelskou stanici, pak se tedy opravdu objevili psi, ale je to každý pes jiná ves. Těžko říct co je na povídačkách z hospody pravdy, ale bude to někoho zajímat v případě, že je tam fakt začnou ještě i množit? V případě, že nebudou zanedbaní (fyzicky) tak asi ne co?
Zkus kontaktovat Zastavme utrpení. Jsou z Olomouce, ale jezdí a řeší po celé republice. Odebírají týrané psy, celkově zvířata ze špatných podmínek. Třeba se jich ti majitelé rádi zbaví ….
Pokud tam ti psi budou, nedomůžeš se ničeho.
@Šmoulice Obávám se, že zbavit se jich nechtějí. Když tam ještě psi nebyli, rozdělili zahradu na menší zahrádky, zasadili stromy, navezli boudy. Příjde mi, že tam opravdu chtějí rozjet byznys, ale tam kde žijí, chtějí mít klid. Pak přivezli psy a už tu během dne není nikoho vidět, jezdí asi brzy ráno nebo pozdě v noci. Pokud jsou tedy psi fyzicky v pořádku (a to jsou), nikoho to zajímat nebude, co? ![]()
@Anonymní píše:
@Šmoulice Obávám se, že zbavit se jich nechtějí. Když tam ještě psi nebyli, rozdělili zahradu na menší zahrádky, zasadili stromy, navezli boudy. Příjde mi, že tam opravdu chtějí rozjet byznys, ale tam kde žijí, chtějí mít klid. Pak přivezli psy a už tu během dne není nikoho vidět, jezdí asi brzy ráno nebo pozdě v noci. Pokud jsou tedy psi fyzicky v pořádku (a to jsou), nikoho to zajímat nebude, co?
Hmmm, tak s tím asi nic neuděláš ![]()
Tak jasně, že to je rušení nočního klidu. Budí vás to? Budí. Podívej se do katastru, kdo je majitel ať máš nějakou informaci a volej policajty. Taky bych možná zašla na obec se poradit, co se dá dělat. A obešla ostatní sousedy, komu to vadí, ať vás je víc.
@LiduNe píše:
Tak jasně, že to je rušení nočního klidu. Budí vás to? Budí. Podívej se do katastru, kdo je majitel ať máš nějakou informaci a volej policajty. Taky bych možná zašla na obec se poradit, co se dá dělat. A obešla ostatní sousedy, komu to vadí, ať vás je víc.
Zvuky zvířat se za rušení nočního klidu, dle zákona, nepovažují.
@LiduNe Máme dům přímo u tohoto pozemku, soused vedle nás už špatně slyší, vyndá naslouchátko a má klid, další sousedé už jsou asi dost daleko na to, aby je to minimálně teď, se zavřenými okny, nerušilo. Nejspíš budeme jediní, kdo má problém.
Do katastru jsem koukala a majitel má bydliště 87km od nás, tak buď má psy tak daleko nebo to ještě někomu pronajímá. Říkám si, jestli to bude někoho zajímat, jestli si akorát nebudou ťukat na čelo, stěžovat si na vesnici na štěkot psů, taky mi to dřív přišlo mimo, ale tohle jsem si fakt nedokázala představit. Samozřejmě se nejdřív musíme asi pokusit odchytit majitele, ale dost pochybuji, že si psy ochotně zase odveze. Tak mě zajímalo co se dá dělat pak (pokud vůbec něco), a jestli to někdo řešil a uspěl. ![]()
@Havlova píše:
Zvuky zvířat se za rušení nočního klidu, dle zákona, nepovažují.
Ale považují.
Za rušení nočního klidu nelze považovat běžné přirozené projevy psa, ale musí se jednat o takovou odchylku od běžného stavu, kterou je narušován veřejný pořádek. V tomto kontextu se musí jednat o takové projevy, ke kterým dochází opakovaně či po nepřiměřenou dobu.
Myslím, že zakladatelky případ toto splňuje.
@Anonymní píše:
Vidím, že tady dostanu nejspíš radu odstěhovat se na samotu, ale je tu někdo, kdo tohle nějak řešil a vyřešil? Nikdy by mě nenapadlo, že tohle budu psát. Sama mám 3 psy a taky samozřejmě štěkají, když mi to příjde i ve dne moc, jdou domů, v noci jsou doma vždy. Sousední pozemek vlastnil starý pán, ten zemřel a někdo pozemek zdědil. Na podzim sem navezli 4 velké psy a nechali je tady (nikdo tam nebydlí). Psi buď ve dne v noci štěkají nebo vyjí a naříkají. Já to chápu, někdo je prostě někam odvezl a nechal je tu, jsou to dospělí psi, nejspíš byli zvyklí, žít někde s lidmi. Nelíbí se mi ani to, že to takhle udělali, psů je mi líto, ale to co tam provádějí je hrůza. Slyšíme je celou noc i teď v zimě, v létě, až budeme v noci větrat, si to ani neumím představit.Dá se to nějak řešit? Nevíme čí jdou to psi, kde ti lidé žijí, soused prý občas vidí nějaké auto ještě za tmy (asi je někdo před ranní chodí krmit). Ale nám se ještě nepodařilo na ně natrefit. Je vůbec štěkání psů na vesnici, rušení nočního klidu? Je vůbec problém, že jsou tu psi sami, když je někdo krmí? Dodám, že hned co pán zemřel, doneslo se k nám, z hospody, že tam chce někdo chovatelskou stanici, pak se tedy opravdu objevili psi, ale je to každý pes jiná ves. Těžko říct co je na povídačkách z hospody pravdy, ale bude to někoho zajímat v případě, že je tam fakt začnou ještě i množit? V případě, že nebudou zanedbaní (fyzicky) tak asi ne co?
Obavam se, ze zde neexistuje jednoduche reseni. Ze zkusenosti vim, ze policie obecne neresi psy, pokud je pozemek dostatecne zabezpeceny, aby nemohli utect (tedy napr. zadny polorozpadly deravy plot) a pokud nejevi jasne znamky zanedbani (vyrazna podvyziva, zraneni, kratky uvaz apod).
Co se tyce hluku, ano, stekani se povazuje za prirozeny projev psa. Na druhou stranu nesmite byt ruseni nad beznou miru a na hluk jsou i limity nastavene hygienou. Jenze dokazovani a uplatnovani nocniho klidu je dost narocne. Pokud se budete chtit vydat touto cestou, priprav se, ze budete muset volat policii kazdy vecer, aby meli co nejvic zaznamu. A i pak je to nejiste. ![]()